Автор: baenas
Дата: 06-04-06 15:37
хубава тема, колега! понякога и аз се опасявам от това... в ера, когато с едно кликане на мишката "коп"ваш 10 гигабайта музика от приятел, 1 гигабайт фотография и не знам си още колко гигабайта филми не може отношението към стойностите да не девалвира. преди 15 години треперех дали ще мога да издебна бийтълс по радиото, за да си ги запиша на касетка и ценях всяка чута нота, не само заради самата нея, а защото усилието да достигна до нея ме правеше по някакъв начин съ-автор... представете си само: що народ се фука с това, че имат 50 гигабайта музика! гигабайти, тонове... като само няколко акорда са достатъчни да направят човека щастлив, емоционално и естетически задоволен.
ама прогресът си има свои пътища и кои сме ние да му се противопоставим... Самият аз в момента скролвам хищно страниците в търсене на това, което ще ме покърти, отварям, затварям, рефрешвам и гладът ми няма засищане! прав е онзи, който казва, че най-нещастен е богатият човек... аре, наздраве! все пак остава ни като утеха китайското проклятие, че живеем във възможно най-интересните времена:) и колкото и упадък и декадентщина да има, същевременно никога светът не е бил и толкова изпълнен с живителна сила, мощ и вяра в силата на позитивното начало!
|
|