Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Телеметрична тема #06/06 (Сканиране)
Автор: юнга   
Дата:   06-02-06 12:13

Здравейте!
Някой беше дал предложение тази седмица да пишем за това, кой -как е решил проблемите си със замяната на старите и липсващи батерии и ако желаете, може да уважите молбата му.
Тъй като мисля, че само това няма да ни стигне за цяла седмица, аз ще помоля за съвети как да си направя сенник за новата Yashica Lynx 14 E.Обективът й е малко големичък и има опасност сенника да пречи на далекомера, та трябва да се мисли.
Иска ми се да захванем и една тема която е често е била разисквана тук- за сканирането.
Кой, къде си сканира, защото вече нямам търпение и докато чакам скенера си, искам да дам няколко филма за сканиране във фотостудио.
Цени, качества и т.н.

Публикацията е редактирана (08-02-06 14:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Телеметрична тема #06/06
Автор: nrk   
Дата:   06-02-06 12:27

Ми не знам какви батерии ползвате, но на мен тези тип 640 са ми проблем. Досега не съм си намерил, и приспособявам алкални LR44 като полълвам празното място с монети от по един евроцент (предполагам 1 стотинка има същия размер горе-долу).

Лошото е, че тези батерии нямат същия капацитет като огромните 640ки и свършват много бързо, защото на практика телеметричните апаратчета от това поколение (Minolta Hi-Matic F) не се изключват.

Вчера гледах в една оптика, батерии за слухови апарати (с размер и волтаж, които биха ми позволили да ги пригодя за апаратчето), но нямах време да се спра да питам дали са акумулаторни, тоа би решило проблема.

Дата:   06-02-06 12:38

Би трябвало да са zink air и имат същата крива на разреждане като старите батерии. Много от тях имат и точния волтаж. Зависи обаче, колко дупчуци за въздух имат, защото четох някъде, че сповече такива, по-бързо свършвали. Но това може и да е глупост някаква и някой само да си е тракал зъбите преди заспиване.
Аз правих адаптер за една от Яшиките си и сега използвам една GP батерия за 2.80, но резултата е подобен на твоя.Единствената разлика е, че Яшиката има изключване.

Автор: kote   
Дата:   06-02-06 13:49

тези батерии (варта,фонак) са zink-air.това с дупките са глупости.1,4v са и обикновено имат по 650-710 Aph и са по 1,5лв. стандарт PR44.ако искате да траят дьлго просто ги извадете когато свьршите работа.не препорьчвам акумулаторните.висок разход са(не само батерии а и зарядно) и с много ниськ ампераж ще ви дьржи 1-2 дни
просто свиквайте да си купувате батерии те са като филмчето с което зареждате апарата-необходимост.
за скенери сьм питал редактори от бьлгарско и английско списание за компютри и фотография и познайте кой ми отговори и кой ме отказа от абонамента.та англичните препорьчват "Епсон Перфекшьн"4990,а като бюджетно решение модела 4490.другото нямало смисьл.това за плоските иначе филмовите са друга работа

Дата:   06-02-06 22:35

Май не Ви е телеметрично и го отдавам на минусовите температури,но искам само да напомня, че телеметричната тема е широко отворена и в нея може да се писхе за каквото Ви е интересно и телеметрично.[smile] [beer]

Автор: mus   
Дата:   06-02-06 22:38

юнга
Искам кат твойта Yashica...........[smilie7]

Дата:   06-02-06 22:42

Предполагам, че до Май ще я донесат и като дойдеш във Варна,ще ти дам да направиш един филм.
В ЕBAY се показват, но там където аз ровя и купувам, това е първата или втората.

Дата:   06-02-06 22:48

влюбен съм в един Nikon 35Ti
та за това присъствам в темата
давам инфо за батериите на база личен опит ваш проблем дали ще го ползвате[ezik] [beer]

Дата:   06-02-06 22:51

Kote, interesno info...

Lo6oto e, 4e po na6e selo kuco sakato snima susu 9 megapikselovi kompaktni aparati s po 67x zoom i baterii za rangefinderi... jok :(
6te se radvam i na malko info otkude se namirat takiva baterii...

Дата:   06-02-06 22:53

Остави батериите, ами днес излязох на този минус да нащракам една лента на Кониката, та да й видя престацията.
Аз ли не бях за пред хората, хората ли не бяха з а пред мен не знам, но ме гледаха като изкопаеми и само дето не съскаха и не хапеха.
Толкова чудно им се виждаше, че някой е излзъл и се мотка между грижите със стар фотоапарат и светломер, заради едното удоволствие.

Дата:   06-02-06 22:55

за варна не знам знам само за софия и бургас[smilie7]

Дата:   06-02-06 22:57

и пловдив[smilie24]

Дата:   06-02-06 22:59

Ето малко инфо за тези батерии от извора.
http://www.weincell.com/

Във Варна има такива на магазина за батерии на Адвокатската градинка, но само 2-3 вида.

Дата:   06-02-06 23:12

батериите които ти пиша са същите
не е нужно да ходиш чак до там
разбира се че и във варна ги има

Дата:   06-02-06 23:18

kote, варненските са zink-air.

Дата:   06-02-06 23:20

kote, kaji molya te, kude v plovdiv, da iznamerya nyakoj da mi kupi...

Дата:   06-02-06 23:20

Много дребнички ми се видяха и трябва да им се прави адаптер и на тях за да запълват кожуха за батерията.

Дата:   06-02-06 23:21

те всичките са такива
екология ко да праим[cool]

Дата:   06-02-06 23:23

be adaptora e lesen... stotinki i teflonova lenta dal gospod... vuprosa e kolko 6te durjat...

Дата:   06-02-06 23:34

зависи от апарата и от това колко често го ползваш
пробите са му мамата

Дата:   07-02-06 00:05

nrk, кривите на разреждане могат да се видят тук, ако това ти дава представа колко държат:

http://rick_oleson.tripod.com/index-111.html

Автор: karavelov   
Дата:   07-02-06 00:27

kote, а в софия от къде ги купуваш да ходя и аз да си купя?

Предложение към юнга:
напиши в скобички след заглавието на темата, че става въпрос за батерии. Не само телеметричните апарати ползват стари батерии, нали? Така повече хора ще намерят темата и има по-голям шанс да се намери точна информация.

Публикацията е редактирана (07-02-06 00:29)

Дата:   07-02-06 00:45

Каравелов, темата не е моя както знаете, и освен това е отворена и за други всякакви телеметрични неща. това е така, защото опита показва, че интереса към темата минава за ден -два, когато се разисква само едно нещо, а телеметричната тема е една за цяла седмица, ако не се броят тези хубави теми със снимки на Бони и Мус.
Сега ще пиша батерии, но после като падне интереса ще го махна.

Re: Телеметрична тема #06/06 (Батерии)
Дата:   07-02-06 01:09

kote , и на мен ми се иска да нося "любовта" ти из джобовете си, защото тук пише следното:

http://apphotnum.free.fr/N2BE16.html

а тук има един такъв за продан:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7588237068&indexURL=2&photoDisplayType=2#ebayphotohosting

Публикацията е редактирана (07-02-06 01:17)

Re: Телеметрична тема #06/06 (Батерии)
Дата:   07-02-06 03:23

кривите са си много добре помня ги тез живачните точно така се държаха силни и после плавно отслабват
батерии тип 675 в софия ще я намерите в офиса на phonak на денкооглу съюза на глухите влизате в сградата над китайския ресторант е на втория етаж а в половдив се ориентирам визуално значи на форума на художниците по посока надолу зад вас е тримонциума и на улицата свивате вляво после на първата пряка пак вляво и там някъде е офиса на фирма славина ще питате ако не са се преместили
за никончето като събера пари сте си го купя но с обектива му че на сайта е боди а за телеметричен никон трудно се намират обективи
иначе е маниашки с тези стрелки скалата е изработка на "Бреге" швейцарска часовникарска фирма от класата на филип патек луда работа

Публикацията е редактирана (07-02-06 03:34)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна