Автор: Krassy
Дата: 12-07-04 00:29
Murnau, не бих те винил за вкусовете или мирогледа ти.
Но в едно съм сигурен: Красотата не е относителна величина, КОЛКОТО и да оборват това твърдение. Красотата, хармонията, последователността на съзиданието... това са едни основи на сътворението и разума.
Това са аксиоми на нормалното човешко възприятие!
Нормално е да има отклонения!
Нормално е тези отклонения да търсят място и реализация в този свят!
Всяко стадо си има и черните овце, и те се доят, и те дават мляко!
И те имат право на глас, и те са гласоподаватели, колкото и комерсиално да звучи. Няма явна дискриминация, има предпочитания и право на властимащите, съгласно закона!
Ти харесваш нещо, Те харесват нещо, допадате си, имате еднаква представа за красиво и хармония, допадате си, създавате изкуство... колкото и малка част да сте. Вие имате право на това. Защото дишате, живеете и си плащате данъците... а и не пречите на закона
Беше ми дал един линк, на един френски роман в снимки, "La Jetee", нещо 'Велико' според Теб!
Ако в този филм, в който аз хванах основната идея, и знаеох още на 10-тата минута, че той е видял себе си и т.н. ти мислиш че има нещо толкова велико, че да го имаме за еталон, то какво следва за наистина великите произведения на изкуството?
И нека пак се върна на основната тема, а тя е, че красотата е константна величина, а неуспешното и възприемане - бъг в собственния код, за което дори не бих могъл да съжелявам. Това са факти от статистиката.
Благодаря!
|
|