Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 alternativno kopirane na cvetni snimki
Автор: THC   
Дата:   20-07-04 22:36

Znae li niakoy niakakvi alternativni nachini za poluchavane na cvetni kopia na hartia. Razlichni ot printer i minilab?
Dayte ako ima niakoy idei che se chudia tuk ot izvestno vreme i neshto vse boksuvam na edno miasto???
Puk i temata e intersnichka[smilie19] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: alternativno kopirane na cvetni snimki
Автор: jumbo   
Дата:   20-07-04 22:38

например с темперни боички и четки [smilie7]

Дата:   20-07-04 22:40

E, da go prerisuvam vikash taka li???? [smilie7] [smilie21]
A niakakuv fotografski nachin[smilie11]

Автор: murnau   
Дата:   20-07-04 22:42

ima ruchno kopirane, no az ne sum se zanimaval s takova...
mobby_dick shte ti kaje povehce, mislia

Автор: lukcheto   
Дата:   20-07-04 22:45

Защо не опиташ с емулсия, много е яко [smilie5]

Автор: murnau   
Дата:   20-07-04 22:46

hahahah, misleh si za taja emulsia, ama vikam da ne govoria za tuj det ne razbiram [smilie5]

Дата:   20-07-04 22:47

Ima li oshte hora deto go praviat tova ruchnoto? Az misleh che ot dosta vreme veche sa izcheznali. Dobre zvuchi de.
Az znam i za edin drug variant sus polaroiden transfer ama tam e edna igrachka, puk i e maluk formata 4x5in. mislia che beshe. Puk az iskam neshto po-goliamo da e.

Дата:   20-07-04 22:50

Kak se kazva emulsiata. I ot kade se kupuva. Znam za edna takava za B/W ama za cvetno ne znaeh che ima. To posle sigurno triabva da se pravi pak ruchno...Ami ako puk se nalaga[smilie19]

Дата:   20-07-04 22:50

Пробвай солена емулсия,за БГ условия е лесна за забъркване: готварска сол, дестилирана вода и сребърен нитрат (доста малко количество от него),
за БГ което е проблем, е да намериш хартия с повече от 50 % памук в нея (но ми казаха, че имало някъде),
в общи линии всичко има[smilie5] Ако искаш да забъркаш емулсията кажи да ти дам рецептата за от кое каво количество трябва[smilie5]

Дата:   20-07-04 22:51

Охо, полароиден трансфер [smilie5] определено е супер яко като възможност[smilie5]
А хора винаги има дето джуркат, как така изчезнали[smilie5]

Дата:   20-07-04 23:00

Abe znam li az, ne sum se sreshtal s takiva ot dosta vreme (ruchni kopirchici) puk ne sum i chuval za tova.
Inache mene ne mi e problem sus prechkite za BG uslovia...davay tam receptite i shte zaburkam neshto. Az i bez tova shte pravia tsialata tazi rabota zad Granica taka che shte si nameria kakvoto mi triabva[smilie19] [smilie19] [shtrak] [beer] [beer]

Дата:   20-07-04 23:03

A za transferite ne znam dali si go probval tova chudo. I verno e iako...mnogo daje[smilie5] Igrachka e i mnogo nejno triabva da se raboti s otdelenata emulsia. [smilie5]Ama si zaslujava ako ne ti triabvat golemi kopia....stoi dosta dobre. Inache za snajdane na otdelni chasti e pochti nevuzmojno, neam nervi[smilie18]

Дата:   20-07-04 23:04

За емулсията за която говоря името е СОЛЕНА (прави се от сол)
Може и да е Gum (на БГ Гума Арабика), но за там ти трябва повече химия,
може и Албумен да е (в емулсията основен компонент са яйцата)
Зависи какво искаш да имаш като краен продукт. По принцип емулсията можеш да си я тонираш с боичка, но понякога самата химия след като се смеси си има цвят (дооооста готин)[smilie5]

Дата:   20-07-04 23:08

Полароиден транфер съм пробвала [smilie5],жалко, че нямам нещо санирано, но за БГ е проблем полароидния филм, има само непрофесионален, 669 или 559 няма, да не говорим, че и да има, няма back-ове и по-точно експонирането им е проблем...скоро и аз ще се занимавам с кеф с това зад граница[smilie5]

Дата:   20-07-04 23:12

А полароиден трансфер можеш да правиш и без да отделяш емулсията (ако нямаш нерви), просто не оставяй снимката да се допрояви до края и нанеси химията която покрива снимката на хартия, натисни отгоре с нещо равномерно изчакваш малко и ства по-яко и от емулсия трансфера[smilie25]

Дата:   20-07-04 23:13

drugo si e kato imash povechko dostup do razni neshta[smilie5] [smilie5]
Az gi exponirah sus taka narechenia "Day lab". Slagash tam edno diapozitivche na edno miasto, slagash kasetkata sus polaroida ot dolu, natiskash edno kopchence i svetva edna svetkavica- vutre kadeto e diapozitiva. Posle kato si izvadish polaroida ot dolu go pravish tam onova iznerviashto otlepiane i taka obshto vzeto[smilie18]

Дата:   20-07-04 23:15

Da, da znam za tova deto ne se izchakva do kray da se proiavi. Probvah go i tova ama drugoto po-mi dopada....az sum turpeliv chovek[smilie5]

Дата:   20-07-04 23:18

И моите са правени с Vivitar day lab [smilie5] експонирах си слайдовете[smilie5]

Дата:   20-07-04 23:21

Gledam tuka edni ot tvoite raboti deto sa ti na sayta...mnogo sa dobri tezi s Polaroida-chovekut pred stenata i tn.
kak sa praveni ako ne e tayna[smilie5] Risuvano li e neshto ot gore ili e proces pri snimaneto??

Дата:   20-07-04 23:21

А ти друже, след като ще си зад граница направо си купи кит, в него ще намериш всичко което ти трябва[smilie5] Аз тука си имам един бромойл кит (донесен) на който не знам кога ще му дойде времето[smilie18]

Дата:   20-07-04 23:24

Манипулирана е емулсията, след като се прояви снимката до край[smilie5], но само с един вид Полароиден филм става и апарат[smilie25] Няма тайна, има ентусиазъм[smilie5]
Всичко е на ръка правено и не е рисувано[smile]

Дата:   20-07-04 23:24

KIT?? Za kakvo e toy...izviniavam se za nevejestvoto

Дата:   20-07-04 23:28

Кит=пакет с необходимите материали/химии + инструкция кое как да смесиш ( спестява загуба на време, нерви и средства[smile]), но не спестява елемента на изненадата де...него винаги го има хехеххеее[smilie5]
Почти за всеки алтернативен процес с Щатите например продават кит, в Европа също (не навсякъде)

Дата:   20-07-04 23:34

ok togava shte se pointeresuvam na miasto da vidia kakvo shte mi predlojat.
Pozdravlenia za rabotite v sayta. Vpechatliavashti sa. Shte vzema da probvam tova sx70 shto za jivotno e[cool] undefined

Дата:   20-07-04 23:38

Ако решиш да забъркваш солена емулсия или гума арабика обади се на ICQ 41543095, ще ти кажа каква химия трябва и едно две неща за които да внимаваш[smilie5]
Беше ми драго да поговорим[smilie25]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна