Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ZEISS ZA NIKON,DAAA...
Автор: muu   
Дата:   18-01-06 12:42

http://www.zeiss.com/C12567A8003B58B9?Open

OFICQLNIQT ANONS OT ZEISS,NA PE4ELIV6ITE - 4ESTITO!!![smile]

Отговори на това съобщение
 Re: ZEISS ZA NIKON,DAAA...
Автор: thor   
Дата:   18-01-06 12:45

[smilie24]

Дата:   18-01-06 12:52

[beer]

Автор: zoomaniak   
Дата:   18-01-06 12:55

[smilie24]

Автор: svetalcho   
Дата:   18-01-06 14:07

пфууу таман си мислех да почина с обективите[smilie5]

Автор: hose   
Дата:   18-01-06 20:09

svetalcho - и аз така все се увещавам сам че не ми трябват повече и все нещо искам[smilie5]
дядо ми казваше: човешкото око се насища само от шепа пръст....

Дата:   18-01-06 20:18

да, ама само МФ [smilie11]
защо????

Автор: ahab   
Дата:   18-01-06 20:55

Щото:

ZF lenses come with much larger rotation angles for the focus rings, like the cinematography lenses we make for Hollywood. This means that focusing can be performed much more accurately than with designs optimized for photojournalistic work.

Например Никонското варио 18-35 фокусираше от 0,4м до безкрайност с 1/5 оборот на пръстена.

МФ Никон 50/1.4 пръстена му се въртеше почти на 300 градуса за да стигне до безкрайност.

Повече ход на гривната - по-презицен ръчен фокус.
АФ често си избира саксията зад обекта, а не каката пред нея. Друго си е на ръка, но това иска и светло обективче и голям визьор.

Автор: джъмбо   
Дата:   18-01-06 23:59

АФ си е процес на работа
учи се
и като се научиш е 100 пъти по-гот от ръчния при който понякога докато хванеш фокуса и замине фикуса[smilie7]

не смятам че високия клас никкор ще бъдат лесно конкурирани

Дата:   19-01-06 00:10

aide sega puk af sre6tu mf...stiga be pi4ove!da vi e 4estita novata ka4estvena optika!ne sporete za gluposti.zeiss optikata s koqto sum imal slu4ai da snimam e pokazvala zabelejitelno ka4estvo,bez kakvito i da e kompromisi-prosto rasko6....tova e![smile]

Дата:   19-01-06 00:11

съгласен съм муу ама и с никорска МФ оптика съм имал яко качество
може да не е нещо ама 105/2,5 е много качествено стъкло установявам...[smilie7]

Дата:   19-01-06 00:52

taka si e ... i ne samo toi[smile] no zeissa e malko po visok klas...cenite se o4ertavat dostupni taka4e se kefq qko/makar 4e v4era si vzeh 85/1.8D koito mi e lubim/...

ps: jumbo hend strip za nikonkata ima li nqkade? ima6e pri dekov no sa svur6ili..[smilie11]

Дата:   19-01-06 00:59

хехе кои са високия клас Nikkor [smilie11]
всички Nikkor ще да са отвяни от Zeiss ..[smilie24]
всъщност то бъдещето ще си покаже де ... е може би не са се биле договорили за аутофокусни Zeiss ,което ще да е най малкия проблем ..

хаха те Zeiss ,ако изкарат аутофокусни за Nikon F байонет ..на цените на Nikkor-четата ,ми те Nikon ше станат като Contax ,ше произвеждат само тела ,изобщо обективите си ше ги фърлят на боклука ..м-така ги виждам аз нещата ..[smilie21] [smilie25]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   19-01-06 01:10

thore,vidimi sa pristrastiqtati ama leko preigrava6!6to si ne izhvurli6 nikkorite kato za ni6to ne stavat?haide sega,na krastavi4ar krastavici li 6te prodava6[smile]
[beer]

Дата:   19-01-06 01:24

ами щото нямам пристрастия и Nikkor-четата си ми харесват ,ако и някои други обектиФчета да са очевадно по добри ,нямам намерение да ги изхвърлям ,все пак въпрос на пак пристрастия към Nikkor-четата ..

а тоо понякога по лошото повечко ни харесва по сантиментални причини [smilie24]

а до колкото съм забелязал ,само Nikon-джиите хвалят най много Nikkor обектиФчетата и се кълнят в тях ...

абе всичко е субективно и може би има и голяма доза въпрос на вкус ,лоялност ,навици ,околна среда ,общуване ,финанси - а те финансите най много зависят при избора, за съжаление [smilie8] [smilie2]

мне не преигравам ,просто съм приятно изненадан от факта ,че вече това е факт и на пазара ще има Zeiss F-AI–s обективи наистина ,а не само слухове и догадки ,които-обективите де Zeiss F/M42 надали ще мога да си позволя да си купя ,по една или друга причина ....

в крайна сметка ,важното е да има избор [smilie24]

такиви ми ти работи мУУ[beer] [beer] [beer]

Дата:   19-01-06 01:35

thore,az osven nikonskata imam i dosta druga optika...po4ti 10 godini bqh bez laika formaten komplekt...nikkorskata e dobra no ne e nai dobrata s koqto rabotq,pri moqta rabota me vulnuva predi vsi4ko krainiqt rezultet!ako ne bqh durt nikonjiq ,seta 6tqh da sum vzel canonsko digi ma navika mi izqde glavata i pak se ovurtqh vobektivi i posle stana kusno da smenqm markata[smile] men ako ita6 na d2x akoimah canon full framematrica bih bil nai dobre....a laika formata za mene e neseriozna rabota 4esno kazano...[smile] [smile] [smile]

Автор: bobihot   
Дата:   19-01-06 01:38

Ами аз навремето се шашнах от един Никонски автофокус- следих котка в едни храсти и веднъж не я изпусна (подлъга по храсталака). Сега се опитах да снимам една мирно стояща богомолка и веднъж не ми я фокусира...

Публикацията е редактирана (19-01-06 01:38)

Дата:   19-01-06 01:40

aide leka no6t,kusno stana...

Дата:   19-01-06 01:54

mUU [smilie24]
на мен фотографските магии са ми причина да учавствувам в този форум [smilie24]
иначееееее ами имаш право по големия от всеки формат е по сериозното ,както и да го погледнем иииииииии с теб нямам намерение да споря на каквато и да е било фотографска тема убедил съм се [smilie24] че мога само да си давам мнението ( моето скромното )..иначе [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: svetalcho   
Дата:   19-01-06 09:09

muu- офф топик...хендстрипа за Никон върши страхотна работа....аз си махнах кайша за врата изобщо....да не говорим че съм снимал със 105мм с една ръка...и стана[smilie5]

Дата:   19-01-06 10:41

muu заредихме нови при деков [smilie7]

Автор: Стоев   
Дата:   19-01-06 11:35

bobihot написа:

> Ами аз навремето се шашнах от един Никонски автофокус- следих
> котка в едни храсти и веднъж не я изпусна (подлъга по
> храсталака). Сега се опитах да снимам една мирно стояща
> богомолка и веднъж не ми я фокусира...
Ще ме направиш никонианец - аз като дебна пиле в храсти имам проблеми с цанонски АФ [smilie3]

Дата:   19-01-06 19:23

тоз път като никога подкрепям джъмбо - АФ е по-добрия избор - според мен
а това дето те пишат че по-добрия и прецизен фокус щял да бъде от полза на фоторепортерите.... е деба 1 не съм видял да снима на ръчен фокус - това ще е цяло изтезание за тях....

иначе ми е интересно да видя тестове с тях и останалите обективи [smile]
ще видим...

а muu - защо не снимаш с канон на фул фрейм и никонски обективи с адаптер? все повече такива случаи виждам [smile]

Дата:   20-01-06 01:42

hose требе едно нещо да научиш ,че снимането с Nikon-ски обективи ,чрез адаптор/преходник на Canon си е чист компромис ,причинен най често по финансови причини ( и по скоро си задай въпроса защо не с Nikon DSLR и без преходник ) ..а не защото Nikon-ските обективи са по добри от Canon-ските ..ако можеш дай пример кой снима с адаптер/преходник и с Nikon-ски обективи на Canon и поради каква причина [smilie11]

а мUU не снима на Canon DSLR фулфрейм ,най вероятно пак ,поради компромис ( е това си е само мое предположение ) ..... все пак да се изръси 10000US$ от раз надали това му е било в плановете ,когато е решил да мине на джиджитал ...

а пък колко е по добър AF тва е отделен въпрос ..ама може и някога да разграничиш кога е по добър и кога MF ще да е по добре ...

[beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна