Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ПОМОГНЕТЕ при избор на апарат
Автор: kras_ko   
Дата:   26-04-06 19:38

Моля дайте мнения за Konica Minolta DiMAGE Z5 http://www.dpreview.com/reviews/specs/Konica_Minolta/konicaminolta_dimagez5.asp
Разглеждайки бегло апаратите от фото-изложението (е, там беше Z6) този беше с най доброто съотношение цена/качество.
Ще снимам любителски но искам апаратът да е бърз, с голям зум, с ръчни настройки, и прилично снимане в серия. На всичко отгоре искам да се вместя в 500лв, защото ще трябва да си купувам допълнително и карта. В момента в Метро има промоция на Z5. Моля споделете опит от използването на този апарат. Някъде прочетох че е малко "шумен" (шум в снимките).
Всички други с подобни характеристики са доста по скъпи. Може да препоръчате и нешо друго.
Предварително ви благодаря [smilie8]

Публикацията е редактирана (26-05-06 19:28)

Отговори на това съобщение
 Re: ПОМОГНЕТЕ при избор на апарат
Автор: PeterPAN   
Дата:   26-04-06 19:48

Напъни се малко и земи има една КМ А200 в базара за 700 лв. аконе търсиш голям зоом 7х оптичен ще ти е достатъчен, а обектива е доста широкоъгълен и качествен, матрицата е 2/3" перфектен апарат,

Аз доскоро имах такъв и още ми е жал че го продадох, в момента съм с КМ 5Д и много от функциалността на КМ А200 ми липсва, както и аналогичен обектив 28-200 /ф2.8 ф3.5 , не че няма за 5Д подобен но цената му си е доста по голяма от тази на апарата!

Сега оценявам липсата и възможностите му, за любителски цели просто е перфектен.

Дата:   27-04-06 17:06

Благодаря PeterPAN. Трудно ще ми е да отделя толкова. Иначе разгледах А200 в сайта - хубав е. Ще съм благодарен ако още някой се включи с мнение и препоръка [smilie11]

Автор: The_Melon   
Дата:   27-04-06 22:05

Panasonic Lumix Fz5.

Провери рейтингите на www.megapixel.net

Автор: pinchi   
Дата:   27-04-06 22:21

Moze i FZ 20- 30[smilie24]

Чудесни апарати, но ...
Дата:   28-04-06 11:52

FZ20 и FZ30 са чудесни апарати, но струват 1000лв. и нагоре, а аз мога да отделя 500лв. [smilie2]

Автор: mujimasa   
Дата:   29-04-06 00:29

както винаги искаме всичко на вьзможно най-малка цена:)Лично аз от Метро не бих си купил апарат.За 500лв би могьл да се ориентираш кьм малко по-долен клас апарати от типа на Канон А530 или Панасоник ЛЗ5.Пьрвия е с добра матрица и рьчни настройки,а 2-я сьс стабилизация и 6х оптичен зуум.За сумата от 750лв би могьл да си вземеш FZ7,който според мен е по-добьр от Кониката.Пак е сьс SD карта,12х оптичен,стабилизация,рьчни и др.По-добре дай малко повече,отколкото...
Все пак избора си е твой,но си помисли добре дали не е по-добре да посьбереш още малко за нещо което си струва,отколкото за нещо на примоция,от което може и да не си доволен.
Сьщо бих ти преложил и Fujifilm FinePix S5600(S5200) за 730лв.Всьщност разглдеай тук,може и на лизинг
http://*******************]

Автор: Crossblade   
Дата:   29-04-06 22:18

А за 1600lw също може по-добър [smilie21] [smilie19]

[URL=http://img458.imageshack.us/my.php?image=drajkoo20lj.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/qmfj0317.JPG
http://img458.imageshack.us/img458/3785/drajkoo20lj.th.jpg
[/URL]

100% crop от Z5.

Мисля че за 500 лева няма нищо с 12х и стабилизация, което да е по-добро [smilie10] [smilie5]

Аз го препоръчвам.

Публикацията е редактирана (29-04-06 22:19)

Автор: flancer   
Дата:   30-04-06 12:47

Човека какво пита вие какво му отговаряте :) , то няма лошо де ,ако наистина може да събере повече пари - да пробва, но сега директно по въпросите - като цена качество в този клас - нема равен , можеш да си вземеш само апарат втора ръка за такива пари с такива характеристики, ако искаш от по нисък клас - избора е голям, но под 500лв 12х със стабилизация няма да намериш, колкото до това откъде ще го купиш - ми верно си е , но пък си има гаранция за тази работа, и можеш да си го пробваш първите 3 дни и да го върнеш ако е повреден. За шума - има , и то мноого :) , но се свиква, а и със стабилизацията установявамм че рядко се налага да снимам максимално ИСО, другиия проблем на апарата е фокуса при ниско осветление - зле е , което е по - лошо , понякога повтвърждава фокуса без да го има :) , но си има едно трикче - ако ще снимашш в бар да кажем :) - на максимално отворен зум даваш ръчен фокус на 1.7м - и опа - хиперфокално :) и всичко е що годе на фокус :) , за серия - 6 снимки за две секунди, после по около 1 - 1.5 снимки/сек. това е , друго ако има , питай

Автор: Marillion   
Дата:   30-04-06 13:17

kras_ko - щом имаш толкова пари взимай КМ DiMAGE Z5. Няма да стъжаляваш за момента. След 1-2 месеца ще ти се прииска ДСЛР... но такъв е живота.

Има шум, но не може всичко да му е перфектно все пак.

Автор: helix   
Дата:   30-04-06 17:11

Аз си взех FZ5 за 620 лв и съм очерован. Взех си чантичка за 30 и SD карта 1гб за 120. Общо излезе 770 лв и имам всичко необходимо.

Дата:   02-05-06 11:08

FZ5 с по-малко шум ли е? А дали е толкова бърз при снимане и фокусиране? Справя ли се добре със снимане в серия и колко бързо? Как се справя на слабо осветление? Споделете втпечатления, ако сте имали възможност да ги сравните в практиката. Рейтингите и характеристиките е ясно от къде да прочета, но преките впечатления са по-ценни. Благодаря на всички ви за мненията и препоръките. [smile]

Дата:   05-05-06 16:55

[smile]

Автор: IvoYoo   
Дата:   06-05-06 11:42

FZ5[shtrak]

Автор: nikton1954   
Дата:   06-05-06 11:52

Аз си купих преди месец КМ Z5.Общо взето съм доста доволен.За тези пари мисля ,че си заслужава.Ако искаш влез в профила ми и виж малко снимки.Лично аз съм малко недоволен от фокуса не винаги е перфектен.И какво като е купен от МЕТРО.

Дата:   08-05-06 18:38

Благодаря за мненията. [smile]
КМ Z5 има и ръчен фокус а FZ5 май няма, но казват че FZ5 е с по добра оптика. Като матрици са еднакво големи, но казват че КМ шуми повече на ISO 100 и нагоре. От друга страна стабилизацията на КМ би трябвало да е по бърза, защото е на матрицата. FZ има по-голям диапазон на скоростите - при КМ е 4 - 1/1000. Но съотношението на цените е 480лв. за КМ и 600лв. за Панасоник.
Станах малко разноглед от сравнения [smilie10] [smile]

Автор: Стоев   
Дата:   08-05-06 22:53

(чете мнения по диагонала и не се бута между шамарите)

Автор: vankostrong   
Дата:   08-05-06 23:07

ми да помогна и аз в дилемата ти та аз имам Z3-ka
--супер зум-бърз фокус-стабилизация на оптиката (антишейк система)-супер филмчета прави 640/480 30 кадъра/секунда работещ зум по време на снимането-пълни ръчни настройки-готин дизаин -макро от 1см. и т.н.т.
ето какво постигам с моята Z3-ка
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=2171

вярно шуми на по високо исо,слаба светкавица,и нещо баланса на бялото не му идва отръки на апарата ............
предполагам Z5-цата трябва да е по добра от моята 3-ка

та за толкова пари толкова..
то ако вземем да и D70 има много косури ако го сравняваме с D200 [cool]
така че успех с избора .....[smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   08-05-06 23:58

(хубу прави Стоев, я и аз този път така [smile])

Дата:   12-05-06 13:00

Мисля още. Закъсах го със средствата, но не съм се отказал. [smile]

Автор: loveforever   
Дата:   12-05-06 13:41

Имам Олимпус С770 UZ за продан. Мисля, че може да ти свърши идеална работа (казвам го от опит). Ако имаш някакъв интерес обади се [smile]

Дата:   12-05-06 13:59

loveforever, това с разнасянето на Оли-то из Темите напомня Стоев и дежурната паткЪ [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[ezik]

[beer]

Автор: loveforever   
Дата:   12-05-06 14:49

Стоев ми аз щото да не те дублирам с патките [smilie18]

Дата:   12-05-06 14:58

[smilie5] [beer]