Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon PowerShot S2
Автор: dpen   
Дата:   29-01-06 10:11

Никакъв интерес към питането ми във Free зоната...колко добри клипове прави

Отговори на това съобщение
 Re: Canon PowerShot S2
Автор: Crossblade   
Дата:   29-01-06 20:54

Не са като от камера. И няма толкова място [smilie18]

Автор: Neli78   
Дата:   29-01-06 21:40

много хубаво видео като за фотоапарат

сигурен ли си, че многоточковата АФ система ти харесва?
и врътката на зуума
преди да си купиш нещо първо поснимай с него.
успех [smile] [smilie24]

Автор: int_27h   
Дата:   30-01-06 13:36

Системата за автофокус не е многоточкова, а едноточкова, но с възможност за произволно композиране в кадъра.
Врътката е доста удобна, ергономията е супер [smilie24]

Клиповете също са много качествени, но за предпочитане е да снимаш на светло. Освен това 1Гб карта ти стига за 7 минути на максималното качество, аз много рядко снимам на него.

Иначе качеството от 640х480 при 30 кадъра е точно като от камера с NTSC формат. Без никаква загуба на качество. И микфофоните са са доста чувствителни.

Дата:   30-01-06 13:54

и аз това имах предвид. Просто докато преместя точката, и обектът мръднал.

а за удобството на врътката си е лично виждане. на мен не ми харесва заради това, че понеже 'стъпката' й е много голяма, много време ти отнема да го позиционираш на някоя междинна стойност, и тъкмо си го настроил, хващаш апарата за да натиснеш спусъка и без да искаш пак мръднеш зуума. Това е много дразнещо, поне за мен.
За по-сръчните вероятно не е така, точно затова го посъветвах каквото и да си купува, първо да го пробва как му стои в ръката. [smile]
Иначе апаратчето си е супер! [smilie24]
[beer] [beer]

Дата:   30-01-06 14:04

Neli78, не знам дали знаеш, но врътката за зуума има 2 скорости :) Много е удобно ако натиснеш лекичко се зоомва плавно и можеш по-финно да регулираш... бързия режим е без УСМ, и е доста по-шумен, всъщтност той не работи в филмов режим.

А флекси зоната не е за динамични обекти в никакъв случай :) Може и минута да си играеш с настройките за да стане както искаш..
Като цяло автофокуса му не е за динамични обекти [smilie8]

Изобщо апаратчето е малко далече от пойнт-анд-шуут камерите, но на мен това ми харесва [shtrak]

Дата:   30-01-06 14:35

ей, това не го знаех [smile]
ще го пробвам
мерси [beer]
Е, в такъв случай апаратчето няма недостатъци. За мен поне

Автор: jamess   
Дата:   30-01-06 17:43

Ша са сетити[smilie5]
Това е може би най-яката сапунерка за 2005г.
А тия награди ЕИСА и т.н. се раздават с маркетингова цел(ако някой пита[smilie19] )

Дата:   31-01-06 19:27

Благодаря ви много.
Не всичко ми стана ясно, защото не съм в бранша, но смятам да се кефя на тази "сапунерка".
...то нещата, които ще снимам, сами по себе си са достатъчен кеф
...на Rally е много яко! повярвайте!!!

Дата:   31-01-06 19:31

а тази АФ система ще снима ли бързодвижещи се автомобили...бегачки им викат :)

Дата:   31-01-06 20:05

dpen, абе знаем как им викат [smilie18]
Малко трудно следи бързо движещи се кучета, а за бегачки.. май по-добре ДСЛР [smilie21]

На филмче би трябвало да се справи, поне ще се справи по-добре от конкуренцията, но пак има случаи, когато автофокуса изостава от зоом-а и имам съмнения, че ще може да проследи бързо бегаща бегачка, която минава на няколко метра от теб, но на филмчето само ще получиш внушение за скоростта като се размаже :) след 1-2 сек пак ще фокусира.
Абе имам и аз мерак да го пробвам в бойни условия :) Виждал съм готини снимки от Инди кар с такова апаратче, но там е едно дебнене, ръчно фиксиране на фокуса и изпреварващо снимане...

Дата:   31-01-06 20:18

снимали сме с един А510 и се получава супер на места, но трябва да е компромис между фотоапарат и камера, и то колкото може по-добър
нали се сещаш, че и парите имат значение[smile]
повечето е камера, но триабва да има и фото

Автор: RedSpeed   
Дата:   31-01-06 22:28

dpen, относно бегачките, няма проблем. Това лято снимах Formula 1 с него и снимките станаха супер.[shtrak]

Re: S2 - autofocus
Автор: rganev   
Дата:   01-02-06 01:09

Относно аутофокуса: На закрито ми е много трудно да добия рязко изображение, включвам светкавица, помощен лъч, бленда 3,5 до 8, скорост 1/60s, - не става! Ако някои има положителен опит нека сподели!
Имам го от месец.Снимам за удоволствие.Преди снимах с Kodak DX4530.
Апарата има много възможности, но ми се струват доста разпилени. Продължавам да чета ръководството[smilie9].То по скоро е справочник. Видеото е супер.
Ръкохватката започна да скърца на втория ден и това не е изолиран случай за този модел.

Дата:   01-02-06 08:42

На тъмно и при неконтрастни обекти наистина има проблем. Няколко съвета:

0. Ползвай междинно натискане и остави апаратчето да си фокусира преди да натиснеш до края.

1. Търси вертикален ръб, ако държиш апарата хоризонтално и съответно хоризонтален ръб ако си го завъртял. Автофокуса реагира на най-контрастната разлика по хоризонтала в квадратчето на автофокуса.

2. Не снимай на голям зуум, така фокусира по-трудно.

3. Не снимай, ако чуеш само един звуков сигнал и рамката на авфотофокуса се оцвети в жълто - така ще се размаже със сигурност. Опитваш докато чуеш 2та бързи сигнала или видиш, че се оцветява в зелено.

4. Ако не става да фокусираш на обекта, опитваш да фокусираш на друг обект, по-осветен или контрастен и без да отпускаш бутона си композираш снимката отново.

5. Вдигаш светкавицата и натискаш шорткът бутона, прави пре-флаш и ти измерва снимката като фиксира бленда, експозиция.

6. В краен случай - бутон МФ и стрелки нагоре/надолу за ръчен фокус, а преди да снимаш натискаш бутон сет за финна настройка в близки граници до избраното растояние.

7. Внимаваш дали не снимаш прекалено близо до обекта (под 50см уайд иска макро режим, под 90 за телефото)

Дата:   02-02-06 17:36

Става въпрос за рязкост.
Апаратчето индикира, че си е свършило работата - зелена рамка, двойно изсвирване.
int_27h мерси за напътствията. Някои неща не ги знаех - като т.1, за вертикалния ръб и 6, set бутона например.А за 90-те см не съм прочел още документацията, но изглежда вярно.
Предполагам, че оптиката не е стъклена затова не е чак толкова бистър образа.

Дата:   02-02-06 18:00

Оптиката си е стъклена, има и мултикоатинг, просто не е с такова качество, като на сменяем обектив.

Не снимай на исо над 100 (ауто), че забравих да ти пиша преди :) Също забрави и за Авто режима.

Дата:   02-02-06 18:57

Ясно. Откъде е тази информация? Мислех, че съм изчел каквото има в нета.
Снимам при ISO 100 или 50, ако позволява ситуацията инъче шумно. Не знам дали ще се вижда при отпечатване 10/15, още не съм носил. А трабва ли за 10/15 да кропвам до съотношение 2/3 преди да занеса във фотото? Май имаше писано някъде във форума.
Kodak нямаше тези проблеми: винаги точен фокус, даже в пълна тъмнина без никакви спомогателни светкания, точни цветове, 2/3. Но пък баааа...вен. Тъщата е доволна от подаръка. Щтрака за паспорт в провинцията.Както и да е.

Автор: ghost23   
Дата:   03-02-06 11:27

Добро(на моменти много добро)видео!!!
Много зависи от осветеността.....
Иначе снима MOTION JPEG(сиреч прави 30 снимки 640x480 за секунда без компресия),звукът също е без компресия.Иска голяма и бърза SD/MMC карта(не по-бавна от 50x и по-малка от 1gb,иначе нервите са ти в кърпа вързани).
Някой да знае как се използват Noise profile-и за Цанончето,свалих ги от нета и им търся място...
Мерси[beer] [smilie21] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна