Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за макрото на ФЗ 5.
Автор: avo   
Дата:   31-03-06 14:45

Ако е на макро режим, фокусира от около 3-4 см на практка от челната леща на обектива, но апаратът сам си избира бленда.
Ако не е на макро режим, а на ръчен,пак си фокусира от същото разстояние,но можеш да му зададеш блендата.
Какъв е смисъла от макро режима тогава, по-добре да можеш да си манипулираш доф-а , доколкото е възможно поне[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за макрото на ФЗ 5.
Автор: apollo   
Дата:   31-03-06 15:14

Хммм, сигурен ли си че когато не е на макро фокусира! Доколкото си спомням минималната дистанция за фокусиране е 30см./когато не е на макро/ и си на 35мм.!

Автор: petri   
Дата:   31-03-06 15:28

Моя ако не е на макро неможе да фокусира от толкова малко разстояние.

Автор: int_27h   
Дата:   31-03-06 15:34

Дали не става дума за супер макро? Моя в тоя режим е от 0-10см, обаче блендата е фиксирана 2.7 и фокусното на обектива не може да се променя ръчно.

Дата:   31-03-06 15:54

Сигурен съм, пробвах, не е супер макро, слагам го на ръчен режим и си фокусира идеално от 5 см че и по-малко. Ще кача довечера снимки с exif за да видите:)

Дата:   31-03-06 19:39

https://photo-forum.net/i/311101&USER_ID=20978

Exif-а е запазен, това е на бленда 2.8,ръчен режим, но принципно стойността няма значение. За какво служи тогава т. нар. макро-режим,освен че ти фиксира блендата както си иска[smilie21]

https://photo-forum.net/i/311101&USER_ID=20978

Публикацията е редактирана (31-03-06 19:39)

Дата:   31-03-06 19:40

Упс,няма го exif-a, секунда да видя защо.

Автор: garry   
Дата:   31-03-06 19:48

аво, ти пробвал ли си макро или широкоъгълни приставки на фз5-та и ако си, къв е резултата ?

Дата:   31-03-06 20:04

Еми на тая снимка дето пуснах,затрих екзифа,а си изчерпах лимита да качвам за днес снимки:) Но е на manual режим[smile] , утре ще я пусна.

garry, не, нямам широкоъгълна приставка, пък и не виждам логиката за макро с такава приставка,ако има, ми я кажи[beer]

ако имаш широкиоъгълна приставка, по-скоро съм любопитен да видя качството да пейзажни снимки с и без приставката!

Автор: garry   
Дата:   01-04-06 08:52

Не питам за макро с широкоъгълна приставка [smilie5] , а питам за макро с допълнителна макро леща. Идеята е че с твойто макро можеш да снимаш скакалец, а с допълнителната приставка можеш на скакалеца да му щракнеш един портрет за спомен. Въпроса е че при панасоника филтрите са на разстояние от челната леща на обектива и ако за тях тва не е проблем, то дали има значение за допълнителната макро леща.

Дата:   01-04-06 13:38

Извинявай,не съм ти разбрал въпроса:)
Не са на разстояние, само ако е изключен апарата изглежда така, не забравяй,че обективът излиза напред няколко см и точно стига до края на адаптора за филтрите,дето се слага отпред.
С макролеща не съм пробвал,но няма причина да не стане.

първа  назад  1     всички  напред  последна