Автор: Блясък
Дата: 24-03-06 10:17
Аз не съм разбирач, но мога да кажа някои неща. Записваемите DVD дискове са четири вида: -R , +R , -RW (презаписваем вариант на -R )и +RW. По-старите устройства разпознават + и - R, но не разпознават поставения + - RW. Тогава устройството се държи, все едно, че няма диск. Разликата е в оптиката (и не само). Друг въпрос е, каква информация има записана върху диска. За да може един диск да се гледа на DVD за телевизор, информацията трябва да е във специализирания формат .VOB (VideoObject), който съдържа един (или няколко) видео потока MPEG2 и един (или няколко) аудио потока (има няколко възможни формата за аудио: LPCM, MPEG1layer2, AC3, AC3-5.1). Та за какво иде реч: Тези .VOB файлове трябва да са разположени във диска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в директория \Video_TS . Задължително на диска трябва да присъства и директория \Аudio_TS , но аз не съм виждал диск, на който там да има някакви файлове.
Съвета ми е: Бутни DVD-то в компютъра и виж дали има тези директории и съответните файлове. Във \Video_TS има и .BUP и .IFO файлове !
Ако файловете са на мястото си , вече се предавам. Б...ш ли мааму с к'ъв софтуер са го композирали диска....
|
|