Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 търся мнения за HP color laserjet 3800
Автор: garry   
Дата:   06-02-06 23:34

интересува ме дали някой съфорумец е имал досег с тая джаджа, че имам разни въпроси [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: търся мнения за HP color laserjet 3800
Автор: jordan82   
Дата:   07-02-06 17:09

лично не съм го ползвал, но питай и може би ще мога да ти отговоря на някои въпроси

Дата:   07-02-06 17:33

Моделите 3500 и 3700 са с трансферна лента върху която се пренася изображението от барабаните и от нея - на хартията, което е един добър вариант в случай че се печата на по-дебела медия.
Модела 2600 е без такава лента, а е по-нов от 3500. При него хартията минава директно между барабаните и една транспортна лента. Правил съм проби на 3700р 3500 и 2600 в демо центъра на HP и трябва да ти кажа че 2600 е гола вода по мое мнение защото ръсеше тонер по листата и правеше воал по целия лист и раздърпваше изображението, така че в края на листа имаше по половин мм разлика между цветовете. Тоя ефект го имаше и на 80гр и на 200 гр. хартия, та си мисля че си е технологичен проблем /и на други места съм разглеждал разпечатки от 2600 и горе долу беше същата игра/.
След като поразгледах кво пише за 3800 не видях да продават трансферна лента за него/за 3500/3700 се продава и е към 60 евро май/, което ме наведе на мисълта, че ситуацията ще е близка до 2600 щото вероятно са на един принцип.
Та ако можеш ми разкажи ти кво знаеш за него относно лентите, касетите, тонера и емулацията на пост скрипт.[beer]

Дата:   07-02-06 18:09

Ами на първо време да си изясним тези принтери за какви клиенти са правени. Hp 2600 е на дъното на класацията - почти персонален принтер. За малки групи. Ниска цена на принтера прилично качество, но нищо особено. 8 страници в минута не е много. Ползва HP Imageret 2400. Не дръж на особено качество. HP 3500 е от по-висок клас, но по-стар. Заместник, ако не греша сега му е 3700. 3800 не е заместник на 3700, а е с повече възможности от него, по-бърз процесор, повече РАМ, по-висока скорост и Imageret 3600. И трите принтера са с трансферна лента. Това е новата технология на НР. Ако не се лъжа, всички нови НР принтери, които имат отпред капак са с трансферна лента, защото от НР усилено рекламираха леснотата в обслужването на тези притери - отваряш един капак и там са всичките 5 неща, които се сменят - четирите тонера и трансферната лента.
Не се бях сетил, че тази лента спомага за по-добрия печат върху дебели хартии, макар да е логично. В общи линии от НР не са глупави - като искаш качество плащай си за него (НР 3800 е 1000 евро базовия модел)

Дата:   07-02-06 18:24

за петте неща дето ги рекламираха е така, ама беше преди, сега петото май липсва и тва е трансферната лента която трансферираше тонера до листа, а това което има вътре е транспортна лента, която единствено движи листа. Идеята за трансферната лента е добра и много принтери от висок клас са с такава - визирам hp9500
мерси за отговора [shtrak]

Дата:   07-02-06 18:31

Ами както казах, 2600 е най-нисък клас и явно не са го направили по новата технология. Но 3800 със сигурност е. Тествах няколко принтера, но за съжаление вече са ми се размили като модели и ще те излъжа.
А 9500 е върха на сладоледа, но струва 7000 евро[smilie2]
Няма да останат пари за [beer] [smilie5]

Автор: solo5   
Дата:   07-02-06 19:08

ако не се лъжа на работа имаме 3700
утре ще погледна [smile]

Дата:   07-02-06 19:18

4udesno[beer]

Автор: asahi   
Дата:   07-02-06 23:37

Новата за НР трансферна лента се използва в цветните принтери на Ксерокс от 8 години.

Дата:   08-02-06 00:02

въпроса е че много бързо я изоставиха, щото в новите им модели май не я прилагат [beer]
и точно затва питам

Дата:   08-02-06 00:14

Хич даже не са я изоставили - присъства и в най-новата ДЦ250. Гари, кой ти ги приказва тези врели-некипели?

Дата:   08-02-06 01:11

asahi, говоря за HP, не за хеrох- за тях знам, ама за цената им и ти знаеш.
имаш ли идея къде в софия мога да видя разпечатка от ксерокс, работещ с тия твърдите мастила, дето ги топи и тогава печата, че не съм виждал, а ми е любопитно

Дата:   08-02-06 01:14

Разпечатка можеш да видиш в централата на Ксерокс до Мосю Бриколаж, бизнес сградата на Датекс, 3 етаж, 02/9766919.

първа  назад  1     всички  напред  последна