Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво мислите за Canon Digital IXUS40
Автор: Kal_El   
Дата:   23-02-06 00:08

Ами преди няколко дена си взех IXUS40 и като гледах разни характеристики из нета ми се стори много добър . Видеото си е супер направо но за качеството на снимките не съм много сигорен , някой си ги прави добре супер но кофти е това че много често като снимам нещо и то излиза размазано дори като си мръдна с милиметър ръката , та това как може да се оправи от някакви опции или нещо или пък аз съм некадърен или във апарата е проблема ( дано не ) , а понякога нещата са леко на едно все едно е пращене или лееко светли [smile] работата е обаче че съм правил повечето снимки в моята стая (защото съм болен в момента) където светлината е кофти а вероятно това има значение за качеството на снимките . А също така да питам за какво служи това ISO а и каква е разликата между Fine и Superfine . Аз не съм много запознат както най-вероятно си личи и някой въпроси може да ви се сторят глупави [smile] но какво да се праи ! Ами това благодаря на всички предварително . Та вие какво мислите за апаратчето ?! И все пак дано са хубави работи щото ако се окаже че съм се прецакал ще умра [smilie11] !Айде чао [smilie]

Публикацията е редактирана (23-02-06 00:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Какво мислите за Canon Digital IXUS40
Автор: geminarius   
Дата:   23-02-06 00:25

Прегледах набързо данните - ми добро е апарат4ето, вси4ки настройки (на бялото и др. са ръ4ни, т.е. може6 сам да ги нагласи6, прави подводни снимки и т.н.)

супер е :)

4ао, 4е бързам.

оздравявай и му се кефи! [smilie24] [smile] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   23-02-06 00:36

Изяж това с кориците. Не си се прецакал с апаратчето.

Автор: Neli78   
Дата:   23-02-06 08:19

размазва, понеже като е по-тъмничко пуска по-дълга експонация, а каноните нямат стабилизация в ниския клас (това за ниския клас като го кажа на горд собственик на ixus 750 и ще ме изяде)
В случай, че имаш индикация за нестабилизирана система правиш така:
1. опитваш се да вкараш повече светлина (да осветиш обекта)
ако пак ти дава, че не е стабилизиран -
2. отваряш блендата
3. вдигаш исото
4. даваш на по-wide (и пак отваряш блендата, понеже в повечето случаи можеш да я отвориш още)
и ако и това не помогне
5. слагаш на статив.[smilie5]

Но говорим за размазване на снимката от вибрациите на ръката, ако имаш размазване на снимката поради това, че обектът се е движил, нито стабилизация ще ти помогне, нито статив
просто вдигаш скоростта. Обаче, ако е по-тъмно трябва да вдигнеш исото, обаче се увеличава нивото на шума. Можеш да отвориш блендата (за да влезе повече светлина), обаче дълбочината на рязкост става по- малка и по-трудно целиш обектът да ти е на фокус. [smilie8]

Ами това е с две думи [smile]
Успех и бързо оздравяване [smile] [shtrak] [shtrak]

Автор: Sidewinder   
Дата:   23-02-06 09:09

Off: Neli78, имаш ли възможност да си вкл. ICQ в момента?

Автор: Neli78   
Дата:   23-02-06 09:10

тъкмо излизам за работа
освен това получавам съобщения само като съм офлайн
кажи набързо

първа  назад  1     всички  напред  последна