Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За феновете на телеметрията
Автор: mus   
Дата:   12-02-06 23:21

Разглеждайки си днес "rangefinderforum" попаднах на едно много интересно представяне....

Ето го:

Agfa Karat IV [shtrak] [shtrak]

Някой да продава такава.....[smilie8]

Публикацията е редактирана (12-02-06 23:23)

Отговори на това съобщение
 Re: За феновете на телеметрията
Автор: novaka   
Дата:   12-02-06 23:32

Всичкото МУС-на кусс-кусс[smilie18]

Автор: boni   
Дата:   12-02-06 23:35

а за мене ако може това телеметрично автофокусно Оли...
https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/qiha2112.JPG
http://www.olympus.co.jp/en/corc/history/camera/popup/image/pop35_caf.jpg

Автор: юнга   

Това нищо не е. Онзи ден в продължение на няколко часа се виждах как държа Plaubel Machina 670 в ръцете си.Някакъв холандски идиот пусна обява със снимки на апарата си и написа, че го заменя за сателитна система. Беше описал системата, та погледнах за цената й. 350-400 евро. Можеше да се уреди.
Тази обява седя 3 часа. Навярно се е сетил каква глупост први или някой го е светнал.

boni

И аз искам такова....[smilie7]

Публикацията е редактирана (12-02-06 23:39)

Автор: boni   
Дата:   12-02-06 23:41

Тея от Оли са големи инати бе, глей от кога работят по тая концепция, дето я внедриха в Е-300:
The Olympus Pen F was the world's first and only half-frame system single-lens reflex camera, released in1963. The camera featured a polyprism finder and was the first to have a rotary titanium shutter. It could be used with a highly versatile range of 20 exchangeable lenses. The Olympus Pen F was a revolutionary camera packed with innovative features. The rotary shutter, which combined speed with durability, was reportedly perfected only after long and hard effort by Olympus engineers.
http://www.olympus.co.jp/en/corc/history/camera/popup/image/pop12_f.jpg

Дата:   12-02-06 23:51

От дъъълги години....май май[smilie21]

Юнга,като спомена за 6x7,ей това ми се нрави много

Дата:   13-02-06 00:04

И на мен ми се нрави, но и жена и дете искам да имам, а не само камери и за това си трая.[smile]
Вече се замислям и аз за по-голям формат и днес гледах една YashicaD i Meopta Flexaret IV.
И 2те са ми достъпни , но трябва малко време, за да не останат приятелите от Холандия убедени, че до края на живота си, ще се занимават всеки ден с моите камери.

Дата:   13-02-06 00:12

То и аз си трая,но от време на време не мога да се сдържа.....[smilie8]
Дай им почивка малко на тези хора....
Иначе YashicaD,май е по-добре от Флексарет-а

Публикацията е редактирана (13-02-06 00:16)

Автор: icikonti   
Дата:   13-02-06 09:50

mus - това което си посочил е 6/9 см.
Най -евтиния вариант в класа телеметрични 6/7 или 6/9 (включително и обективите) е MAMIYA PRESS .Като казвам най-евтиното , твърдя и , че е и много качествено!Точно като за българчета .Но много трудно се работи с такава камера , обективите са "резачки" (нещо типично за Мамия)и крайния резултат е блестящ!!![beer]

Дата:   13-02-06 10:07

Хубав мерник има тази Мамия. А откъде излизат куршумите? [smile]

Дата:   13-02-06 12:00

Мдаа.....добре изглежда,и цената добре изглежда[smile]

icikonti
Имаш ли такава?

Дата:   13-02-06 13:06

Super-23[beer]
Обърнете внимание на гъвкавия гръб!

За законите на фотоизкуството/който чете на руски...
Дата:   13-02-06 18:04

Това е основата на "фотокомпозирането".Извадка от книгата на Дж.Уайд 1988 г. луксозно съветско издание на тоя американец , който простичко и ясно обяснява как стоят нещата за законите на композицията
и това за светлината

Автор: Julius   
Дата:   13-02-06 18:27

icikonti, хубав е сайта, но за светлината има какво още да се добави... не видях да е споменато за различните комбинации между изброените видове осветление и ефетите от комбинирането на всеки един от тях... [smilie24] [shtrak]

Автор: zoomaniak   
Дата:   13-02-06 18:51

неам претенции за апарата. щото не съм снимал с такъв [smilie2] [smilie2] а ми се иска

За фотографията........
Дата:   14-02-06 08:58

"Для простоты мы рассмотрим три вида освещения и их влияние на объект съемки. Назовем их контрастное (жесткое), полумягкое и мягкое. " Дж.Уайт - човека е обяснил защо само три вида осветления разглежда.[beer]
Когато четох книгата , се оказа , че до този момент не съм знаел що е то: композиция , осветление , златно правило , видове пейзажи , психология на възприемането на изображението и т.н.!
Същия тоя обяснява защо сюжетно важния елемент в снимката се възприема като наистина значим - поставен в дясната част на кадъра!Гръмнах се като го прочетох.... Просто всички европейци и по-голямата част от света е свикнала да пише от ляво на дясно.И логиката - гледаш изобразителното изкуство/худ.фотография от ляво на дясно , както си се учил да четеш!!!!![smilie24] и мозъка ти очаква да намери важната част не в началото , а малко преди края.То така е и в киното.Развръзката е някъде към края.
Има и други попадения .... автора .Но нямам цялата книга , а само тези извадки.[beer]

Дата:   14-02-06 09:07

С руския нещо не съм в час....

zoomaniak
Взимай един QL17 GIII

Публикацията е редактирана (14-02-06 09:16)

Автор: Julius   
Дата:   14-02-06 09:19

За четенето е така, затова когато показваш снимка на китаец, показвай само вертикална, щото те пишат отгоре-надолу [smilie5], за арабите отдясно-наляво и тъй...

Дата:   14-02-06 09:23

Те за това арабелите са все наопаки[ezik] [smilie19]

първа  назад  1     всички  напред  последна