Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Договор с модел...
Автор: ALBIREO   
Дата:   22-05-06 18:08

Да, темата е дискутирана и преди, но предпочетох да я пусна наново.
Какво мислите за ТОВА?

Отговори на това съобщение
 Re: Договор с модел...
Дата:   22-05-06 18:10

Разрешение за снимане и публикуване на снимки

Срещу добро възнаграждение, достатъчността на което по този начин потвърждавам, Аз, долуподписаният модел, с настоящото давам на името на фотографа абсолютните права да показва, публикува или продава от негово име или от името на негова компания, както и да използва по всякакъв начин моите фотографски портрети или мои снимки, изцяло или части от тях, комбинирани или видоизменени, заедно с моето реално или фиктивно име, както и цветни или други репродукции на горното, направени чрез каква да е медия, включително цифрова или видео, за художествени цели, реклами, търговия, новини или каквито и да е други незабранени от закон цели.

С настоящото неотменимо се отказвам от всякакви права, които евентуално притежавам или придобивам впоследствие по законов или друг път, както и да инспектирам и/или одобрявам готовия продукт, печатния материал, рекламата, статията, заглавията или каквото и да е друго във връзка с употребата им.

С настоящото се отказвам от всякакви претенции, освобождавам от задължения и се съгласявам да пазя името на фотографа, неговите правоприемници, наследници или заместници, без значение дали са индивиди, компании или други, както и тези, които го представляват и са упълномощени да оперират от негово име, от каквато и да е отговорност във връзка с каквато и да е употреба, включително замазвания, видоизменения, промени, оптически илюзии или други обработки, които могат да се извършат върху направените снимки до превръщането им в готов продукт.

С този документ гарантирам и навършеното си пълнолетие, както и че имам всички права да се договарям от свое име за горното, че прочетох настоящото разрешение преди да го подпиша, както и че съм наясно със съдържанието му.

Място на сесията: ________________________________ Дата: __________
Описание на сесията: ______________________________________________
Запазване на анонимността на модела: Да/Не
Три имена на модела: ______________________________________________
Текущ адрес на модела: ____________________________________________

Подпис на модела: __________

Автор: ecobo   
Дата:   22-05-06 18:12

Леле, това го е превеждал някой седмокласник[smilie21]
Много дословно преведено бе! Никаква адаптация към българската терминология...

Дата:   22-05-06 18:15

ecobo - имаш ли "сорса" на английски? :)

Дата:   22-05-06 18:18

Имам няколко...
Аз ползвам един съвсем съкратен вариант, който има същата правна сила. Кой би изчел подобен ферман...?

Дата:   22-05-06 18:23

Ето кратък Модъл Рилийз:

MODEL RELEASE
In exchange for consideration received, I hereby give permission to [your name here] to use my name and photographic likeness in all forms and media for advertising, trade, and any other lawful purposes.
Print Name:
Signature:
Date:

If Model is under 18: I, ____________________, am the parent/legal guardian of the individual named above, I have read this release and approve of its terms.
Print Name:
Signature:
Date:

Дата:   22-05-06 18:24

Прав си, че дългите документи никой не иска да ги чете...

Едит: Благодаря :)

Публикацията е редактирана (22-05-06 18:25)

Автор: krassimire   
Дата:   22-05-06 18:24

Тва ако съм модел, не знам как ще се съглася с:
"видоизменения, промени, оптически илюзии или други обработки, които могат да се извършат върху направените снимки до превръщането им в готов продукт".

Демек, ще ме направи урод и ще ме пусне на тираж? И аз няма да имам никакво право лекичко да го поосъдя?

първа  назад  1     всички  напред  последна