Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Админи!!! интересна идея
Автор: Evlampi   
Дата:   16-05-06 13:36

Не мислите ли, че ще е много полезно и интересно ... всеки творец тук .. да пише в албума си с каква техника снима.
По-напредналите .. ако им се занимава може да добавят за по-сериозните си шедьоври .. и с какъв обектив .. и на какви настройки и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: Админи!!! интересна идея
Автор: Стоев   
Дата:   16-05-06 13:38

Чудно!

И къде живее и кога ходи на работа [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: boni   
Дата:   16-05-06 13:38

Може - който иска пише, място за писане сме предвидили!
Може да го напише и в профила си, може и под снимките.
По-напредналите могат да добавят ако им се занимава[smile]

Автор: tau   
Дата:   16-05-06 13:40

и по колко кила вино мое да изпие на Гергьовден[beer] https://photo-forum.net/joro/emoticons/trink26.gif

Публикацията е редактирана (16-05-06 13:41)

Дата:   16-05-06 13:48

Момчета .. хубаво се забавлявате .. ма не виждате скрития гениален замисъл ...
Като пише кой с какво снима ... ще станат излишни сумати теми от рода ...

с този обектив добре ли е .. с онзи зле ли е ... Този Канон или онзи Оли ...

Този Пана .. или онзи Сони ...

Като може човек да види снимки на 15 автора с един апарат .. и на 15 други .. с друт апарат .. може да си сравнява с кеф .. без да задава еднотипни досадни въпроси! [smile]

Ясно е че всичко зависи от фотографа .. но мисля, че разбирате горе долу какво имам предвид!

Дата:   16-05-06 14:21

Да, особено от обработени художествени снимки в размер 780 пиксела, всичко ще стане ясно за техниката[smilie18]
Хора има си сайтове за тестове :
www.dpreview.com
www.steves-digicams.com
Теглете от там снимки в ПЪЛЕН размер от всички видове апарати и сравнявайте.
От снимка - 780 пиксела няма да научите абсолютно нищо за техниката, най-много да се заблудите.

Автор: holden   
Дата:   16-05-06 14:40

Evlampi не се сърди. Тази тема е дискутирана десетики пъти. Повечето хора не искат да пишат с какво снимат за да не им дойдат на гости нежелани гости в тъмна доба или докато са на работа.

Хубаво, аз съм далече, не ме е страх че някой ще ми открадне капачката на обектива, и наистина пусках ексиф-а от снимката като коментар на автора. Обаче повечето хора се чудиха какво е това нещо и само задаваха тъпи въпроси под снимките ми, затова помъдрях и спрях да го правя. Както казва Бони, dpreview, photosig, pbase и още десетки други сайтове ти дават много по-големи възможности да търсиш по обектив, тяло, филтър, филм, скенер, и снимките са или full size или поне по-големи от тука. Така че наистина няма смисъл от тази информация в тукашния модел.

Дата:   16-05-06 14:51

Няма за какво да се сърдя просто давах идея.
Относно темата за безопасността .. струва ми се несериозно .. имайки предвид най-малкото, че авторите тук са в голямата си част анонимни и т.н.
Но да оставим това.

Идеята за сайтовете за ревюта и т.н. е чудесна .. но аз имах предвид нещо по простичко ... в dpreview има по 10 снимки на апарат ...

а тук човек би могъл да разгледа стотици фотоси правени с едно и също тяло ...

Още повече в ниския клас .. когато някой търси машинка до 500-700-900 лв ... мисля че би било хубаво да може да поразгледа повечко фотоси ... там поне няма зависимост от обективи и т.н.

Та просто ми хрумна, че форума и сайта въобще има на къде да се подобрява .. и би било хубавко ако е по подреден, удобен и полезен ... ма щом не ви се занимава .. здраве да е ... дет викат хората .."За без пари .. толко"

Автор: ejko   
Дата:   16-05-06 14:51

баси нестандартния пич изкочи в тая тема[smilie5]

Дата:   16-05-06 14:59

Не е до занимаването, въпросът е да не се занимаваме с безсмислени неща.
а тук човек би могъл да разгледа стотици фотоси правени с едно и също тяло
При 780 пиксела ???? Наистина ли мислиш, че ще придобиеш някаква представа за фотоапарата от снимка 780 пиксела?
Искаш ли да се обзаложим, че никой няма да може да различи при този размер снимка правена с Никон Д1 -1999г и Никон Д2х - 2005г !
Къде е тогава смисълът от това начинание?
По-добре да отвориш 20 снимки в пълен размер на едни и същи обекти снимани с различни апарати в steves-digicams, отколкото да изгледаш 20 000 обработени и ресайзнати на 780 пиксела снимки тук. Просто ФФ е друг тип сайт. За сравнения и изводи си има специално направени сайтове.

Автор: eXile   
Дата:   16-05-06 15:06

Ех тея интересни идеи бе[smilie8]

Автор: bobihot   
Дата:   16-05-06 15:06

И да слагат дата на снимката, че не винаги се разбира датата/ часа на снимката- както вече имаше оплаквания!
Хората с новите Никони да слагат и ГПС координатите и направлението на снимката!
Благодаря!

Автор: IvoZafirov   
Дата:   16-05-06 15:10

За датата и аз подкрепям, много рядко може да се разбере кога е направена една снимка тук, а това е важно.

Автор: Prakticar   
Дата:   16-05-06 15:51

А при актови снимки да се дават мерките и телефона на модела.

Автор: PeterPAN   
Дата:   16-05-06 15:58

Твърдо за, ма невервам да стане![ezik]

Автор: holden   
Дата:   16-05-06 16:07

Prakticar написа:

> А при актови снимки да се дават мерките и телефона на модела.

Te merkite sa jasni, ama adresa, adresa...

Дата:   16-05-06 16:14

Evlampi написа:
...имайки предвид най-малкото, че авторите тук са в голямата си част анонимни и т.н...
Ще се учудиш, каква голяма част от Авторите се познават лично...

Проследи обявите за сБирки по градове и се запознай с Колегите. Ходенето на гости по други градове, фотопленери, изложби и т.н. също е добра практика да пипнеш и видиш техника, дето трудно се среща у магазина....

[beer]

Дата:   16-05-06 16:58

Айде да видите, че съм доброжелателен тип .. и да успокоим раздразнените .. черпя ви с това парченце [thankyou]

http://www.dumpalink.com/media/1145694424/How_Long_Can_You_Last

Дата:   16-05-06 17:00

Ние също де [ezik] [smilie5] [beer]

Автор: sea_witch   
Дата:   16-05-06 17:20

Отдавна си мислех да задам същия въпрос, но прецених че темата сигурно е дискутирана многократно вече и явно решението на админите е крайно.
Обаче искам да изразя искрено мнение тъй като аргументите много ме учудват.

Първо, дори и на 780 пиксела се вижда достатъчно ясно разликата... Например ако се сравнят следните снимки не е много трудно да се види кое е правено с по добра апаратура (независимо обработката)
снимка 1
снимка2
снимка3
снимка4

За такива като мен е интересно и даже важно да знаем за какво става дума и как е постигнато (естествено професионалните тайни не искаме да ни се дават на готово), но са много малко тия които им пука достатъчно да напишат две думи за как е снимано, дали и как е обработвано.
Страниците с ревюта наистина са доста изчерпателни, но снимките дори и да дават достатъчна представа за качеството на апаратурата са доста ограничени и не показват пълните и възможности.

Второ, към holden за сигурността и тъмните доби - защо голяма част от същите тия хора нямат проблеми с публикуването на апаратурата си на други нам познати форуми, а тук ще имат проблем да го сторят? Не съм забелязала някой да се е оплакал, а даже напротив. А темите във форумите кадето същите тези лица си обсъждат апаратурата как им намаляват шансовете да бъдат нападнати...

И накрая, естествено че никой не е задължен да дава информация,но за какво тогава е направена тази страница? За да се гордеем колко сме велики и да се подиграваме на по-калпавите от нас? Аз си мислех че целта на подобни фото форуми е да се поучаваме едни от други и да получаваме добри съвети от по-майстори от нас.

Автор: yanee   
Дата:   16-05-06 23:42

аз отдавна съм посо4ил с какво оборудване работя, не за да се хваля, а строго информативно

ина4е е адски провинциално, да не кажа досадно, когато някой от форума постоянно лансира ка4ествата на притежаваната си камера, обективи, филтри, флаш ... ама народ 'сякакъв, ко да прайш [smilie3]

Автор: Astrid   
Дата:   16-05-06 23:44

[smilie6] Страхотни сравнения ще се правят при максимална ширина 780 и макс. големина на файла 140 кб!!!![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: navy   
Дата:   16-05-06 23:47

не ти пасва оборудването [smilie7] едно с друго!

Автор: yanee   
Дата:   16-05-06 23:48

navy, таз реплика към мене ли е [smilie7]

Дата:   16-05-06 23:52

Не се карайте бе - искате ли да ви покажа една патка? [smilie5] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна