Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пазаруване от USA
Автор: a_stoianow   
Дата:   06-04-06 13:32

В Този форум много се говори за закупуване на техника от САЩ. Аз не съм пазарувал, но бих искал да си взема това-онова. например от www.bhphotovideo.com
Бихте ли обяснили за това каква кредитна карта трябва да се използва? Дали има опасност от измама?
Къде се получава стоката - в София или на адрес?
И въобще впечатлиния от това пазаруване.
Благодаря предварително!
Атанас

Отговори на това съобщение
 Re: Пазаруване от USA
Автор: jivkonik   
Дата:   06-04-06 14:15

Здрасти!
Кредитна карта - VISA, Mastercard издадена от българска или чуждестранна банка. При първо пазаруване учтиво те молят да им пратиш на мейла снимка на твоята лична карта и на кредитната карта отпред и отзад - хората са се напатили явно от крадени карти и други измами. Доставят до БГ по USPostal - щатските пощенски служби. Може и по UPS, FEDEX и други подобни, но там цената на доставка става драматична.
Цената на доставката по пощите зависи от цената на покупката (защото я застраховат) - за покупка на стойност около 200 долара доставката е 30-40 долара. Тук нещата ти идват на пощенския адрес, който си дал при поръчката. В пощенския клон ги получаваш срещу подпис от колетното гише, след като си плочул известие в пощенската си кутия.
Ако стоката плюс доставката е на стойност над 100 долара вместо пратката получаваш известие да се явиш на митническото колетно гише (мисля, че за София е някъде на Централна гара това, но може и да греша) където ти обмитяват пратката, плащаш ДДС и си я взимаш.
Това е с няколко думи.

Публикацията е редактирана (06-04-06 14:17)

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   06-04-06 14:46

... как не се прави[smilie18]

А за това как се прави - потърси из форума, имаше 1-2 много добри теми с практични съвети.

(чуди се дали да си признае, че три негови приятелки заминават до НЙ в началото на май... [ezik] )

Автор: PeterPAN   
Дата:   06-04-06 14:47

Колко е митото за фототехника, примерно, обективи, светкавици ...
[smilie24] [beer] [smilie24] [beer] [smilie24] [beer] [smilie24]

Дата:   06-04-06 14:48

мито - 5, ДДС - 20.

Автор: NI   
Дата:   06-04-06 15:05

Най-добрия вариянт за пазаруване от САЩ е твой познат да ти внесе апаратурата,която си купил като негова лична и по този начин няма да плащаш ДДС и мито!
Аз така направих и си чакам в момента техниката! Имам чувството,че е минала цяла вечност откакто съм я купил , а всъщност е минало по-малко от месец![smilie24]

Дата:   06-04-06 15:07

Ако този твой приятел го отарашат на митницата, ще видим кой какво няма да плати. [smilie19] Стискай палци да мине незабелязан. Иначе си приготви 26% върху цената. [shtrak]

Дата:   06-04-06 15:10

на коя митница на нашата или тяхната???

Дата:   06-04-06 15:11

Наш'тЪ :)

Дата:   06-04-06 15:12

Няма проблеми ще го носят като личен багаж.Нито ще бъде в кутиите нито нищо ако стане нещо ще кажат ,че от България са тръгнали с него и сега си се връщат.[smilie3]

Дата:   06-04-06 15:13

[smilie24]

Автор: jester   
Дата:   06-04-06 15:27

НИ, абе не е точно така. Ако каже, че са тръгнали от БГ, митничарят ще пита защо не са декларирани на излизане, например.

Просто е добре да не тарашат твоя доставчик.

Дата:   06-04-06 15:32

Абе ще измислят нещо!

Автор: KrisoK   
Дата:   06-04-06 15:36

Е то само за видеокамери могат да ти кажат защо не са декларирани на излизане от БГ, и то за скъпите. За фотоапарати досега никой не е правил проблеми. Преди години искаха да се декларират по-скъпите. Все пак да са извън кутиите - естествено в ръчен багаж, а кутиите- в куфарите. Важното е фото-мулетата да не са нервни и да не се потят, оглеждайки се. Не им мърда обиск в стаичката![smilie18]
[smilie7]

Автор: PeterPAN   
Дата:   06-04-06 15:58

[smilie24]

Автор: jivkonik   
Дата:   06-04-06 16:07

StoyanBozhkov
То "приятелите в щатите" е готина алтернатива, но мога да я ползвам веднъж годишно, а през останалото време го правя "по неправилния начин" - и пак ми излиза по- ефтино от цените на някои форумни търговци....[ezik] Да не говорим пък за цените на "официалните вносители"

Дата:   06-04-06 16:22

Моят коментар беше съвсем позитивно настроен. Напълно съм съгласен с теб. Хубаво си обяснил. [beer]

Автор: stoyan_5   
Дата:   06-04-06 16:34

StoyanBozhkov,
Извенявам се, че не е по темата но кодовете за ресайзера не свършиха работа.
Все пак благодаря!

Дата:   06-04-06 16:41

Ц... Чакай сега, какво беше? Май нещо за PhotoZoom Professional. Ами това, което ти дадох, е това, с което аз регистрирах програмата.[smilie11] При мен върви.

Странни неща стават с тия кодове. Вчера например дръпнах една програмка за заключване на папки. Навсякъде е даден един и същ код, но той не работи... [smilie10] Не знам какво да кажа, но е жалко.

Дата:   06-04-06 16:42

[beer]

Дата:   06-04-06 16:45

Бирата е за пиене, но програмите за това са програми, за да се хакват... Срамота...

Автор: Стоев   
Дата:   06-04-06 16:46

(мисли си що ли е толкоз проЗД, че всеки път на излизане попълва подробно Стокова Митническа Декларация, че да го псуват останалите пътници дето бави колата/автобуса по митници....)

Дата:   06-04-06 16:47

Тя ми работи самостоятелно, ама като плъгин не..

Автор: falcon   
Дата:   06-04-06 17:37

Можеш да им пратиш парите чрез банков трансфер.Пишеш им по мейла,че у нашенско малко са с кредитни карти и те ти пращат сметката,в която да внесеш.Така си купих ЕОS350D+EF300/4L IS USM+EF1.4x.[beer]

Автор: CYPER   
Дата:   06-04-06 18:02

1. - Фотоапаратите немат мито. Само ДДС
2. - Мито и ДДС се плаща винаги (освен ако минаш незабелязан [smilie18] ) или пък ако влизаш и излизаш (попълва се един документ за т'ва)
3. - Максимум 45 евро по пощата и 100 евро донесен от някого.

първа  назад  1     всички  напред  последна