Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Kupuvam vednaga!!!
Автор: siluet   
Дата:   04-08-04 14:41

Tarsia neshto koeto shte go narecha "datchik" ili "oko" koeto da se zadeistva ot malkata svetkavica na cifrov aparat i da pali druga goliama svetkavica chrez kabela. Da e kolkoto e vazmojno po-malako tova neshto, za da moga da go zakrepia na svetkavicata ili aparata.

Отговори на това съобщение
 Re: Kupuvam vednaga!!!
Автор: ivcho   
Дата:   04-08-04 14:54

-:))

Автор: asahi   
Дата:   04-08-04 15:05

синхронизатор, cell, celle, търси в по-добрите магазини.

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   04-08-04 15:07

Преди години един приятел ми беше правил такава джаджа по поръчка, монтирано в топче за тенис на маса и се закрепваше с гумено вакумче за голямата светкавица. Отдавна не съм го ползвал. Като се прибера, ще погледна в какво състояние е и ако работи ще ти го дам да го изпробваш. Ще говоря дали може да направи още и колко ще струват.

Дата:   04-08-04 15:17

Az imam edina ruska svetkavica FIL koiato si ima otgore tozi sinhronizator, no mi triabva da e otdelen za da moga da polzvam edin avtomatichen goliam Unomat, topche za tenis mi e goliamo, ako e za studiini snimki da, no kak da go lepna na A80 kato mi se nalaga da nimam nekoia svatba ili neshto ot tozi rod. Predi sam vijdal po fotomagazinite edni mnogo prilichi,seksi sinhronizatori no sega kato mi trebvat gi niama.

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   04-08-04 15:32

Трябва да го лепнеш не на А80, а на големия Unomat, който може да е отдалечен на 10-15м. Кофти е че се пали от всяка светкавица, не само от твоята.

Продавам...
Автор: GenaDP   
Дата:   04-08-04 15:43

...такива, нови - 35лв. + доставка, ако не сте от Варна. Има фото-сензор, и може да пали светкавица с кабел (РС сокет) или през чехълчето. Отдолу е с резба за закрепяне на статив.

Автор: Ivan_A   
Дата:   04-08-04 15:56

За А80 не зная, но за 10D i G2 такъв синхронизатор не работи - те имат "preflash",който пали голямата светкавица предварително - синхрон не се осъществява.
Т.е. пробвай, преди да купиш.

Това важи, ако искаш да палиш голямата светкавица с вградената.

Публикацията е редактирана (04-08-04 15:59)

Зависи...
Дата:   04-08-04 16:00

...от апарата. Никон-ските сапунерки имат режим, в който празнят светкавицата на мах. еднократно, така синхронизация става. За 10Д и Г2 също става, ако им сложиш отгоре някой евтин боклук за 30-тина лева, той също светва еднократно. Не става само с вградената, или с външна, която не работи на ръчен режим.

Автор: behemoth   
Дата:   04-08-04 16:03

то А80 май е с E-TTL така че сигурно и той има preflash

?
Дата:   04-08-04 16:09

Ако А80 работи с ФИЛ-а, ще работи и с други синхронизатори.

Автор: Ivan_A   
Дата:   04-08-04 16:35

Виж тук:http://photonotes.org/articles/eos-flash/#ettl - описан е проблема

А за неканонски светкавици има друг проблем - "trigger voltage"- ако е по-висок от 6v имало опасност от повреда на електрониката - виж тук:http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html

Тъй като ми писна - имам стари METZ45, взех си от B&H WeinSynch Cord - намалява всякакво trigger voltage до 6v - 49$.

Автор: sagittarius   
Дата:   04-08-04 16:36

Тоя pre-flash не е ли заради червените очи? И евентуално да можеш да го махнеш от настройките ...
Моята Minolta поне може и така и така.

Автор: behemoth   
Дата:   04-08-04 17:46

sagittarius , нема нищо общо с червените очи прочети линка по-горе
http://photonotes.org/articles/eos-flash/#ettl
то е свързано с E-TTL меренето и нема нищо общо с червените очи. Някои апарати използват светкавицата за autofocus и затова мига като луда преди това preflasha не можеш го видя макар че някои хора реагирали на него и на снимките са със затворени очи ама прочети линка да не ти го преразказвам некадърно [smile] [beer]

Публикацията е редактирана (04-08-04 17:49)

Автор: heliossve   
Дата:   04-08-04 18:08

Abe 4ovek 6to ne si vzeme6 edno distancionno(radio) upravlenie. Re6ava6 si problema s drugi svetkavici koito eventualno mogat da zapalqt tvoqta, a i tiq kabeli. Vqrno malko po-skapo e, no mislq 4e si struva.

Автор: sdn   
Дата:   04-08-04 18:20

Imam takova neshto na Soligor, sinhronizaciata e prez chehalcheto(40lv). go edin priatel si e vzel na Unomat(kam30lv) s kabel.

Дата:   04-08-04 23:00

A80-to raboti idealno s Fila v rachen rejim mu naglasiam diafragmata i zaspiva, toi izpolzva AF asistenta za da svetka na forata v ochichkite za da ne im stavar cherveni, taka che nema problem s preflasha, edinstveno nekoi drug ako svetne v tova vreme shte e zapali , no i tova ne e problem Unomata mi e s tiristori i si zapazva chast ot zariada i moje da svetne pochti vednaga sled tova. Ta kade da tarsia tozi na unomat s kabella?

първа  назад  1     всички  напред  последна