Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 ..( За разхода на мастилата) и за принтването върху CDиDVD ?
Автор: Mick   
Дата:   17-04-06 14:23

Гледам в Технополис ето този принтер http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=550157&cat=27&f=3654
..[smilie8] ..и понеже ме интересува това принтене върху CD, ми е интересно дали някой гое ползвал..??[smilie8] ..
или пък ми дайте съвет за друг който прави същото,(мисля че епсъни имаше някакви)...?
Но на този (от линк-а) ми харесва цената..[smile] [smile]
А, за качеството...ясно че няма да е като на хартия.. но все пак
ще се радвам да чуя всякакви впечатления..[smilie8]
[smilie24]

Публикацията е редактирана (09-05-06 11:44)

Отговори на това съобщение
 Re: За принтването върху CDиDVD ..?
Автор: aquarius   
Дата:   17-04-06 14:26

Ако правилно съм те разбрал искаш да принтиш изображения в-у CD и DVD! Ако само за това ти трябва този принтер, по-добре си вземи DVD записвачка с LIGHTSCRIBE!

[thankyou] [thankyou] [thankyou]

Автор: ksuhorukov   
Дата:   17-04-06 14:31

Mick, идеята е много добра, но бягай далеч от тоя епсън и то не заради друго, а заради цената на консумативите. Ориентирай се към серията ПИКСМА на Канон. Модели над 4200 включително печатат на дискове, като печата е абсолютно съизмерим с този върху хартия. Имам такъв, печатал съм достатъчно много и съм много доволен.

Автор: dimmby   
Дата:   17-04-06 14:32

Привет !
Понеже принтирам редовно върху DVD-та, искам да ти кажа че се справят много добре. Аз обаче работя с CanonPixma IP3000, този е по-нов модел и предполагам че също ще работи добре. Дори може да е и по-добър. Самото принтиране става доста бързо. Купуваш си printable дискове (само да не са SKY, че с тях съм имал проблем, не съхнеше мастилото и лепнеше диска, от там и влачене:-))) и печатай смело. Имат специални подложки на които се поставя диска както и програма с която си редактираш картинката. Лесно е, резултата мен лично ме удовлетворява. [smilie3]

Дата:   17-04-06 14:37

Да забравих да кажа че консумативите са ми за 4-те глави около 24 лева(говоря за заместитело на G&G), иначе за оригиналните са около 78 лева, което също не е много. Но заместителите стават. Провери за този Epson колко са ти консумативите и избирай.

Дата:   17-04-06 14:39

aquarius, тези DVD записвачки не принтират ли само в един цвят ?!

Автор: chiphead   
Дата:   17-04-06 14:42

тва от записвачката става като холограма (поне така се изрази един колега), и май медийките са по-специални, щот (всъщност) лазера гори погритието ...

тия дни взимам компютър с такава записвачка, ако не ти е спешно - така и така ще го пробвам ... ще ти кажа ?

Автор: knutanozavar   
Дата:   17-04-06 14:48

Аз съм с Epson R300 и съм много доволен от тази възможност... [smilie24]

Автор: ksuhorukov   
Дата:   17-04-06 14:49

dimmby и аз съм с 3000 и нямам никакви проблеми. консумативите ми са на ИнкТек и са около 4.50лв на цвят.

Дата:   17-04-06 14:57

[smilie8] горе-долу започвам да се ориентирам.. [smile] [smilie24]

Автор: pepi_george   
Дата:   17-04-06 17:41

Ползвам Canon i9950 формат А3, има допълнителна приставка за печат на СД и ДВД, обслужва се много лесно, качеството на разпечатките е доста добро, но принтера е малко скъпичък.

Автор: gerimo2   
Дата:   17-04-06 18:08

Аре сега четете внимателно за Цаноните-няма да повтарям.Всички Цанони след I865(Вкл.) печатат в/у носители.Нямя да ги изброявам , щото са десетина модела.Сервизният живот на главата е 5000 принта в/у CD/CDR-носител.Реално при внимателна употреба изкарват много повече!!!Имал съм принтери на над 35000(тридесет и пет хиляди) принта.Разбира се , че има промяна в качеството на печат , но за тези цели не се усеща лесно.Това е вярно ,ако принтерите се сервизират при подходящият човек!!!Кечетата на тези принтери се пълнят на 100 % за около 13000-17000 принта в/у Cd-носители.При хартия е коренно различно.Трябвя да се сменят и в сервизен режим да се нулират броячът за кечетата.Освен това периодично се прави профилактика на принтера с цел да е работоспособен по-дълго време.Не знам лично принтери на други фирми да надхвърлят сервизният си живот над 6-7 пъти!!!Периодически трябва да се почиства и смазва т. н. purge unit.Най-харесваният в "бранша " е I 865.Но всички други като качество не отстъпват. За тази "статия" Цанон трябва пари да ми броят , ама нейсе!Такава е жестоката истина за Цаноните.

Дата:   17-04-06 19:54

Благодаря на отзовалите се.. [smilie24] [smilie24]
..брех, май ще трябва да е Канон..[smilie8] [smilie5]

Автор: Георги   
Дата:   18-04-06 00:38

mick лятото напраскахме близо 200 диска пълноцветен печат и мастилото не мръдна повече от милиметър.

беше преди 4200 като модел пиксмата :)

зарежи епсъна.

Автор: svilen66   
Дата:   18-04-06 09:01

От 1 година ползвам записвачки с LIGHSCRIBE,лазера гравира върху диска само монохромно и стои малко избеляло-трябва да си настроен много АРТ за да ти хареса-проблем са и самите дискове,засега има само на Филипс-и то само обикновени CD,DVD В България не успях да намеря.Едно гравиране отнема минимум 30 минути.

Автор: orbitalen   
Дата:   18-04-06 11:18

Аз наскоро се сдобих с Canon iP4200 ама още не съм го пробвал да печатам на дискове... Един приятел ползва iP3000 и като ми показа напечатаното върху диска останах без думи... Все едно гледам оригинално ДВД! Предполагам, че и 4200-тата като по-нов модел би трябвало да се справя по същия начин, ако не и по-добре... ;) Цената му е около 200лв. с пълни мастилници, а самите консумативи са по около 80лв. (оригиналните на канон). Други марки принтери не съм пробвал, за това не мога да направя и сравнение като качество/цена. Но от личен опит ти препоръчвам серията Пиксма на канон! ;)

Автор: mika_h   
Дата:   18-04-06 13:29

и канона и епсън-а печатат отлично и с доста ниска цена на мастилото като се прецакат главите(на мен все още не ми се е случвало)просто си купи нов принтер-180-200лв кво му плащаш и имай предвид че различните cd-ta имат различно покритие,тоест настройки за различните марки са задължителни [smilie24]

Дата:   18-04-06 14:43

благодаря на всички за мненията...доста добре ме ориентирахте.. [smilie24] [beer]
https://photo-forum.net/forum/smileys/worshippy.gif

Автор: ivo80   
Дата:   18-04-06 18:36

Хахахаха, Миташки, то с принтер се почва... [smilie18]

Дата:   19-04-06 07:41

ивоо.. няма начин..[smilie6]
ще си остана със започването [smile]
..бе нека и аз да имам нещо канонско..
разправят - в принтерите поне са били добри [ezik] [smilie5]

Автор: tenax   
Дата:   19-04-06 08:26

митак, гуру-то ше ти каже...
ше ти каже и от къде го е взел...[smilie5]

кой каза сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer] сряда[beer]

Автор: simbon4o   
Дата:   19-04-06 10:46

Epson R220 с контейнери с байпас ;) по-евтино няма а качеството е много добро!

Автор: helix   
Дата:   19-04-06 12:49

Ако искаш да принтираш върху самия диск както и върху фото хартия много качествено ти препоръчвам canon ip 5000. ако ти трябват 1,2 диска мога да ти ги напечатам без пари ако си от бургас и ми дадеш снимките и дискове printable.

Автор: boreto   
Дата:   19-04-06 13:01

Аз ползвам Epson R200. Нямам забележки.

Дата:   19-04-06 14:57

helix, благодаря за предложението...не съм от Бургас.. и не става въпрос за 2-3 ЦД-та
пои принцип ще търся за себе си.. като помисля обаче няма да го натоварвам над 4-5 ЦД на седмица така че може да направим комбина с един френд..[smile]

оф.. [beer] tenax-биричка в сряда ама след 21х ще мина..[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна