Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Всички момичета на снимка ли са модели
Автор: alexoff   
Дата:   04-05-06 06:39

В много коментари ми прави впечатление, че оприличават момичетата които са снимани като модели, като например: Страхотен, прекрасен и т.н. модел, въпреки че в повечето случей момичето е застанало случайно пред камерата и се е получила хубава снимка на хубаво момиче. Но това, че момичето е хубаво и снимката е излязла сполучлива прави ли я модел?

Отговори на това съобщение
 Re: Всички момичета на снимка ли са модели
Автор: Тани   
Дата:   04-05-06 06:53

А ти защо си мислиш , че модела(ите) ти трябва задължително да знаят че ги снимаш[smilie11] [smilie11]

Автор: SheLLia   
Дата:   04-05-06 07:02

:) "Модел" е доста общо понятие и със сигурност не би трябвало да се отъждествява само с "манекенка" или "момиче, на което и плащат, за да позира" :) Ти какво предлагаш? Да разделим обектите на снимане по полов и възрастов признак и да ги наричаме "момичето", "жената", "момчето", "мъжа", "дядото"?

Автор: gecata   
Дата:   04-05-06 07:31

Щом е на фотката -модел е !!![smilie24]

Автор: alexoff   
Дата:   04-05-06 07:43

Eдин страхотен модел [smilie21]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/gihs2743.JPG
http://images06.snimka.bg/000600512-big.jpg

Публикацията е редактирана (04-05-06 07:43)

Автор: gorbi   
Дата:   04-05-06 07:50

alex off ...

Автор: SheLLia   
Дата:   04-05-06 08:10

:) аlexoff, това не е снимка, която е подходяща за форума:) Все пак затова са тия коментари и критики под снимката - за да може авторът да получи реална преценка за труда си. Та ... примерът ти е малко пресилен и точно това момиче от тази снимка ... не вярвам някой да я нарече модел по простата причина, че никой няма да си направи труда да коментира художествените стойности на снимката, така че не виждам какво те притеснява. Аз все още си мисля, че за теб "модел" означава "красива манекенка", което е доста странно .. Като сме започнали така - според теб има ли право човекът, който е снимал тази снимка да бъде наречен "автор" и не е ли обидно за останалите "автори" :)) "Модел", "автор" са просто понятия и не мисля, че трябва да им се обръща такова голямо значение :)

Автор: alexia   
Дата:   04-05-06 08:54

хайде сега.....не си ли виждал и деца на снимките да се наричат Модели - много ясно, че става дума за Модел в смисъла, в който SheLLia ти го е казала,а не Фото-Модел или Манекен...[smilie7]

Автор: tofo   
Дата:   04-05-06 09:07

А кво тогава е обект? Все си мисля, че модела се манипулира за снимката, а обекта - не.[shtrak]

Автор: turin   
Дата:   04-05-06 09:19

tofo, може би просто е кофти да се наричат хора "обекти", затова за хората-обекти е измислено "модел". То иначе и паста за зъби да снимаш, защо да не е "модел"? Аз бих казал просто, че всичко пред обектива е обект (то и думата оттам идва), но за яснота и "политическа коректност" (блях) на хората-обекти се казва "модели", а на предметите-обекти - "обекти"
[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   04-05-06 09:48

Момиченцата са моделки, а момченцата - модели.

Автор: navy   
Дата:   04-05-06 09:50

Асахи, не забравяй, имаме и неодушевени 'модели' [smilie5]

Някой знае ли дефиниция на понятието модел [ezik]

Автор: asahi   
Дата:   04-05-06 09:54

Визираш заспали девойки, може би.

Автор: navy   
Дата:   04-05-06 09:58

Мотики, сопи, пънове... с нежни женски имена [smilie10] [smilie18] [smilie18]

Автор: tofo   
Дата:   04-05-06 10:24

Глей са. Ходи си некое моме по улицата и го стрелваш без да знае. Според мен - обект. Ама ако почне да се суче и да позира - става модел.

Публикацията е редактирана (04-05-06 10:24)

Автор: turin   
Дата:   04-05-06 10:33

мда де, ма си е хлъзгава таз проблематика - как ша'й обект - тя е едновременно и обект, и субект... Демек... диалектичен е тук проблемът... [smilie5] [smilie7]
Пък иначе натюрмортовете разни са си обекти, спор нема... ама патките са Стоев какво са - обект или субект тогава... щот' нали са одушевени, пък макар и неразумни...

Аз пак твърдя и намеквам, че което е пред обектива, си е обект. Нещото зад него пък, ако е с окуляр, е "око", ако не е... не знам... Зад "визьора" може би е... ...нинам....

А това с "моделките" е само да не се сърдят моничетата, ако ги наричаме "обекти". Виднагически ша напраат асоциация със "сексуален обект" и иди разправяй, че нямаш сестра... [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна