Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 осветих ли си филма?
Автор: rolla   
Дата:   06-02-06 12:45

Направих една голяяяяма тъпня:
Цъкнах последния кадър и почнах да вадя филма,обаче кво се разсеях и отворих капака на Зенита преди да съм превъртял филма.Стоя отворен някъде около 1/2 секунда(може и по-малко) обаче е 400аса и стаята беше добре осветена[smilie2] [smilie2] .Та въпроса ми е възможно ли е поне първите няколко кадъра да не са се осветили?Сега разбирам защо на модерните камери когато заредиш филма го превърта на празен ход и по време на снимане го вкарва в касетката!Много ме е яд[smilie9]
Моля ви кажете ми нещо обнадеждаващо.

Сега чета темата на Георги-"познайте какво е това",ако не друго поне ще имам кадри за тази тема[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (06-02-06 12:46)

Отговори на това съобщение
 Re: осветих ли си филма?
Автор: niavaah   
Дата:   06-02-06 12:47

spoko 4 5 kadura da sa izgurmqli

Автор: 5kan   
Дата:   06-02-06 12:48

дишай спокойно !
само последната 1/3 от филма е отишла [shtrak]

Дата:   06-02-06 12:49

[thankyou] [thankyou] [beer] [beer] ,йеееее[shtrak]

Автор: Borisoff   
Дата:   06-02-06 12:50

Това и аз съм го правила преди време. От 36 кадъра изгоряха 10-15...и наистина имаше като за темата на Георги [smile]
Мисля, че поне най-вътрешните ще са наред!

Автор: Георги   
Дата:   06-02-06 12:51

голям си шемет, адаш :-)))

Автор: ahab   
Дата:   06-02-06 16:40

Не се тревожи - само 5-6 кадъра са си заминали.

Аз също съм си отварял капака на механичния Никон по средата на изщракан филм. Играх си с него и цъкнах копчето при което капака се отвори посред бял ден.

Негатива е непрозрачен и само кадрите непосредствено изложени се осветиха. Тези в кутииката бяха ОК. Тези навити на ролката бяха с лек червеникав воал които бързо намаляваше на следващите кадри.

Дата:   07-02-06 01:26

Георги написа:

> голям си шемет, адаш :-)))

Голям съм,вярно е[smilie5]
Добре ,че има добри хора да ме успокоят ,че хубави кадри има,и тези от оня ден са там[smile]

Автор: murnau   
Дата:   07-02-06 01:26

rolla, golaiam tupachka si [smilie5]

Дата:   07-02-06 01:43

ей,морнале[smilie5] [smilie5]

Автор: papi   
Дата:   07-02-06 02:29

една весела случка ще ви разкажа за да се ободрите :)
това е действителен случай
значи шефа на някакъв си начинаещ фотограф му дава фотоапарат и му слага лента и му казва да ходи на плажа да снима
снимал човечеца и се връща и му дава апарата на шефа му,той му казва да извади лентата за да види какво е направил
той човека отваря апарата и изважда лентата без да я е върнал в касетата и подава осветената лента на шефа му с обяснението че нищо не е направил...

Автор: Junior   
Дата:   07-02-06 09:15

za takawa "tapnia" otivat 5 kadara + oshte 1-2, koito mojesh da gi broish za ART

Дата:   07-02-06 11:02

Pepi,то това беше виц бре:как една майка сложила филм в апаратчето на детето и то като го изщракало,майката казала "я аз сега,преди да съм дала пари за проявяване и копиране,да видя кво е направило детето..."
хахаха.
Junior,това с АТРЪ ме зарадва много...:)))

Автор: bobihot   
Дата:   07-02-06 11:18

И др. истински случай:
старшината казал на войника да му снима нещо и после, за да не го излъже с бройката, отворил кутията с фотохартията и му отброил нужните бройки...
Ама той военен, иначе май всички сме го изпробвали "твоя" метод?

Автор: asahi   
Дата:   07-02-06 23:19

Как си осветих първия филм. Снимах си със Смяната 8 и си проявявах филмчето в градското фото. Веднъж занесох 2 филма за проявяване. Като ги взех от фотото разгледах единия филм. После се зачудих защо другия е в касетата. Издърпах го и за първи път видях непроявен филм. Обезщетиха ме с ново филмче безплатно. Романтика...

Автор: next_time   
Дата:   07-02-06 23:41

Е това е нещото което ще ме държи далече от лентата.Тъпите издънки.Аз преди седмица реших да пробвам как снима едно телеметрично апаратче и снимах снимах направо се разцепих от снимане и когато детето ме попита "абе тати а защо през цялото време снимаше с капачка на обектива" Разбрах как се е чувствал чичо Манчо.

Дата:   08-02-06 00:10

asahi,а какво ти обясниха,защо не са ти проявили и другия филм.Я разкажи ,че ми стана интересно[smilie5]

next_time по принцип ми е по-хубаво да дам филм за проявяване и да тръпна в очакване на добрия кадър от колкото да видя добрия кадър на дисплея и след като го кача на компа да настъпи разочарованието...Говоря конкретно за моята цифрова сапунерка от най-най-нисък клас, а не за хубавите диги-камери.Да се знае!!!

Автор: asahi   
Дата:   08-02-06 00:12

Това беше преди сигурно 30 години - де да помня.

Автор: exo99   
Дата:   08-02-06 00:14

Rolla, kakva ti e sapunerkata ?

Автор: bobihot   
Дата:   08-02-06 00:32

И какъв е окончателния ефект?

Автор: penchev79   
Дата:   08-02-06 00:32

аз така като малък бях на лагер в Гърция и снимах много интересни неща и места и без да искам си осветих филма, снимах тогава с Киев4

ех, спомени..

[smilie21]

но поне в главата си съм ги запомнил кадрите и местата - по-добро от всяка лента !

[shtrak]

Дата:   08-02-06 01:12

сапунерката ми е тази:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/igdj5391.JPG
http://www.letsgodigital.org/images/producten/268/testrapport/01A-SONY-P32.jpg

Окончателния ефект е ...горе долу...не зависи какво снимаш.Няма зум-мум,става за всичко по принцип(и за нищо май)[smilie5] справка-профила ми[smilie5] [smilie5]

penchev79,абе по добро от всяка лента,ама друго щеше да е да си ги имаш на лентичката,хехехехе[ezik] [ezik]

първа  назад  1     всички  напред  последна