Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Не хитрувайте с галериите!
Автор: flashman   
Дата:   30-03-06 19:22

Много често срещам снимки, абсолютно неуместно поставени в съответната галерия.
Макар и да съжалявам понякога (когато са хубави), не гласувам за тях.
Приемам го за некоректно или за случаен резултат, щом авторът не разбира какво е направил!

Отговори на това съобщение
 Re: Не хитрувайте с галериите!
Автор: C41   
Дата:   30-03-06 19:23

[smilie8]

Дата:   30-03-06 22:18

Само мен ли ме вълнува това?! Защо са галериите тогава?

Автор: agy   
Дата:   30-03-06 22:26

Според мен се поставят нарочно за да изпъкнат на фона на другите
например портрет в галерия голото тяло

Автор: agy   
Дата:   30-03-06 22:29

https://photo-forum.net/i/308639&OFFSET=11&CATEGORY_ID=3&PERIOD=3

?????

Автор: GOSPODIN   
Дата:   30-03-06 22:33

flashman, често ми се случва , когато качвам снимки да се колебая в коя галерия да кача снимката, защото например един човек сниман на улицата може да бъде качен и в "портрет" и в "улицата".

Това , че си решил да не гласуваш за "сбъркани" според теб снимки си е твое решение. Точкоманията е заболяване и не води до нищо добро. Показателен е факта , че снимки на членове на форума , които получиха награди на последните конкурси на Канон и Коника - Минолта са оценени с 100-300 точки , а снимки на прозяващи се котки получили по 400-500 точки НИКОГА , ама НОКОГА няма да бъдат приети, а камо ли наградевни в какъвто и да е нормален фотоконкурс.

Автор: SLR   
Дата:   31-03-06 00:40

Абе човек може и да обърка понякога галериите но неприятно е ако се прави умишлено.
Като този герой,който беше пуснал и обложка на Металика във раздел голо тяло.Сега гледам че я е изтрил/той или Админ/ защото беше много гадна и явно не негова...както всичко в профила му[smilie23]

Автор: kingboris   
Дата:   31-03-06 00:50

abe reitinga e dosta tupa rabota no dori i nai dobrite fotografi vuv foruma se vodqt i zasqgat po nego[smilie19] [smilie11]

Автор: Георги   

моите повечето са във всичко останало. това добре ли е за теб? ако трябва да ги попреместя, че да спиш добре тая нощ :)

Автор: boni   

СЛР, този с обложките го изтрих целия[smilie18]
По принцип ги местим като има явно разминаване с категориите. Тоя пейзаж в голо тяло сме го пропуснали, сега го преместих.

Дата:   31-03-06 08:54

Георги, снимките ти са хубави, но репликата - дребнава, безпричинно жлъчна и деструктивна! Тук най-малко става въпрос за моето спокойствие и ти добре го знаеш...
Има такова явление и то пречи на сайта и на всички форумци, защото по същество представлява умишлено заобикаляне на правилата, които уж всички сме приели.

Вярно е, че "белег на всяка схема е схематичността" (Айзенщайн), но друг начин да се регулират взаимоотношенията в едно общество няма... То този въпрос е философски, не фотографски и затова спирам...

Пък и няма нужда от много приказки, защото нещата са видни. Просто трябва да бъдем на ниво и да не оправдаваме нещастните си манипулаторски опити с някакви много сложни "творчески" терзания...
Админите ще видят как да редуцират такива прояви (може би трябва да намалят броя на галериите, като видят къде става припокриване), иначе ще продължават да се правят опити за репортаж на душевни състояния, портрети на природа и др. подобни умнотии!

Автор: fotografinq   
Дата:   31-03-06 09:43

Има едно нятягане заради условията на последният конкурс.колко му е да бутнещ една фотка в галерия в която няма снимки с много точки...

Автор: Avi   
Дата:   31-03-06 10:41

големата работа дет станала :)
кво ви пречат "грешни" категории? тва е се едно да кажеш "тая снимка е хубава, ама е на Георги и няма да гласувам за нея" :)

или па на мене дет се ми опяват, че нямали заглавия снимките ми - "снимка без заглавие - половин снимка" беше написал някой ... :)

вместо да гледате снимки са занимавате с глупости.
[smilie18]

а... п.с.
Господине - моля, не ми давай за пример "снимки, печелили конкурси" - ама наистина много моля! да не се излагате там сичките мастити фотографи :)

Автор: Георги   
Дата:   31-03-06 10:45

(чака каква тема ще пусне флашман днес. както я е подкарал последните дни...)

Автор: ejko   
Дата:   31-03-06 12:20

"иначе ще продължават да се правят опити за репортаж на душевни състояния, портрети на природа и др. подобни умнотии"
Добре, но ако снимаш как жена плаче на погребение.. това репортаж ли е или портрет, или всекидневие, или всичко останало... Много от добрите фотографии не са чак толкова абсолютни, за да си позволяваме да казваме кое къде трябва да стои! А на Георги изказвенето е такова, не защото е дребнаво, а за да се замислиш...

Автор: victor   
Дата:   31-03-06 12:34

ejko написа:

> "иначе ще продължават да се правят опити за репортаж на душевни
> състояния, портрети на природа и др. подобни умнотии"
> Добре, но ако снимаш как жена плаче на погребение.. това
> репортаж ли е или портрет, или всекидневие, или всичко
> останало... Много от добрите фотографии не са чак толкова
> абсолютни, за да си позволяваме да казваме кое къде трябва да
> стои! А на Георги изказвенето е такова, не защото е дребнаво, а
> за да се замислиш...

Ако снимаш само жена която плаче това е портрет. Защотото не друго а жената е цънтъра на внимание а това че плаче показва нейното емоционално състояние. Ако снимаш жена която плаче на погребение това е вече репортаж защотото ти вече не показваш само плачеща жена а това че плаче на погребение
тоест ти отразяваш събитие.

Дата:   31-03-06 12:39

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/flvm7674.JPG
https://photo-forum.net/sitepics/canon2005rt-02.jpg

това какво е...

Дата:   31-03-06 13:20

...спира да пише, защото рискува да си навлече гнева на още някой, който не обича да чете. [smilie9]

Дата:   31-03-06 13:24

интересно и зряло решение... И все пак...?

Дата:   31-03-06 13:44

Портретът е характеристика, ежко-бежко. Добрият портретист хваща важното, което характеризира обекта...
Ти мислиш ли, че най-отличителното за тези жени е да плачат по погребения?! Ако е така, то те са професионални оплаквачки и жанрът е портрет. Ако ли не, както много ясно ти го е обяснил Victor, става дума за отразяване на събитие, т.е. репортаж!

Автор: tycoon   
Дата:   31-03-06 13:50

(тайкуун програмира на асемблер) ;)))

110010101001010
010101010101010
010101010101010
011101010010010
101010101010100
100101010101010
100101010101011

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   31-03-06 14:13

За мен класификацията на снимката като портрет или репортаж е от много по голямо значение за автора отколкото за възприемащия! Основната разлика виждам в начина на засемане..., дали снимащият си сътрудничи с обекта или лови моменти! От там идват и големите различия в техниката на заснемане, използваните средства и изискванията към дадения жанр! Оттам идва според мен и решението всеки сам да определя жанра на снимката си! Ако снимката беше портрет в който снимашият има възможност да говори с обекта да го разсмее, разплаче и да извади на показ нещо характерно или нещо съвсем нехарактерно, избирайки подходяща среда в която снимката д абъде направена, бих оценил снимката по едни критерии, а ако просто заснемаш момент притиснат и въпреки условията в който се намират обектите, тогава бих мерил с друг рашин! От там идва разликата според мен, а не от човека, който снимаш и неговото занятие...
Мисълта ми е не да слагаме голи жени в "пейзаж", а да се замисляме преди да се изказваме абсолютно...

Дата:   31-03-06 14:37

В едно съм съгласен с теб: темата за жанровете и междужанровата принадлежност на някои творби е твърде дълбока, за да я прецапаме по джапанки...
Дали обаче тази тема е темата, която започнахме - питай админите защо си позволяват служебно да местят снимки в друга категория, за какви точно случаи става дума - или просто си софистицираме (спамим)?!

Дата:   31-03-06 14:42

Ами според мен админите могат да си местят очевидно несъответстващите снимки! Но авторът ако защити позиция вярвам, че ще му я върнат на изходната позиция! А за Софизма аз съм голям почитател така че ако кажа, че не споря заради самия спор ще те излъжа[smilie8]

Автор: int_27h   
Дата:   31-03-06 15:59

тайкуун,
тва е машинен език, и на всичко отгоре за 15 битови процесори (каквито няма и не е имало) [smilie19]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна