Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Високоскоростни снимки
Автор: PeterPAN   
Дата:   21-01-06 10:38

http://fishki.net/comment.php?id=7360

Отговори на това съобщение
 Re: Високоскоростни снимки
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-01-06 13:29

[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Тоя куршум трябва да е доста дисбалансиран, за да поеме на разни посоки след среща с хартии [smilie5] Формата му никак не ми прилича на капковидна (дебалансирана)[smilie3]
Освен това по-бавничък движи, дори от "осколките", които на няколко кадъра са доста пред него [smilie7]

Автор: CYPER   
Дата:   21-01-06 15:32

Вчера ги гледах тея снимки и едно не ми е ясно - как при експонация 4 секунди снимките изглеждат така [smilie10] [smilie11]

Не трябва ли експонацията да е 1/500 примерно?

Моля обяснете [beer]

Автор: krassimire   
Дата:   21-01-06 15:36

Не знам за другото, но експонацията си е наред, такива снимки се правят със стробираща импулсна светлина (светкавица), така че 4 секунди си е ок.

Автор: e-mil   
Дата:   21-01-06 15:41

Или със стробоскоп или кинокамера с 1000-2000 кадъра в секунда. Но на някои снимк ине се вижда куршумът, така че по-вероятно е първото.

Автор: Canon   
Дата:   21-01-06 16:17

Хайде посмятайте
при скорост на куршума само 100м/сек = 100 000мм/сек за 1/100 000сек, колко изминава? - 1мм - което трябва да е видно като размазване, вероятно е с няколко порядъка по-кратка експ. или пулето е мнооооого по-бавно, тип дебалансиран пиян охлюв.
Толкова краттко време може да се реализира или чрез синхронизирано светкавично осветление (на тъмно - при експ. 4 сек) , чрез поляризационен затвор и т.н.

първа  назад  1     всички  напред  последна