Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Коника Минолта - за и против
Автор: boll   
Дата:   24-03-06 13:07

Фотографската техника на Коника-Минолта е често рекламирана и хора като мен (начинаещи) могат да се подведат лесно.

Преди година и половина станах щастлив притежател на Dimage Z3 въпреки предупрежденията от приятел и мнения в Интернет. Сега съжалявам дълбоко - антишейк система поведена (4 месеца след изтичане на гаранцията) + обещание от сервиза да я "доработят"!? Днес получих извинения от сервиза, че не могат да я оправят и да ида да си взема фотоапарата. А, да - за да си го взема ще трябва да платя 60лв.

Явно прославената антишейк на матрицата е леко прехвалена. Между другото Коника Минолта приключвали с бизнеса и Сони поемат сервизната дейност - това го броим за +

Публикацията е редактирана (24-03-06 13:15)

Отговори на това съобщение
 Re: Коника Минолта - за и против
Автор: stoyan_5   
Дата:   24-03-06 13:09

Това за сервиза на Сони изобщо не е +.
Изпращат всичко за ремонт в Австрия!

Автор: de5   
Дата:   24-03-06 13:13

сервиза тук не поддържа международна гаранция а защо

Автор: nemchev   
Дата:   24-03-06 13:14

не си вади прибързани изводи аз имам минолта от три години и съм повече от доволен кофти бройка си случил явно

Автор: fastman   
Дата:   24-03-06 13:30

Е как така, никой не случи на кофти бройка, на Панасоник ФЗ 20 ( Фз 30 май са кофти с качеството де )или пък Сони?!

Автор: stoyan_5   
Дата:   24-03-06 13:32

Има сполучливи и несполучливи модели.
ФЗ-20 явно са от сполучливите.
Сони също имат издънки, и не всичките им модели са върхът.

Дата:   24-03-06 13:46

айде и да не са улучили кофти бройки [smilie25] точно па на панасоник

Автор: Avi   
Дата:   24-03-06 13:48

винаги ми се е струвало леко инфантилно да се дават определения на цяла една марка - еле па с подобна на коника-минолта история - на базата на едногодишния ни опит, дори и той да не е много положителен.

Автор: colorit   
Дата:   24-03-06 13:51

....или си я изтървал?

Автор: navy   
Дата:   24-03-06 13:52

Все пак и по посредствени апарати трябва да има на пазара [smilie7]

Дата:   24-03-06 13:58

нали канон изпълняват тая длъжност[smilie18]

Дата:   24-03-06 14:01

ЦЕНА качество КМ не са посредствени направо са си ОТЛИЧНИЦИ

Автор: ts_lukanov   
Дата:   24-03-06 17:31

Не е кофти бройката [smilie2] Самият модел Z3 не е сполучлив [smilie23] Проявява твърде много дефекти [smilie2]

Автор: hotsnail   
Дата:   24-03-06 17:53

ми ако говорим за марката аз имам цифрова DiMage s404 на 5 години и щтрака супер безотказно, падала е, удряна е, намачкан и е леко металния (!) корпус, но не спира.

Единствено и се счупи капачката на обектива, но за 15 кинта ми внесоха нова.

А аз марка дето да не е дала нито един дефект не съм чул да има. Неприятно е ако уцелиш бингото [smilie11]

Автор: dd   
Дата:   24-03-06 18:12

Снимам с Минолта F300-по-старичък модел е,няма антишейк,но се "държи" безупречно,прави съвсем прилични снимки и съм много доволна. Детето снимаше с Минолта Х20-замина вече дефектният сензор от Сони,който са използвали, но иначе беше добра сапунерка. Лошото е,че и F300 е с такъв дефектен (по производство) сензор-както и други модели на други фирми,та не се знае кога ще му дойде ред...[smilie2]

Автор: Джоконда   
Дата:   24-03-06 19:20

Като се замисля колко път е изминал апарата от завода производител, за да стигне до мен, през колко "подхвърляния е минал" и какъв гейзер ги разхвърля на щанда в ТМ откъдето го купих, въобще не ме учудват дефектните бройки. Уважение към стоката - 0. И не разбирам защо е тази капачка на обектива отпред?Някой може ли да ми каже? В Германос - Плевен имаше един Panasonic,(единствена бройка) който гордо седи по цял ден без капачката. И които реши да го купи, му го вадят от витрината. Същото е с телефоните. В упътването изрично пише камерите им да не се насочват срещу слънце, а повечето от телефоните стоят във витрините по цял ден огрявани от меките лъчи на слънцето. Въобще No comment.

[smilie23]

Публикацията е редактирана (24-03-06 19:22)

Автор: Стоев   
Дата:   24-03-06 23:01

Джоконда написа:

> Като се замисля колко път е изминал апарата от завода
> производител, за да стигне до мен, през колко "подхвърляния е
> минал" и какъв гейзер ги разхвърля на щанда в ТМ откъдето го
> купих, въобще не ме учудват дефектните бройки. Уважение към
> стоката - 0. И не разбирам защо е тази капачка на обектива
> отпред?Някой може ли да ми каже? В Германос - Плевен имаше един
> Panasonic,(единствена бройка) който гордо седи по цял ден без
> капачката. И които реши да го купи, му го вадят от витрината.
> Същото е с телефоните. В упътването изрично пише камерите им да
> не се насочват срещу слънце, а повечето от телефоните стоят във
> витрините по цял ден огрявани от меките лъчи на слънцето.
> Въобще No comment.
>
> [smilie23]
>

>
> Публикацията е редактирана (24-03-06 19:22)
Хм, пластмасата старее от УВ, за стъклото - помътнявало от радиация (не съм виждал такова де-по памет от книжките), за обектива ако е отворен - не знам, какво ще му се повреди и след колко време, интересно ще е да каже някой, как слънцето влияе на оптиката на обективите, ако са недиректно насочени към него и да спомене и за изкуственото осветление и вредата му в/у стъкларията [smile]

Автор: Блясък   
Дата:   24-03-06 23:19

Ей, много боклук хвърляте по Минолтата. Няма марка апарат, който да няма сервиз, т.е. всички се чупят. Аз също съм притежател на Минолта и не съм имал никакъв проблем, вече 4-5 месеца. Четох форуми за чупещите се минолти; бре, лоша работа! Много писания... А я си помислете: Имаш апаратче, много си щастлив с него, здраво, добро.... А дали ще отидеш на форума и да се изфукаш с него? Много е по-вероятно, ако се счупи и не успеят да го ремонтират, да тръгнеш да се оплакваш, за да разбереш дали други има в твоето състояние. Затова и намерих много отрицателни отзиви, и малко положителни. После си отворих работа да прочета за Panasonic FZxx и за Canon IS. Подобна картинка - хората се оплакват от проблемите, но не се фукат с добре работещата техника.
Някой беше писал някъде из нета : "Коника-Минолта не си оставят магарето в калта.."

Автор: Neli78   
Дата:   25-03-06 08:23

съжалявам за апарата ти, много е неприятно.[smilie2]
Но относно рекламата - забележи като дават по новините фоторепортери - винаги дават отблизо (достатъчно близо, че да се прочете с ГОЛЕМИ букви) някой фотоапарат (и винаги е една и съща марка [smilie5] ) и той НЕ е минолта [smilie3]
мислиш ли, че е случайно този близък план

Колкото до това дали се развалят - няма марка, която не се разваля.
На мен обаче като ми се развали НР-то (често става) не написах тема във фото-форум, и предполагам повечето хора не правят така - това е простото обяснение според мен [smile]

Дата:   25-03-06 09:26

Нели я помисли пак за тоя близък план и защо се използва [smilie11]

Автор: Neli78   
Дата:   25-03-06 10:08

"Но относно рекламата - забележи като дават..." [smile]
spored men.

Автор: Crossblade   
Дата:   25-03-06 11:27

Цитирай:

Автор: fastman
Дата: 24-03-06 13:30

Е как така, никой не случи на кофти бройка, на Панасоник ФЗ 20 ( Фз 30 май са кофти с качеството де )или пък Сони?!

Айде бисериии [thankyou]

Тук гледах тема за FZ30 с мазни петна в обектива.

Това, че вашето магаре е краставо, не значе че всички са така. Моя за момента няма проблеми и надявам се няма да има. И не разбрах как от единична бройка някои направиха заключение за цялата марка [smilie10]

А БГ представителството е ясно [smilie24]

Дата:   25-03-06 21:39

всички апарати се чупят да

и мерцедес има сервиз

е КМ не е мерцедеса на апаратите
но не е и запорожеца

Автор: Блясък   
Дата:   25-03-06 22:37

Брабо, Де5 ! [smilie24]

Автор: natsy   
Дата:   28-03-06 00:32

Като идеш в сервиза на Мерцедес със сигурност няма да ти искат за ремонт половината от стойността на покупната цена и няма да го пратят за поправка в Австралия примерно. Защото моята Минолта S414 като сдуха багажа се случи точно това - 6 стотака за ремонта и то да го пратят в Германия. Това се случи в т.н. фирмен сервиз Коника - Минолта. Още си стои непоправен, а аз си купих нов апарат, но не от тази тъпа марка - фирма за еднодневки[smilie2]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна