Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Това ли е технологията!
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   12-02-06 14:31

Бързо, евтино, компресия, икономиика на стотинки.....боклук - без алтернатива[smilie19]
Тънък бизнес, базиран на глупостта и алчността, и късата памет на потребителя.

Форумец ми даде линк към Pompeii на Pink Floyd
Имам го от години на оригинална касета, вече и на DVD.(нова вересия е...разбирай, вмъкнали разни 3Д анимациики...и работни моменти от парчета на Флойд...някои от парчета,правени десетилетия след оригиналния Помпей. Абе накратко, италианчета решили да направят и те малко пари през 2002 г.)
Снощи писано...вече ми къса нервите.
Едно, че качеството не е ни с йота по напред (все пак концерта ми е почти набор..не е писан на DVD тогава)
Друго, че ми къса нервата. Сядам нощес наточен да го гледам. Volume на max....а на екрана само пресекулки след пресекулки. Музиката също.
Маааму стара, изядох си ушите от яд.
Седнах с предчуствие да си направя голям кеф...а станах бесен и разочарован.[smilie2]

Де да беше само това[smilie7]
Не ми се е случвало писано DVD да ми върви без проблем на плеъра (хем на два пробвам). Гледаш филм...и към края...духваш супата, без да мож да го догледаш например.
Добре вървят само оригиналните филми...докъм 5-6 гледания [smilie5]
Голяма оборотщина, голяма технология - няма що.

Рових се из старите си CD от 2000-2001. Трябваха ми спешно снимки. Архива ми е дублиран - на различни марки и записвачки правен, на бавен запис.
О УЖАС. Пожълтяли СД. И двете копия. Black CD също увиснали и не се четат! Загуби на оригинали колкото щеш. Много снимки на една приятелка си заминали...заедно с нея. Исках да ги сложа в рамка [smilie2]
Пикая им на жълтата технология и на шибания монопол. Няма алтернатива.
Освен да почна да правя копия от цифровите си снимки върху филм някак....или да превърна архиваторството...копирането на по 5 диска, и през 6 месеца...в занаят. Да трупам кашони с копия...и след време да се ровя да открия кое случайно е останало читаво.[smilie2]

Компресии, обеми, икономия на жълти стотинки, подскачане до небето от кеф, че си икономисваш от апарата и снимките...бла-бла. А кажете ми алтернатива на това? Дубле HDD може би..щото и те често думкат [smilie5]
Дават ти и ти продават всичко на "най-новото", което разбира се се оказва най-шибаното.[smilie19]
Важно е оборота да върви, и ливадите да са доволни.

Публикацията е редактирана (12-02-06 21:44)

Отговори на това съобщение
 Re: Това ли е технологията!
Дата:   12-02-06 14:34

Сега се сещам, че Volokin разправяше, че в Австрия предлагали услуга, да ти запишат цифровите снимки на филм [smilie5]
Май в това има дълбока логика [smilie7]

Автор: Airborne   
Дата:   12-02-06 14:36

щото филма издърж повече от цд-тата, нали? хахахахах

Автор: equinox   
Дата:   12-02-06 14:39

USB памет може би? Или пък външен хард... нееее знам и на мен ми се прецака един диск със снимки така от самосебе си... и харда изгърмя два пъти, заедно със всичко на него.

Автор: Mimic   
Дата:   12-02-06 14:40

Моите са "дублирани" 5 пъти ... имам ги на 3 харда, на ЦД и на ДВД ... баси параноята ... [smilie5]

Дата:   12-02-06 14:41

Що ли нямам скапан филм...и що ли са ми минали през ръцете филми, откакто баща ми не е бил роден.

Що ли (писах тема преди година за това)..колежка дето гони пенсия, ми даде филм...НЕПРОЯВЕН ...дето го проявих..и ми падна ченето - тя била там млада, на около 25 ...снимала се с ФЕД в Киев[smilie7]

Автор: Affe   
Дата:   12-02-06 14:45

Даааааааааа, кофти работа! :( За жалост май няма как да се избегне архивирането върху CD и DVD... :( И един харддиск да си заделиш, примерно 120 или повече гиги и да си го имаш единствено и само за архив на снимки, пак има опасност да гръмне... И тогава... 120 гиги изчезват наведнъж...

Проблемът наистина си го има. В интерес на истината от години архивирам всичко единствено и само на CD-та, и то Verbatim. Пробвах с други марки, ама по-маловажни неща. Е, като на третия път вече не искаше да се чете, рекох си само Verbatim и това е. До момента, за щастие, не съм имал проблем с отварянето им. А имам архиви, които се налага да отварям по 40-ина пъти годишно...

сбирам кинта за 80 ГБ 2.5 инч. HDD- ще ми излезе около 220 лв + полево устроиство дето ще го сложа...около 66$!!!!!!!!!!
И ще ми служи, колкото да си преточвам снимките от една седмица..при пътуване...и да си ги пиша може би още там, на полевата СД пекачка.

Къде ще му излезе края така...една снимка ми е 25 МБ. при мене [smilie18]

а иначе работя на 3 ПС...ама архив..ако ми беше апаратчето фотоклипа [smilie5]

Автор: kalinari   

Лятото се запознах с австриец ,фотограф за информационна агенция.Снимаше с Никон - и цифрово и на филм.Бързите ежедневни неща ги снима цифрово ,по-сериозните проекти и по дългосрочни- за списания и др. само на филм ,диапозитив.
Накратко-винаги когато времето му позволява ,използва филм.Най-важен аргумент за това беше именно архивирането.

Дата:   12-02-06 14:49

Аз ВИНАГИ ако снимам на цифра, снимам и на филм.(ако е за мене си)
Но съгласете се...момента във фотографията е уникален...няма възможен дубъл [smilie2]

Автор: dau   
Дата:   12-02-06 15:10

Моби има 1 хубави устройства за архивиране на данни, големи са колкото миални машини и се пълнят с касети с ленти, ама не филмови :)

Като те гони такава параноя вземи си такова чудо капацитети достигат дерабайта и информацията там е до живот, освен ако не взривиш вярвай ми [smilie19]

Автор: vladimir666   
Дата:   12-02-06 15:11

И при мен така ! Концерта на Pink Floyd - Pusle , докато се наканя да му направя един презапис и замина . Сега си бия главата в стената , защото го няма из нета вече . [smilie9]https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWall.gif

Автор: Георги   
Дата:   12-02-06 15:19

моби гледал ли си the living sea hdtv 1500x1000 ?

имам бая двд-та, при това и оригинални, имам и доста музика и то на оригинални дискове... това горното направо те изкъртва обаче...

това ли е технологията?
незнам. прилича на такова...

Дата:   12-02-06 15:24

dau написа:

капацитети достигат дерабайта и информацията там е до живот, освен ако не взривиш вярвай ми [smilie19]

"дерабайта" мдам, интересни единици се формулират тук, ако може малко повечко информация за дерабайта, че да го пратя до БАН и ИСО за одобрение, ти можеш през това време да се обадиш на патентното бюро [smilie19]

Дата:   12-02-06 15:33

Георги
the living sea hdtv 1500x1000
не знам какво е [smilie2]

dau
дай линк към това чудо.

Така съм бесен сега на тая жълта бездарна пасминка, завладяла с простотията си света, че незнам....
Абе нека ми продават нещо 100 Мб на цената на стек ДВД...но да ми гарантират качеството поне за 20 лета.
Тоя откачен стремеж към минитюризацията е направо жалък...жалък опит на миниатюрни хорица.
Ако си замине един пиксел...духаш супата.
Ако умре един бит...HDD се срива.
При филма - ако искаш го дръж ненавит на тавана - най-много малко ретуш да се наложи.

Шантава работа - без алтернатива!!

Алтернативата е свиване на пазара на старото...вдигане на цената му....отиване към разни скенери - де кои знае защо струват колкото хубав апарат (а сканират гадно)- надали е случайно [smilie19]
Всички искат снимката на цифра - и клиенти, и конкурси...и тоя форум.
...иначе си я гледай сам.

Е това ако не е кълчене на ръце...да им изкълчат жълтите джигипляктори дано
Принудиха и Leica да им играе на орото. Дано поне те съчинят и добрия носител [shtrak]

Автор: n1x0n   
Дата:   12-02-06 15:38

Имахме една дискусия преди време на тази тема, за архивирането... с волокин ли беше - не помня вече.
Нито аз успях да го убедя в предимствата на дигиталното съхранение, нито той мен в предимствата на аналоговото.

От целия спор за мен остана категоричното усещане, че нито традиционната, нито дигиталната фотография предлагат перфектния начин за съхранение. Твърде много рискове за архивите има и при двата вида фотография.

Чудя се при целия този технологичен напредък, кога най-накрая ще имаме технология достатъчно надеждна и дълготрайна, за да може да се разчита на нея за архивни цели?!

Автор: ivo80   
Дата:   12-02-06 15:39

Те хората защо ли продават оптични носители, пъти по-скъпи от евтините...

Сещам се последния път като ходих да си купувам дискове в магазина питах за едикакви си носители, а продавачката ми каза "Нямаме такива в момента, ама ей тези много се купуват" - въпросните бяха DVD-та на цена под 50ст. [smilie19]

Само ще спомена че моите CD-тa от преди 6-7-8 години още се четат. Но за всеки случай съм си прехвърлил инфото и на DVD-та, разбира се пак не са такива дето струват жълти стотинки. + това ценните неща стоят и на харда... Мисля, че преди да са ми остарели дисковете ще навлезе blu-ray (25GB на диск) и ще си запиша всичко де що имам на няколко диска...

Публикацията е редактирана (12-02-06 15:49)

Дата:   12-02-06 15:51

абе то и аз нямам изгърмял диск до момента, ама това не пречи на технологията да е шибана по отношение на дълготрайността.

Факт е, че добрия носител, ниските скорости на запис и правилното съхранение решават повечето проблеми с дисковете.

В чужбина се продават специялни "архивни" дискове, които са с много по-добри показатели, но никой не ги внася в БГ.

Дата:   12-02-06 15:57

nixon: cd-та вербатим и тдк (най-скъпите тогава, ако това е фактор), записани през 97/98-ма на писачка Матсушита (панасоник, made in japan), 4х, съхранявани на тъмно и проветриво място... нямам нито едно дето да е 100% наред. говорим за 10 години само...

Дата:   12-02-06 16:00

Ми архивите ми точно от 98 почват - едно скапано нямам. [smile]
Каквото и да си говорим - явно куца технологията, щом няма повтаряемост в добрите резултати.

Автор: gofus   
Дата:   12-02-06 16:05

Моби,все пак ти си само един потребител предполагам ...
Технологиите се развиват,тъй като има и е имало недоволни от обстоятествата човеци,които не мислят,че проблема е при "жълтата бездарна пасминка" или другаде,а създават това което им трябва!
Така че,докато очакваш технологиите да ти задоволят потребностите ...винаги ще стигаш до такива моменти.
Нищо вечно няма!И помисли колко е кратък човешкия живот все пак и какво правим ние когато снимаме :)
Имах читави пълни дискографии на Пинк Флойд,Куин и Дешеш мод на касетки,сидита и ДВД-та,че и повечето от концерти им.Еми обраха ме,но и без тях се живее ;)
Архивирането иска скъпи носители :)

Автор: tochnia   
Дата:   12-02-06 16:40

Ами всеки сам си е виновен ако използва скапани дискове (а може би и скапани писачки).
90% от колекцията ми от CD-та и DVD-та е на два вида носители:

Maxell за всичко
и

Verbatim за най-важните работи.

Вси4ко съм писал на CD писачка Teac от старите със стъклена оптика, а сега записвам на DVD писачка NEC, ама не от последните модели които са си Lite-on.
От 99-та досега да съм имал 2-3 прецакани диска(от около 500 CD и DVD-та).. и то само частично.. така че ако си ползвате хубави носители и съхранявате дисковете в кутиики (не на шпиндели) и да не са изложени на пряка слънчева светлина нямате грижи...
А всякакви записи на Memorex,Traxdata,Optical Storage, Supergreen, Princo и другите подобни боклуци.. са си просто игра с късмета...

Публикацията е редактирана (12-02-06 16:41)

Автор: navy   
Дата:   12-02-06 16:43

Да не забравяме Plextor колега [smilie7]

Автор: muu   
Дата:   12-02-06 16:59

i az arhiviram ot 97-98... da 4ukam na durvo do sega ne sum imal problem.polzval sum i evtini nositeli ,i skupi,samo4e rabotq predimno s mac.makar 4e tova ne bi trqbvalo da ima otno6enie kum tehnologiqta na cd zapisa.
ne znam no sled tazi tema mai vsi4ko na dvd 6te ka4a...[smile]

Автор: navy   
Дата:   12-02-06 17:06

Толкова е просто....

Архивираме на хубави и качествени CD-та!
/технологията се развива, идват DVD-тата/

Прехвърляме всичко на DVD!
Става по-бързо!
Заема по-малко място!

/технологията продължава да се развива/

Прехвърляме всичко на blueray!
Става много бързо!
Заема още по-малко място!

/технологията не престава да се развива.../

Времето МЕЖДУ видовете системи е много по-малко от издръжливостта на конкретния носител!
Това, че някои неща са се скапали, си е за сметка на несъобразителността на собственика!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна