Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 портрети...
Автор: gorbi   
Дата:   10-04-06 12:22

Скоро имаше теми за портрети и за ообработка във фотошоп.... Разглеждах club.foto.ru и ми направи впечатление този портрет...:

https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/dood2392.JPG
http://club.foto.ru/gallery/images/preview/595773.jpg

та мислите които породи......
- това че има изгоряло в кадъра и няма запълващо осветление и има какво да се желае по отношение на кадрирането, прави ли го по малко въздействащ ( междудругото заглавието е ... - ееех зелени сте вие - )...
и още.... обработката във фотошопа допринесла ли е нещо за достигане на по-виско ниво на емоционално възприятие - или напротив - развалила е кадъра.....
и последно - как би се получил същия портрет ако беше сниман на b/w лента....
такива неща.... интересно ми е и другите какво мислят......

линк към мястото на снимката в страницата на руския автор....:
http://club.foto.ru/gallery/photos/photo.php?photo_id=595773&day=10&month=4&year=2006&page=1&top100=1&sort=awards&range=7&next_photo_id=594902&prev_photo_id=594018

Публикацията е редактирана (10-04-06 12:23)

Отговори на това съобщение
 Re: портрети...
Автор: zoomaniak   
Дата:   10-04-06 12:26

Горби руснаците са странна публика - мен ме кефи снимката както и да я направи човек. Пак ще е готина заради "модела" - той и дава силата...и цветна да е пак ще е готина снимка.

Ти вземи покажи "състарена снимка" [smilie6] [ezik]

Дата:   10-04-06 12:31

и още нещо ми направи впечатление.... голяма част от стоте (всъщност без да ги броя ми се струва около 90% [smile] ) представителни снимки на този сайт, подредени там от художествения им съвет са черно бели.....

http://club.foto.ru/gallery/photos/top100.php?sort=rc

... значи за да направиш стойностна снимка според художествения съвет на един от най-големите сайтове на една от най-големите страни в света с огромни традиции във фотографията ( да си спомним цветните снимки от императорска Русия)- оказва се че няма нужда от камера за =>1000 лева..... а само от черно бяла лента (тук цифровата техника изостава определено ) и някакъв филмов апарат ..... [shtrak]

Публикацията е редактирана (10-04-06 12:39)

Автор: zoomaniak   
Дата:   10-04-06 12:35

Да живей филма тогава Горби и братушките. Аз спрях да пускам при тях - мързи ме. Ама едно от моите творения ихихи та под него 3ма братушки ме питаха тва с кой плъгин на шопа съм го направил. А иначе го направих с плъгина "запалка" [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

(купих си един цветен филм - имам малко цветно вдъхновение) вива ч-б [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: niavaah   
Дата:   10-04-06 13:13

imenno ... kolega [smilie5]

Дата:   10-04-06 13:52

..всъщност може и да греша и всичко да е снимано със скъпи камери среден формат..... сега ще разгледам една по една да видя...... [smilie5]

P.S.

гледах.... - тези които пишат с какво е снимано са със скъпи камери..... Има и един Зенит.. другите не пишат .....

Публикацията е редактирана (10-04-06 14:12)

Автор: kolov   
Дата:   10-04-06 13:56

[smilie24]

Автор: nsirakov   
Дата:   10-04-06 13:58

мен лично този портрет не ме грабва...

ама вкусове разни :)

[beer] [beer]

Автор: tinman   
Дата:   10-04-06 14:26

Mен пък точно този тип портрети страхотно ме кефят. Жалко че лицето е малко бледо и му липсва контраст, но ръцете са невероятно изразителни. Светлината отзад е като ореол. Каква е обработката във ФШ?

Дата:   10-04-06 14:44

.. ами поне е десатурирана по някакъв начин, щом е снимана с 300Д......

Автор: tinman   
Дата:   10-04-06 14:57

Може Raw файла просто да е съхранен в Ч&Б. Не ми изглежда да има обработка.

Автор: asahi   
Дата:   10-04-06 15:00

Хубавата обработка не си личи. За това е хубава.

Автор: fotografinq   
Дата:   10-04-06 15:12

Ръцете!Толкова важен елемент!Начина по който тези ръце са хванали чашката.Мися, че това може и да въздейства и подсъзнателно на гледащия дори да не запомни дали на човека му се виждат ръцете.

Дата:   10-04-06 15:30

само за протокола - това е пиала, а не чашка..... [smilie3]

Автор: Стоев   
Дата:   10-04-06 20:53

Горби, това не беше ли за пиене на саке? [smilie8]

Автор: navy   
Дата:   10-04-06 22:09

Ето това е поредния пример за фотогенетиката и артистичността на модела.
Въпреки грешките на фотографа и забележките в качеството на кадъра, фотографията е въздействаща и ми харесва.

А представяте ли си, ако я беше направил Марк Тъкър [smilie10]

Автор: n1x0n   
Дата:   10-04-06 23:25

Дали щеше да е по-добра с филм зависи изцяло от фотографа, не от камерата и не от технологията.

Аз лично бих заложил на филма в една подобна сцена, при кадърно снимане. Не че това би направило кадъра по-добър. Някои кадри са въздействащи не заради техническата си прецизност.

първа  назад  1     всички  напред  последна