Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Загубвали ли сте представа за реалност?
Автор: Vinsent   
Дата:   12-05-06 21:57

Загубвали ли сте представа за реалност?!
Размиване в пространството.
Липса на индентичност.
Мъгливи измерения.
Небитие.
.
.
ВЪРХОВНО БЛАЖЕНСТВО!
.
.
После... осъзнаване!
.
Има ни!
.
И светът е около нас!
.
.
След това е ВЪЗТОРГЪТ!

Това почувствах днес отново, слушайки музика!
След месец очакване получих плочите - Чайковски, Римски-Корсаков,... в изпълнение на симфоничния оркестър на RCA с диригент Кирил Кондрашин. Легендарни записи от 59-та година. Издадени отново 2006-та от RCA VICTOR. 200 гр. винил!

ЗВУКЪТ- нежен, мек, детайлен, чист, пълен, величаствен,
хармония,
забрава,
.
.
ИСТИННОСТ!!!

По-късно се сещам за възторга, който изпитах преди 7 години, когато получих рекламни диапозитиви 10 х 15 см от голяма европейска фирма, снимани неизвестно с какво (можехме само да се досещаме).

Така реално звучаха! Фантастично истински!

Този постинг не е някаква реминисценция или пеене на дитирамби. Просто една констатация за истинските неща. На този етап те са все още такива!

За съжаление сме забързани! За къде ли?
Не бих се върнал повече към лентата. Направих опит, не се получи!
Удобството на цифрата!!!
Гот е да ни е удобно!?
И лесно!
Ама се кефиме на хубавото!?
Какво да се прави, живот пълен с противоречия и ирационалности!!!

Ясно е, горното не е въпрос. Просто нахвърляни мисли. Би ми било интересно, ако има и други на тази тема!

Отговори на това съобщение
 Re: Загубвали ли сте представа за реалност?
Автор: jiff   
Дата:   12-05-06 23:03

Vinsent написа:

> Загубвали ли сте представа за реалност?!
> Размиване в пространството.
> Липса на индентичност.
> Мъгливи измерения.
> Небитие.
> .
> .
> ВЪРХОВНО БЛАЖЕНСТВО!
> .
> .
> После... осъзнаване!
> .
> Има ни!
> .
> И светът е около нас!
> .
> .
> След това е ВЪЗТОРГЪТ!
>
> Това почувствах днес отново, слушайки музика!

познато чувство [smilie24]

Автор: almEra   
Дата:   12-05-06 23:32

Подобно чувство на възторг се опитвам да си предизвиквам ежедневно...иначе не знам...

Тази вечер слушам Souad Masi 02 [thankyou] и тя е "ВЪРХОВНО БЛАЖЕНСТВО!"

Все по-рядко се чувствам така, гледайки фотография. И това не е добреее...за мен.

Автор: navy   
Дата:   12-05-06 23:55

Винсънт, вече не е необходимо да имаш винил [smilie7]
Не по малко удоволствие усещам от истинския звук на Л.Армстронг и Е. Фитцджералд на запис от 56-а година направен върху САСД [smilie7]
Не се чува по-лошо... дори съм склонен да твърдя обратното [smilie5]

Дата:   13-05-06 00:11

navy, преди време ти спомена за това. За съжаление това, което имах възможност да слушам веднъж (САСД) не ме удовлетвори напълно! Възможно е да съм попаднал на лоша комбинация от апаратура и акустика!

Твърдо съм убеден, че трябва да има и друг път освен винила! И ако още не е измислен, то непременно ще го измислят!

Ми то си е истинка досада, да ставаш непрекъснато за да обръщаш плоча, да пазиш от прах, да поставяш внимателно иглата, ами ако се скапе дозата - леле колко струва! [smile] Ми нали едно добро ъпгрейтване на дозата при Ван Дер Хъл струва около 4-5 хил. евро!

Черна плоча изписана от Щатите идва тук на цена около 50 лв, също скъпичко!

С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМ ДА БЪДЕ НАМЕРЕНО ДРУГО ТЕХНИЧЕСКО РЕШЕНИЕ!!!

Все пак като тръгна към морето ще ми бъде интересно да мина през Варна за да чуя звука при теб! [beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (13-05-06 00:13)

Загубвали ли сте представа за реалност?= да СЛАВА БОГУ !
Автор: zgrync   
Дата:   13-05-06 00:40

Темпът на живот в съвременния свят оставя все по-малко възможности за отдих, хората се давят в морето от информация, те непрекъснато нещо не успяват, непрекъснато са в „цайтнот”. Тази атмосфера на технологично състезание се оказа благодатна среда за насаждането на бързи и конвеерно-технологич­ни изобретения в стилът на американските заведения за „бързо хранене” или нещата за еднократна употреба, които дяволски незабележимо започнаха да подменят и изместват истинските ценности.

Михаил Остапенко статията е преведена от 100 - Стойчо Христев

На ниво подсъзнание се насажда сляпа вяра в неудържимото, безкрайно технотронно развитие, което, видите ли, е спасител на човечеството. Удобството, компактността и достъпността станаха символи на настъпилата ера. Всичко е красиво, помпозно и...бездушно. Холивуд заменя книгите, виртуалната реалност-общуването с живата природа и реалните приятели.

Всичко е насочено към формирането на средностатистическа личност с много повърхностни и примитивни съждения, но жадуваща за все нови и нови „фаст фуд” изделия и услуги. Това отвлича от действителността и убива у човека неговия вътрешен свят и културата на възприемане на качеството на околния живот. Възпитаването на вкус изисква голяма вътрешна работа. Но когато всички сили и време отиват за печелене на пари и тяхното харчене в отчаяни напъни да се приобщиш към „културния живот” под звуците на киселинни ритми, за каква култура може да се говори изобщо? Хората започват да купуват безлична аудиотехника и да слушат MPEG-музика през Интернет.

Дълбоките вътрешни преживявания, емоциите, благодарение на които човек се усъвършенства при това са невъзможни. А между другото, в основата на всяко съзидание лежи искрената любов. Музиката изисква особена любов. Тя не представлява приложна забава, тя е една от основите на земната цивилизация. Възприемането на музиката представлява интелектуален процес, изискващ въвлеченост и страст.

Автор: almEra   
Дата:   13-05-06 00:45

А между другото, в основата на всяко съзидание лежи искрената любов. Музиката изисква особена любов.

Благодарско ти за това и за Souad Masi [thankyou]

Автор: muha-palamarka   
Дата:   13-05-06 01:08

Виждам че се забавлявате тука, Това е добре, aма какво да кажа аз като снощи в пристъп на "загуба на реалност" собственоръчно убих уредбата си и сега йок грамофон, йок си ди-та!!! Сега дръгна тука на едни ужасни колонки към пе це-то и скоро пак ще получа пристъп на загуба на реалност(поне откъм правилно звуковъзпроизвеждане) ама няма значение важното е стйностната Музика да продължава!!! И тогава живота ще дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден!!!

Автор: Стоев   
Дата:   13-05-06 10:37

(опитва се да продава ЦД-та с българска чалга у турско ама не му минава номера[smilie8] )

Автор: tnt   
Дата:   13-05-06 10:56

"
Липса на индентичност.
Мъгливи измерения.
Небитие.
.
.
ВЪРХОВНО БЛАЖЕНСТВО!
.
.
После... осъзнаване!
.
Има ни!
.
И светът е около нас!
.
.
След това е ВЪЗТОРГЪТ!"
Звучи малко като събуждане от кошмар, за който усещането ни преследва цял ден, но сме благодарни, че сме осъзнали, че в реалния ни живот, той е само сън :)
Имам си малка рецепта за постигане на това блаженство в будно състояние [smilie25] ... Мечтая, всяка сутрин, с кафето, си позволявам да мечтая...нереални красиви мечти, които оцветяват деня ми, дават ми енергия... Един приятел ми каза скоро: "Невероятно! Само децата мечтаят"
Не е вярно ... После идват всички онези красиви неща: книги, музика, филми, форографии, които подхранват допълнително мечтите и фантазиите ми и ме радват...
Благодаря за тази тема
[smilie24]

Автор: eXile   
Дата:   13-05-06 11:03

Липса на индентичност.
Мъгливи измерения.
Небитие.
.
.
ВЪРХОВНО БЛАЖЕНСТВО!
.
.
После... осъзнаване!
.
Има ни!
.
И светът е около нас!
.
.
След това е ВЪЗТОРГЪТ!

Това почувствах днес отново, като взех от розовите хапчета...

И пред съм казвал - искате ли хубав звук, купете си пиано.

Автор: g06ky   
Дата:   13-05-06 11:09

Аз лично изпадам в подобни състояния слушайки Nightwish-Walking in the air... Също така и на доста песни на Enigma [smilie5]

Автор: eXile   
Дата:   13-05-06 11:10

Леле мале[smilie8]

Автор: tnt   
Дата:   13-05-06 12:17

А какво е реалността!?
Това което ние я направим, нали?

Автор: Анчо   
Дата:   15-05-06 09:46

Да,
Случвало се е.
Само че аз слушам много по-профанска музика от споменатата от Винс (не чалга и рап, Боже опази). Но както е казано малко по-надолу - важното е да ни е гот.
Защото, то какво ни остава. Всъщност знаем ли колко ни остава ???

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   15-05-06 10:30

Музиката прави с мене чудесата
Кара ме да летя всеки път
Всеки път...
Спенс и Белослава [smilie24]

Автор: Lalinda   
Дата:   15-05-06 15:28

Аз пък си снимам на филм - цветовете, които получавам от филм са несравними с измислените "цветове" на цифровия апарат. [shtrak] Затова засега възторгът ми е само от лентата...
Въпросът не беше ли по-скоро за това?

Автор: Brummaker   
Дата:   15-05-06 15:35

цветовете могат да бъдат каквито ги искаш ... много повече при цифрата и много по-малко при филма [smile]

Дата:   15-05-06 15:55

Да, Lalinda, всъщност аз индиректно изразих радостта си от досега с аналоговите звук и образ.

Мисля че още доста време няма да може да бъде заменена лентата (плаката) в някои области. Например за диапозитиви с много голям формат. Или кинолентата. А ренгеновата плака.

При звука аналоговия запис вероятно също още дълго време ще остава незаменим.

Дискретизацията на процесите при използване на цифрова техника, дори когато е с много голяма честота неминуема се чува/вижда за сега.

Тези неща обаче ги констатирам със съжаление! Защо? Ами защото цифровизацията улеснява живота ни. Ако слушам черни плочи на този етап, това е само защото няма още цифров носител, който толкова естествено да предава звука!

Явно изискванията ми към фотографията са на по-ниско ниво, та не мога да се откажа от удобството на цифрата!

А на теб благородно ти завиждам за лентатовите апарати и процеси и ти желая много успехи! [shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: jester   
Дата:   15-05-06 18:58

g06ky!![smilie24]Само дето Таря си тръгна от групата, но това е много офтопик.

Аз като виден центрист, бих казал, че и двата подхода са правилни и е най-добре, когато чувстваме нуждата от истинските неща и им се отдаваме, когато можем, но в същото време не се правим на коне с капаци за модерните средства, колкото и да са профански. Аз съм ценител на винила, на лентата и на класическите автомобили например, но:

1. През уикенда снимах втория международен конкурс по Салса. Ужаст е да снимаш подобно нещо - много бързи танци при ниска осветеност, много често цветът на кожата на двамата танцьори се различава с 9 бленди, носят се искрящи дрехи, всичко е хипер динамично. Как да се напаснеш към всичко това - USM мотори, L - обективи, бърз процесор на цифровия фотоапарат, превключване на ISO, флаш карти, лаптоп...бърза електронна светкавица. Улавяш магията на танца, момента, но с помощта на бездушната електроника. Само седмица по-рано купих един ролфилм, извадих от прахта един стар, мехов 6 х 9 Фойгтлендер, заредих ролката, пренавих, докато в прозорчето отзад се появи номерче, кадрирах през перископа и щракнах един пейзаж върху сребърната лента. Прекрасно - оргазъм!!! Но Фойглендера нямаше да ми помогне при танците.

2. Иска ми се да имам Форд Мустанг от старите, края на 60-те. Много хром и никел, истинска ламарина, кожа и дърво. Но дали ако недай си боже стане инцидент, дали Мустангът ще ме опази по-добре от 6 еърбега, АБС, система за контрол на налягането в гумите, 24 зони на контролирана деформация, пиропатрони и т.н.

3. Бях един ден в zgrync, послушах малко музика у тях. Не исках да си тръгна. Магията ме беше обзела напълно, няма такъв звук. Но как щях да си доставя дори и бездушното удоволствие на музиката докато карам ски, ако не беше малкият ми MP3 плеър, който се побира в длан и ми свиреше с окастрени честоти, компенсирани от компресирани честоти??

Автор: dimadoctor   
Дата:   15-05-06 19:16

Да,Jester,удоволствието от ските нямаше да е същото с един хубав грамофон на гърба [ezik]

Автор: Стоев   
Дата:   15-05-06 22:44

Lalinda написа:
.. на филм - цветовете, които получавам от филм са несравними с измислените "цветове" на цифровия апарат. [shtrak] Затова засега възторгът ми е само от лентата...
Кой филм и къде проявен и копиран и кой цифров апарат и къде копирано?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-05-06 01:45

Чак пък представата за реалност да се изгуби, хъм [smilie7]
По-скоро симулация на измислена реалност, стимулираща фантазията не на сън.
То е опасно това, ако ти го причинят - загуба представата за реалност - хипноза, дрога, реминисценция, препиване, преумора, транс, нокаут, липса на сън, упояване и т.н.

Автор: Plato   
Дата:   17-05-06 02:33

Ммммдааааа!!!

Интересно! Подобни състояния ми се губят напоследък. Благодаря за това, че ме накара да си спомня! Радвам се, че тези мисли не са присъщи само на определено време и среда. Хубаво е да не забравяме за всички тези неща, дето са присъщи нам човеците!

първа  назад  1     всички  напред  последна