Автор: Avi
Дата: 30-03-06 12:46
1. сваляне на снимките на диска в директория с име датата и мястото на снимките. ползвам американския начин на изписване на дати, така че месеците винаги да са ми един след друг и поредността да е запазена.
2. запис на файловете на ЦД. (картата ми е 512, така че от едно пълнене пиша едно ЦД - винаги затварям ЦДто и се стремя да е хубаво, а не но-нейм - това е архива).
3. преглед на файловете - отделяне на тез за "семейния албум", тези които смятам, че могат да ми послужат в бъдеще в професията ми на графичен дизайнер, и тези които смятам за "поне малко стойностни като фотография"
4. конвертиране на РОУ-овете според нуждите - ако са за албумчето без много-много дзверене, ако са за професията не ги пипам засега, останалите файл по файл внимателно. Шлаката изтривам.
5. При събиране на няколко директории с обработени снимки, конвертираните и суровите изображения качвам на ДВД - като архивно/работен вариант.
6. При събиране на 4-5 ЦД-та със сурови файлове (архивните) също качвам на едно ДВД за архив - който гледам да не пипам. тия архивните ЦДта и ДВДта седят на тъмно, в хубави кутийки, доколкото могат да бъдат предпазени от външни въздействия.
От там нататък нещата които са ми на харддиска се предполага, че са неща с които ще работя. Мога да правя албуми, бази данни, да вкарвам мета данни и ключови думи и т.н. Това би трябвало и да се отнася за архивните ЦДта, но засега не изпитвам нужда да го правя.
|
|