Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Молба за съвет
Автор: vasco   
Дата:   03-02-06 11:53

Здравейте,
Имам желание да се захвана с фотография като хоби и в момента съм на вълна "избор на апарат". Колебая се от няколко дни, какъв точно да бъде - бях се насочил към моделите с 10х оптичен зуум но един познат фотограф-любител ме посъветва да си купя хубав фотоапарат за да се науча на тънкостите.
Та въпросът ми е, ако до сега съм щракал със "Скина" за 20 лв.(абе "Полароид" за малко повече е, ама все тая), уместно ли е да си купувам направо DSLR - от ниския клас, разбира се, около $1000?
Така или иначе най-вероятно, какъвто и да взема - ще бъде на изплащане, така че цена около 1500-1600 лв. не ме притеснява.

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Молба за съвет
Автор: stoyan_5   
Дата:   03-02-06 11:56

DSLR [smilie24]
Не е важно с какво снимаш за да направиш добър кадър.
Все пак, не давай пари на вятъра, като мен, за ефтин апарат и после да се чудиш как да си купиш по-добър.
Давай направо DSLR.
Тези снимки са правени с FZ-20.
Не са лоши, но не е DSLR.
Успех!

Публикацията е редактирана (03-02-06 12:02)

Автор: penchev79   
Дата:   03-02-06 12:37

dslr определено, защото бързо ще се вманиачиш, то е като зараза която тръгва бавно и постепенно те обзема целия [smilie18] и няма да мине много време, когато ще искаш да правиш по-сериозни неща, така че dslr и тва е [smilie21]

Автор: Георги   
Дата:   03-02-06 12:38

dslr [smilie24] [smilie24]

във фото зоната има пентакс ист дл с обектив, ддс и гаранция за около 1200 лева. :)

Автор: peter46   
Дата:   03-02-06 14:28

Ами ,тъй като тарсите съвет,то аз бих ви дал следния.Не е важен скъпият апарат,за да направите хубави снимки,а знанията ви в областта на фотографията.а това се у4и от книжки и най-ве4е от грешки,от които се у4и най-добре.Скъпият апарат не прави сам хубави снимки,а само улеснява до известна степен.Аз мисля,4е е по правилно да се нау4ите да правите хубави снимки с какавто и да е апарат,а да не 4акате апарата да направи сам хубави снимки.Важното е апарата да ви е удобен и да можте винаги да правите хубави снимки.а скъпият апарат,не зна4и и хубав..
[shtrak] [beer] [smilie24] [smile]

Автор: Sidewinder   
Дата:   03-02-06 17:58

За да се научиш, би трябвало фотоапарата да има всички ръчни настройки , за да имаш възможност да пробваш това, което четеш в книжките.В случая зоом-а не е най-важното. Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна