Автор: kihi
Дата: 05-02-06 18:58
Наистина платките работят бижу!!!
Аз с мойта (на руски е известна като ОДУВАНЧИК) щракам като ненормален и се държи прекрасно!! Има някои особености, но за това, като пристигнат и вашите!
Аз да си призная, не очаквах толкова добър резултат!!
Една от особеностите е, че в зависимост от това дали въртиш обектива при фокусирането в посока на часовниковата стрелкa или в посока срещу нея, може да се получи понякога (в зависимост и от особеностите на обектива, както и от вида апарат - 300, 350 или 20D) малък фронт или бак фокус... Но това се изяснява в практиката... При мен се получи такъв малък ефект като фронт фокус с Carl Zeiss MC Sonnar 200/2,8... С Флектогона 2,4/35 е блестящ във всичките му параметри!!
Сравнявах го (доколкото това е възможно де...) с Canon EF Macro 100/2,8. На 2,8 - Canon-а е по-добър.... При бленда 8,0, колкото и невероятно да звучи - са равни и дори автофокуса (по-точно - съобщението за постигане на точен фокус от електрониката на апарата при ръчно фокусиране - то обектива Carl Zeiss MC Flektogon 2,4/35 си няма двигатели.... ) на Одуванчика е по-добър!! , а и детайлите на Флектогона са по-прецизни (от разстояние 50 см на един и същи обект, със статив, при еднакви светлинни условия и скорости и т.н.)...
ГОЛЯМА РАБОТА!!!! ![[smilie25]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley25.gif)
Публикацията е редактирана (05-02-06 19:06)
|
|