Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Много кофти проблем с Панасоник FZ 30
Автор: ksuhorukov   
Дата:   27-02-06 15:45

Апарата направо се побърка. Имам го от десетина дни. Отказва му бутончето където са компенсациите на светкавица, експозиция и др. На моменти фокуса блокира и автоматичния и ръчния, дисплея изведнъж става сив с бели ленти, но и визьора дава същия проблем по същия начин. Постоянно изписва "Turn off the camera and then turn on". На моменти всичко е ОК, но реши ли да се бъгне не помага нито рестарт нито вадене на батерията - нищо. Днес го занесох на сервиз и от там малко ме отчаяха, че не заменят апаратите, евентуално ремонт в Германия - дълга и широка. Казаха около месец. Супер кофти история....

Отговори на това съобщение
 Re: Много кофти проблем с Панасоник FZ 30
Автор: simbon4o   
Дата:   27-02-06 16:23

от къде си го купил?

Дата:   27-02-06 16:24

Техномаркет. От промоцията.

Автор: boni   
Дата:   27-02-06 16:30

Ква Германия?Сервиза за БГ е LAS сервиз, който е и на Сони.
Дай тука номера на поръчката и тел на сервиза в който си го оставил да видим за какво става въпрос.

Дата:   27-02-06 16:35

Сервизна поръчка
СПS20100507 Дата 27/02/06

Модел: DMC FZ30EG-K SN: 5SS00743R

Документа е издаден от Serv TM Plovdiv Cameri

032/905090

Това е всичко което пише на сервизната поръчка, което смятам че е нужно.

Автор: jdl   
Дата:   27-02-06 16:41

Крайно зле. И стряскащо [smilie10]. Взех моя от техномаркет тази седмица, предполагам е същата партида, проблемът ми звучи изцяло като грешка във фърмуера, надявам се да не е общ за цялата партида! Като има развитие, сподели! Късмет!

Автор: fastman   
Дата:   27-02-06 16:54

boni[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: doktora   
Дата:   27-02-06 16:55

Евала на Бони!

Автор: stoyan_5   
Дата:   27-02-06 16:56

Това може да се получи и от дефект в батерията!
Причини много!
И аз мисля, че няма да ходи чак до Германия.

Дата:   27-02-06 16:57

Мисля, че е софтуерен проблем.
Ще го видят.
Като има резултат ще ви кажа.

Дата:   27-02-06 17:00

Ще съм безкрайно благодарен и ще намеря начин да ви се отблагодаря ако всичко се размине леко. И на мен ми се струва че проблема е нещо софтуерно, защтото не се случва винаги. Едно огромно благодаря на Бони предварително.

Дата:   28-02-06 13:28

Преди малко звънях в сервиза и от там ми казаха, че проблема при тях засега не се е проявявал. Възможно ли е дефекта да се крие в батерията, тъй като тя не е гаранционна и от сервиза изобщо не я взеха. Има ли шанс батерия или карта да кара апарата да се държи така неадекватно понякога. Имам колега, закупил същия апарат, ползваме го с еднакви едногигабайтови карти на PQI. Не е имал проблем. Мнения?

Публикацията е редактирана (28-02-06 14:25)

Автор: stoyan_5   
Дата:   28-02-06 16:58

Да, може и в картата да се крие причината!
Като ти върнат апарата, вземи от приятеля си неговата карта и пробвай да поснимаш една седмица с нея!
Аз пък имам един познат н някаква неизвестна марка карта, дето при преглеждане ги няма половината снимки и иска апарата да се гаси и пуска отново /Самсунг/. С друга карта не прави тези неща.

Дата:   28-02-06 17:01

Сервиза е уведомен да обърне специлано внимание на апарата ти, тестват го, надявам се проблемът да се окаже малък.

Автор: Стоев   
Дата:   02-03-06 01:14

boni написа:
Сервиза е уведомен да обърне специлано внимание на апарата ти, тестват го, надявам се проблемът да се окаже малък.
Uspeh s aparata [smilie24]

Ako imam fotografski problemi - shte pisha na Boni za pomo]t i specialno otno[enie kym problemata[smilie24] [beer]

Автор: Джоконда   
Дата:   02-03-06 23:56

[PLEASE TURN CAMERA OFF AND
THEN ON AGAIN]
This message appears when the camera
does not operate properly. Turn the camera
off and on. If the message persists, contact
the dealer or your nearest servicenter.

Не,че ще помогна особено, но да кажа и аз нещо. Ако в сервиза ти кажат, че апарата е ОК (и не си обърнал внимание на упътването на English) се замисли къде държиш апатарата и дали в близост няма източник на магнитно или електромагнитно поле.

Keep the camera away from magnetised
equipment (such as a microwave oven,
TV, video game equipment, etc.).
• If you use the camera on or near a TV,
pictures and sounds may be disrupted
due to electromagnetic wave radiation.
•Do not use the camera near a cell phone
because doing so may cause noise to
adversely affect the pictures and sounds.
•Recorded data may be damaged, or
pictures may be distorted by strong
magnetic fields created by speakers or
large motors.
• Electromagnetic wave radiation generated
by a microprocessor may adversely affect
the camera, causing the disturbance of
pictures and sounds.
• If the camera is affected by magnetically
charged equipment and does not function
properly, turn the camera off and remove
the battery or disconnect the AC adaptor
(DMW-CAC1; optional) and then insert
the battery or connect the AC adaptor
again. Thereafter, turn the camera on.

Do not use the camera near radio
transmitters or high-voltage lines.
• If you record near radio transmitters or
high-voltage lines, recorded pictures or
sounds may be adversely affected.

Дано не е нещо сериозно, защото и аз си взех апарата скоро от ТМ на промоция и се притеснявам... [smilie2]

Автор: ecobo   
Дата:   03-03-06 09:02

От Закона за защита на потребителите:

"Чл. 124. (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114"

Демек, ако ти решиш, че апарата трябва да се замени, не могат да ти откажат. Ако откажат, телефона на КЗП е 070011122[smilie3]

Автор: GM   
Дата:   03-03-06 09:11

[smilie24]

Автор: ejko   
Дата:   03-03-06 09:29

Ецoбо не е точно така, както си го разчел закона, но както и да е! Все пак погледни членове 113 и особено чл.114 ал.(2) от ЗЗП! Ако ти кажат, че ще ти я ремонтират и си чакаш един месец и това е!!! Не може да ходиш и да искаш да ти го сменят апарата..., осевен ако не е минал месеца!

Публикацията е редактирана (03-03-06 09:36)

Дата:   03-03-06 09:49

Ами да ви кажа какво е развитието на проблема. Апарата стоя в сервиза четири дни. Съответно апарата не е проявил дефект в сервиза. Немога да си обясня защо. Немога да обвинявам техника от сервиза, момчето се ангажира да провери специално, обаждах му се на ден по 2 пъти. Съответно и аз не съм занесал апарата защото всичко си е ОК... Както и да е. Днес е вече трети ден откакто апарата е в мен и не е проявил никакви дефекти. Днес съм на Цигов чарк и ще пощракам да видя какво ще стане. Форматирал съм картата през апарата и даже и Cleaning за 20 минути съм направил. Просто немога да си обясня защо се получи така. Всички тези неща които Джоконда ми казва ги знам. Ясно е че всичко това може да причини дефект, но в моя случай не е така. Надявам се проблема да е бил в картата, понеже е нова и не прави в началото добър контакт примерно...незнам. Не е и от батерията, пробвах замяна с една на колега със същия апарат.
От сервиза ми казаха, че апарата неможе да се ремонтира в LAS сервиз, както Бони каза, защото нямат право да пипат нищо по борда на апарата. Поправят единствено обектив и оптиката. Има ли дефект, който е свързан по един или друг начин с борда на машинката те нямат право да пипат и директно го изпращат в Германия. Има логика в това което ми казва техника, защото не допускам Панасоник да разрешат барникане по електрониката, промяна на настройки и после оплакване от апаратите им. Засега е това. Ако има нещо ново..ще пиша.

Автор: lrn   
Дата:   03-03-06 10:22

Ей това са най-гадните проблеми. Доста често съм се сблъсквал с такива по хардуера на компютрите: DVD-RW, видеокарта, хард...и т.н. При мен проблеми, иде в сервиза - всичко е ОК.И се почва една... Дано при теб всичко е ОК и ти пожелавам само приятни емоции (каквато е фотографията) с апарата оттук нататък! [smilie24]

Автор: dani_koev_bg   
Дата:   03-03-06 11:02

Аз също съм с PQI 1GB в FZ30. Случи ми се вече няколко пъти да ми дава грешки. Различни при това. Предполагам, че е от картата. Засега е поносимо. Другото... Преди няколко седмици ми се прецака копчето EVF/LCD. Работи, но трябва да го натисна силно докато щракне. Като китайски калкулатор CasEo. Споделям само. [smilie25]

Автор: vasko_popov   
Дата:   03-03-06 11:20

Въпрос:
Ако сервиза не отстрани проблема, от къде да искам да ми сменят стоката или да я заменят - от магазина където съм го купил или от сервиза? Ако е от магазина, трябва ли да им покажа някакъв документ от сервиаза?

Автор: ejko   
Дата:   03-03-06 11:23

принципно би трябвало да си носиш апарата в магазина и те да го дават в сервиза..., тогава ще ти го сменят в магазина! Има вероятност у нас да те пратят сам да си го носиш на сервиза и тогава ще ти трябва бележка и дори и с нея ще искат да званят в сервиза! та така...

Автор: vasko_popov   
Дата:   03-03-06 12:16

Ясно, благодаря.
Всъщност проблема може да заинтересува някой. Става въпрос за едно SONY S40, което купих за сетра ми от Пловдив от DEKOM. Тя като цяло си е доволна от машинката, но при снимане със светкавица на снимките със светкавица се появяват кръгли светли петна с различен размер. Подобни петна съм срещал на филм, когато не е добре измит след проявавянето и по него капчиците вода са засъхнали. Да ама в случая няма как да е така. Тук ти се оказа прав - от магазина ни изпратиха в сервиза на сони в Пловдив. Там го държаха почти месец и нищо не направиха. Излязоха с номера че докато са го тествали при тях не са се появявали петна. Друг е въпроса че в паметта на апарата бях оставил такива снимки и те са ги изтрили. След дълги перипети фотоапарата беше изпратен в представителството на сони за България в София. Там също го държаха един месец. Върнаха го с писмо, в което пише че проблема не може да бъде отстранен, а петната се явяват "феномен във фотографията". Все мислех че снещо по просто ще ме излъжат, но те проявиха творчество. Оказа се обаче че не само този модел на сони прави подобни петна. Преди 2 дни снимах с W15 в Тони 2000 и ситуацията е напълно същата. Сега ако пробвам да го заменя не знам дали ще се навият. Не ми пречи да се позаяждам с тях и да се обадя на посочения телефон

първа  назад  1  2     всички  напред  последна