Автор: Mobby_Dick
Дата: 12-02-06 14:31
Бързо, евтино, компресия, икономиика на стотинки.....боклук - без алтернатива![[smilie19]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley19.gif)
Тънък бизнес, базиран на глупостта и алчността, и късата памет на потребителя.
Форумец ми даде линк към Pompeii на Pink Floyd
Имам го от години на оригинална касета, вече и на DVD.(нова вересия е...разбирай, вмъкнали разни 3Д анимациики...и работни моменти от парчета на Флойд...някои от парчета,правени десетилетия след оригиналния Помпей. Абе накратко, италианчета решили да направят и те малко пари през 2002 г.)
Снощи писано...вече ми къса нервите.
Едно, че качеството не е ни с йота по напред (все пак концерта ми е почти набор..не е писан на DVD тогава)
Друго, че ми къса нервата. Сядам нощес наточен да го гледам. Volume на max....а на екрана само пресекулки след пресекулки. Музиката също.
Маааму стара, изядох си ушите от яд.
Седнах с предчуствие да си направя голям кеф...а станах бесен и разочарован.
Де да беше само това
Не ми се е случвало писано DVD да ми върви без проблем на плеъра (хем на два пробвам). Гледаш филм...и към края...духваш супата, без да мож да го догледаш например.
Добре вървят само оригиналните филми...докъм 5-6 гледания
Голяма оборотщина, голяма технология - няма що.
Рових се из старите си CD от 2000-2001. Трябваха ми спешно снимки. Архива ми е дублиран - на различни марки и записвачки правен, на бавен запис.
О УЖАС. Пожълтяли СД. И двете копия. Black CD също увиснали и не се четат! Загуби на оригинали колкото щеш. Много снимки на една приятелка си заминали...заедно с нея. Исках да ги сложа в рамка
Пикая им на жълтата технология и на шибания монопол. Няма алтернатива.
Освен да почна да правя копия от цифровите си снимки върху филм някак....или да превърна архиваторството...копирането на по 5 диска, и през 6 месеца...в занаят. Да трупам кашони с копия...и след време да се ровя да открия кое случайно е останало читаво.![[smilie2]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie2.gif)
Компресии, обеми, икономия на жълти стотинки, подскачане до небето от кеф, че си икономисваш от апарата и снимките...бла-бла. А кажете ми алтернатива на това? Дубле HDD може би..щото и те често думкат
Дават ти и ти продават всичко на "най-новото", което разбира се се оказва най-шибаното.
Важно е оборота да върви, и ливадите да са доволни.
Публикацията е редактирана (12-02-06 21:44)
|
|