Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Video 8 на DVD
Автор: simpleman   
Дата:   24-03-06 09:50

Добър ден,
Дадох на фотото на Раковска/срещу операта една видео 8 лента за прехвърляне на ДВД. Резултатът - компютърът проиграва записа, но ДВД устройството към телевизора казваМ "не е този диска". Въпросът ми е: има ли това нещо общо с надписа на диска DVD-R, трябва ли да бъде ДВД+Р, може ли да се презапише със знак +. Какво трябва да казваме когато даваме такива филми? Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Video 8 на DVD
Автор: fotok   
Дата:   24-03-06 10:13

копирай DVD-R върху DVD+R и нямаш проблеми
много от ДВД плейърите не разпознават минуски и обратно плюс така че виж твоя кои чете и за в бъдеще си записвай на такива[smilie24]

Автор: Блясък   
Дата:   24-03-06 10:17

Аз не съм разбирач, но мога да кажа някои неща. Записваемите DVD дискове са четири вида: -R , +R , -RW (презаписваем вариант на -R )и +RW. По-старите устройства разпознават + и - R, но не разпознават поставения + - RW. Тогава устройството се държи, все едно, че няма диск. Разликата е в оптиката (и не само). Друг въпрос е, каква информация има записана върху диска. За да може един диск да се гледа на DVD за телевизор, информацията трябва да е във специализирания формат .VOB (VideoObject), който съдържа един (или няколко) видео потока MPEG2 и един (или няколко) аудио потока (има няколко възможни формата за аудио: LPCM, MPEG1layer2, AC3, AC3-5.1). Та за какво иде реч: Тези .VOB файлове трябва да са разположени във диска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в директория \Video_TS . Задължително на диска трябва да присъства и директория \Аudio_TS , но аз не съм виждал диск, на който там да има някакви файлове.
Съвета ми е: Бутни DVD-то в компютъра и виж дали има тези директории и съответните файлове. Във \Video_TS има и .BUP и .IFO файлове !
Ако файловете са на мястото си , вече се предавам. Б...ш ли мааму с к'ъв софтуер са го композирали диска....

Автор: artmika   
Дата:   24-03-06 10:21

с какъвто и да са го композирали, изхода е все един и същи![smilie3]

Най-вероятно не разпознава конкретната медия

Автор: dimmby   
Дата:   24-03-06 10:28

Дали е - или + не оказва влияние при четенето на диска а само при записа му, така че трябва да може да се чете от DVD плеъра. Пробва ли на друг DVD плеър, при някой познат или съсед ? Струва ми се че проблема ти е в плеъара или в подложката, просто някои плеъри са по-капризни и дават грешки, но не и от това че е записан на + или на - R.

Автор: nikton1954   
Дата:   24-03-06 10:36

Със сигурност всички DVD четат DVD-R,a по рядко DVD+R.Например PHILIPS чете +R, SONY също.

Автор: C41   
Дата:   24-03-06 10:37

А пък някой маркови нещат и да чуват за записвани дискове ...[beer]

Дата:   24-03-06 10:45

nikton1954 3 години записвам сватбите на хората на -R и никой до сега не е казал че не му се четат, въобще не ги питам какви са им плеърите. Пак ви казвам + и - оказват влияние само при записа върху подложката, а не при четенето и. Правил съм и на +R и също всичко си е наред. А Philips и Sony ще прочетат -R също, гарантирам ти ! Проблема на човека не е в това !

Автор: krassimire   
Дата:   24-03-06 10:49

Не е точно така, аз имам един player (Pioneer), дето отказва почти 100% от DVD-R дисковете, а от DVD+R дисковете не чете някои смотани марки.

Дата:   24-03-06 10:58

Аз ви казвам това което правя почти всеки ден, практика, за теория няма да говорим. А и в характеристиките на плеърите си пише какво възпроизвеждат всички трябва да четат и двата вида -R и +R. Ето някакъв произволен модел на Филипс в техномаркет пише си ясно http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09014650 Купи си Нео и ще ти чете всичко :-) това в кръга на шегата[smilie3]

Дата:   24-03-06 11:01

Аз пък си го пазя този Pioneer за качествен контрол, ако той прочете даден диск, значи навсякъде другаде ще се чете [smile]

Дата:   24-03-06 11:11

[smile] Да ! Значи simpleman може да си тества диска при теб, ако при тебе се чете значи трябва да си направи профилактика на DVD-то, примерно или да си го презапише на по-качествена медия. При мен се е случвало на 25 медии 5 да ми дадат дефект при презаписа.

Дата:   24-03-06 11:34

Ей човеко, не четеш добре май.
Повторение на по-горното: неговият диск е DVD-R, а моя тестов player такива не признава почти никога.

Дата:   24-03-06 11:48

Много добре мога да чета, и исках да кажа точно това което съм писал по-горе, че ако диска му се прочете дори и на твоя плеър който уж не чете минуси значи има проблем с неговия плеър или с некачествена подложка.

Дата:   24-03-06 11:53

Е да, ама тва си е почти невероятно. Той иначе едно 50% от DVD-R ги захапва, ама не ги изкарва до края. Само 2-3 диска DVD-R е успявал да прочете изцяло. Така че мисля че летвата за DVD-R е прекалено висока, по-добре другаде да тества [smilie21]

Автор: simpleman   
Дата:   24-03-06 12:53

Благодаря на всички, които взеха отношение и дадоха съвет. Според ръководството (плейър Goddmans, купен в Англия) чете DVD Video discs, CD recordable, CD Re-Writable, CD audio discs, MP3 audio discs, Photo Compact Discs. Уф, аман от хай-тек.

Дата:   24-03-06 13:06

Направи си копие върху DVD+R и пробвай.
Препоръчвам като по-съвместими Verbatim, Sony, epro(formance), Universal, Maxel, TraxData.

Публикацията е редактирана (24-03-06 13:22)

Автор: Atman   
Дата:   24-03-06 14:44

Dimmby на каква марка DVD-R правиш записи
записвачката ми е Pioner HD 520H записва на
-R носители но на някои player или прескачат
или спират наполовина а Pionera си ги чете и
на компа се четат

Дата:   24-03-06 15:01

Оххх...какво да ти кажа, напоследък използвам printable DVD-R на Traxdata защото работата ми го изисква, снимам сватби и затова дисковете трябва да са принтирани със снимка, не казвам че са супер добри, но напоследък не съм имал проблем. Иначе със сигурност никога няма да използвам Princo, Sky, e-performance (може и да му бъркам надписа), разните му там марки на Метро и на технополис. Иначе марки има много трябва да улучиш кои се спогаждат добре със твоята записвачка. Аз работя с Панасоник и не съм имал проблеми, освен printable-ските съм ползвал Verbatim, TDK и Samsung.

първа  назад  1     всички  напред  последна