Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Примери за действ. на филтрите
Автор: PeterPAN   
Дата:   17-04-06 15:14

Разглеждах системата за закрепване на филтри на фирмата кокин и попаднах на нагледна илюстрация за действието на различните видове филтри!

http://www.cokin.co.uk/pages/filters.htm

Също така тази система ми се вижда доста удачна, няма да купувам за всеки отделен обектив отделен филтър,а само държача с който се закрепва към обектива! ХИТРО![smilie6]

какво мислите по въпроса някой ползвал ли ги е как са като цена/качество?

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Примери за действ. на филтрите
Автор: kaff   
Дата:   17-04-06 15:18

то гот ма в БГ трудно се намира аз лично от 94г. ги ползвам и съм доволен в момента търся рингадаптор на 67 и от 4м. немога да намеря иначе[smilie24]

Автор: neuromancer   
Дата:   17-04-06 15:21

квадратните филтри са пластмасови и се драскат лесно, затова пък са евтини. С тях не можеш да ползваш сенника на обектива, но се продават сенници за Кокин държач. Освен това системата е много удобна за градиентни филтри, защото можеш да си избираш къде да минава границата, при завинтващите се филтри границата е винаги през средата.
BTW, продавам линеен поляризиращ за P

Автор: neuromancer   
Дата:   17-04-06 15:22

kaff, имам такъв за Р и може да ти го продам, ама първо искам да проверя нещо

Автор: kaff   
Дата:   17-04-06 15:24

Да точно за Р ми трябва ако решиш kaff@abv.bg[smilie24]

Автор: Julius   
Дата:   17-04-06 15:29

neuromancer - то и на тия границата им минава през средата [smilie3], плюса е че можеш да го движиш!

Хубавото тук е, че ако имаш неутрални /ND/ - вършат двойна работа - сменяш им позицията - и стават градиентни!
[beer] [shtrak] [beer]

Дата:   17-04-06 16:13

http://www.cokin.co.uk/pdf/cokinphoto.pdf

Автор: seaman58   
Дата:   17-04-06 16:27

Имам Кокин система от 18-19 години /вече не я ползвам/ много от филтрите можете да си ги направите сами достатачно е да разтворите подходяща боя в спирт и да потопитр в нея плексиглас 2 мм, сепия става направо с йод. Разбира се не са като оригинала но са напално функционални, хубавото е че сами можете да си избирате платноста и оттенака на цвета. Звздичките стават като на прозрачен плексиглас с тънко острие, примерно игла, начертаете мрежа, важното е линиите да са на равни разстояния, държача е универсален за всеки един от стандартите и поема 3 филтара, поне системата 60 мм е така, ринг адаптори може да ви направи всеки стругар, така че с един държач може да се работи с всички обективи. Интересно ми е дали има plug-ins за ФШ наподобиаващи оптическите и специалните ефекти на Кокин.

Дата:   17-04-06 16:33

при всички случаи човек ако си поиграе достатъчно може да постигне всичко със шопа, примерно във профила ми има две панорами със едно и също небе но май никой не забеляза [smilie5] ,
също не е проблем да се засили небето ако не е много прегоряло, много неща могат да се правят,
да се пповиши динамиката и т.н ...

сепията не е проблем има я като ефект

нищо чудно и да има подобни плъгини, асахи е спеца по фотошоп !

Публикацията е редактирана (17-04-06 16:33)

Автор: seaman58   
Дата:   17-04-06 16:38

Питах за звездички и мулти образчета /призмичките/ ... другото ясно има го в шопа или може да се постигне

първа  назад  1     всички  напред  последна