Автор: ksuhorukov
Дата: 21-04-06 12:40
Доста интересна се оказа темата Никон Д50 срещу Канон 350Д. Заключението което лично аз мога да си направя е следното: По важно е какъв обектив ще сложиш и колко добро е задапаратното устройство. И аз имам същата дилема. Имам Панасоник ФЗ 30, но искам да си взема и огледално-рефлексен. Разбира се, бюджета е силно ограничен и избора ми пада на точно тия два апарата.
Причини да клоня към Д50 - има спот мерене, работи със СД карти (ще мога да ползвам еднаква памет и с панасоника, има по-голям дисплей.)
Предимствата на канона са може би единствено повечето мегапиксели. Незнам кой е по-удобен за употерба - с по-светъл визьор.
Това което със сигурност разбрах, обаче, е че с китовите обективи няма да стане. Ще имам нужда от качествени такива. Въпроса ми е следния. Към коя система е по-добре да се премине (канон, никон), като идеята е кои обективи са по-евтини, по-лесно се намират, по-качествени са. Някой беше споменал, че най-вероятно ще се сложи някоя евтина Сигма...и не е далеч от истината. Та искам да разбера по отношение на обективи кой от двата фотоапарата да си избера. Ако имате линкове към фирми с цените на обективите в България - най-добре. И за да са по-конкретни въпросите:
1. Китовия обектив - Никонския по-добър ли е от Канонския
2. АF Nikor 50/1.8D - неговия аналог за Канон по качествен ли е и съответно по скъп/евтин
3. Вариообектив от около 20 до 50-80 - Никонските ли са по-евтини или тези на Канон
4. Възможно ли е и при двете системи да се ползват обективи и от други марки (освен Сигма)
Публикацията е редактирана (21-04-06 12:53)
|
|