Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Panasonic FZ30 ili Konica-Minolta 5D
Автор: nicos   
Дата:   13-01-06 14:24

Iskam da si kupuvam nov aparat. Ta sednah i chetoh, chetoh... i kolkoto poveche cheta tolkoz po me boli glavata. Ta nakraia se spriah na tezi dva modela. Ako niakoi ima dobro jelanie bi li mi kazal kakvo da izbera?

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FZ30 ili Konica-Minolta 5D
Автор: lrn   
Дата:   13-01-06 14:38

А бе какво толкова му се чудиш. След като имаш парите за Кониката взимай нея.

Дата:   13-01-06 15:08

Za momenta mnogo me spira tova che posle shte mi triabvat oshte dosta pari za obektivi, a az vse pak ne se zanimavam profesionalno s fotografia.

Автор: C41   
Дата:   13-01-06 15:13

Значи китовите към минолтата ще ти свършат чудесна работа

Автор: slivenski   
Дата:   13-01-06 15:14

Че тя тая Минолта с колко обектива е в кита?

Автор: PeterPAN   
Дата:   13-01-06 15:14

Въпроса ти звучи като
Лада 110 ли да си зема или ВОЛВО ХС 90?

Автор: C41   
Дата:   13-01-06 15:15

18/70 и 70/210
че и 512 МБ карта има...

Публикацията е редактирана (13-01-06 15:16)

Автор: deyo   
Дата:   13-01-06 15:21

Ами.. ако се запалиш, ще купуваш. Ако не - двата обектива ще са ти достатъчни. От друга страна ако не си толкова запален, пана-та ще ти свърши перфектна работа, а и ще спестиш 5-600 лв ;-) Но пък ако се запалиш, определено рано или късно ще минеш на ДСЛР. Хехе, и аз бих се чудил, ако бях на твое място [smilie18]

Автор: mggeorgiev   
Дата:   13-01-06 15:37

E чак пък Лада 110 или ВОЛВО ХС 90? Нито Пани е лада, нито Кони е Волво. Да вземе каквото му е на сърцето![smilie25] Нещо ми заби и се публикува два пъти. Извинете

Публикацията е редактирана (13-01-06 15:37)

Автор: mggeorgiev   
Дата:   13-01-06 15:37

E чак пък Лада 110 или ВОЛВО ХС 90? Нито Пани е лада, нито Кони е Волво. Да вземе каквото му е на сърцето![smilie25]

Автор: djore   
Дата:   13-01-06 15:51

Бе Панасоника е много свестен апарат и точно затова си мисля че ще се зарибиш много бързо... и тогава ще ти се прииска ДСЛР. А КМ 5Д се води аматьорски ДСЛР и то става еднаа... успех

Дата:   13-01-06 16:04

Az v momenta imam DSLR ama e malko starichak.
Olympus C2500L. Ta i pixelite sa mi malko, i blendata ne me ustroiva i mi se shte da vzema neshto drugo. Znam che e hubavo da e DSLR, ama hubavite modeli mi idvat malko v mnojko finansovo.

Автор: Todd   
Дата:   13-01-06 16:04

Абе я ги вземи и двата !!!!
[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]
Един за делник , един за празник !!!!
[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: hotsnail   
Дата:   13-01-06 16:35

Bez da iskam da obidia sobstwenicite na Panasonic-a, ama ot towa deto chetoh dosta zle e mashinkata. I az se chudia na sushtata tema no Panasonica e wun ot klasaciata

Nikon D50 e na podobni pari samo s edin obektiw.

Towa deot me muchi sega e dali si struwa malko poweche zaradi CMOS senzora da se dade za Canon 350D.

Inache az mngo se kefia na minoltata, ima ia w technopolis i moje da idesh da ia razcukash. Strashana e. Werno che dosta ot nastroikite sa ot menu (t.e. po trudo stawat i otnema wreme) ama za smetka na towa ima butoni deto direktno otwariat prawilnoto menu i mislia che niama da e problem. Minolatata sushto kato panasonic-a ima image stabilisation. no za razlika ot panasonica ima w puti po-dobur senzor pone pri testowete deto gledah na minolata snimkite pri ISO 800 sa kaji rechi kato na panasonica pri ISO 100.

A i naistina ako chowek mnogo se zapali minolata dawa shansowe za razwitie :) .

Towa deot ne me kefi na minolta na wsichki modeli e che niama software update, a kakto znaem niama software bez problemi. Ta po dobre neshto deto se updatewa, maj samo Canon.

A ako niakoi znae kit-woite obektivi na minolta imat li macro ? ili pone edinia ?

Автор: Zedrules   
Дата:   13-01-06 17:33

hotsnail:

Towa deot ne me kefi na minolta na wsichki modeli e che niama software update, a kakto znaem niama software bez problemi. Ta po dobre neshto deto se updatewa, maj samo Canon.

Май нещо не си разбрал, КМ пускат за по-значимите си модели много стойностни нови версии на софтуера. Например за 7Д след критиките за бавната скорост на запис на файловете пуснаха нов софт, с който 7Д стана по-бърза в това отношение от Цанон Д20!!!!! Ей ти цитат от dpreview.com по случая:
UPDATE 27/02/2005: What difference firmware can make, with the original firmware the 7D struggled to manage 1.2 MB/sec (way below the digital SLR average of 4.0 MB/sec), with the new firmware the 7D manages around 4.5 MB/sec and up to 6.0 MB/sec in RAW on the fastest card. Comparing to other cameras this means that the 7D's CF write speed is now faster than our previous 'non-professional D-SLR' benchmark, the Canon EOS 20D. [smilie10] [smilie10] [smilie10] .

Друг пример: КМ пуснаха преди два месеца нов софт за вече спрения от производство (!!!!!!!!) модел А2, който притежавам. Отговорно мога за заявя, че с новия софт машинката стана съвсем друг апарат: скоростта на запис се подобри неколкократно (2-5 пъти според марката и типа на картата, скъсах се да си тествам картите и да се кефя), като така направо се родих за скоростно серийно снимане и работа с RAW-файлове.
Така че ако искаш firmware upgrades, КМ няма да те разочароват!!! [smilie24] [shtrak] [beer]

Публикацията е редактирана (13-01-06 17:37)

Автор: milenmarinov   
Дата:   13-01-06 17:35

www.fotolan.info
[smilie24]
Мисля че Кониката е по-добрия вариант като начало!!!
Аз Лично имам ФЗ-30 но Кониката е по-доброто решение за тези "суми".......!!!

Автор: hotsnail   
Дата:   13-01-06 17:37

Super e tui za Software-a.[thankyou]

Az imam po spoko minolta i me izdrazni che pusnaha now model deto poprawia software problem. A koito si e kupil staria da si strada

Sega ako niakoi kaje che kit obektiwa ima Macro i to raboti dobre [smilie21]

Автор: djore   
Дата:   13-01-06 17:45

бе пише и макро на китовия, ама не е върха или аз не мога да хвана както трябва [beer]

Автор: Zedrules   
Дата:   13-01-06 17:58

Забрави това евтин китов обектив да има истинско макро. По-скоро има т.нар. close-up capability. Тук във форума има много изписано за предимствата и недостатъците на различни варианти: истински макро обективи, пръстени, и т.н.

Автор: apollo   
Дата:   13-01-06 21:10

Ако не ти се сменят обективи 30-ката е за теб. При достатъчно светлина проблемът с шума се минимализира и остава винаги отличният обектив/далеч не всичко е черно/. Ако искаш да се развиващ/смяташ че ще можеш да отделяш суми за прилични обективи/ по добре заложи на един канон 350D. Кониката има един голям плюс спрямо него/стабилизацията/, но всичко друго е в негова полза!

Автор: namaste   
Дата:   13-01-06 21:27

nicos, vij temata za LEICA, i kakvo kazva Boni :)
interesno e

Автор: royal   
Дата:   13-01-06 21:45

Panasonic FZ30 [smilie24]

Автор: Neli78   
Дата:   13-01-06 22:44

apollo е прав "При достатъчно светлина проблемът с шума се минимализира" [smilie24]
"Ако не ти се сменят обективи 30-ката е за теб" [smilie24]
обаче ако имаш намерение да снимаш не само на много добра светлина...
и ако има поне малка вероятност да ти се прииска теле (можеш на много добра цена да си вземеш на старо 500mm), или истинско макро (и за това има евтини варианти), или твърди обективи (които са по-добри от вариото (тук не съм смного съгласна с appolo - "винаги отличният обектив")), тогава е по-добре да си вземеш минолтата.
да не говорим, че минолтата стабилизира всякакви обективи, и в целия диапазон (и широкоъгълни - за разлика от оптичната стабилизация на Канон, панасоник и т.н.)
Някои ще ти кажат, че стабилизация на широкоъгълните не ти е необходима, понеже няма нито един широкоъгълен обектив стабилизиран. Това не е вярно. Благодарение на стабилизацията можеш например да снимаш от ръка (с 35mm привечер) пейзаж, при 8 пъти по-ниска осветеност, отколкото без стабилизация, при същите условия.

Автор: apollo   
Дата:   14-01-06 12:11

Нели е права. Когато си взех 30-ката KM 5D и E500 още ги нямаше на пазара. Знаех за недостатъците на малката матрица но специално към онзи момент можех да си взема паналайката на близо половината от цената на 350D с китовия. Освен това/а това е важно/исках добър фотоапарат за дневни снимки, който да ми е под ръка, да работя бързо с него/без да свалям раница с теле или макро обектива, когато съм сред природата/! Знаеш ли за какво си мечтая: стабилизиран на 5 степени FF DSLR + една остра като бръснач LEICA 20-600/с макро до 1см/, отличен видеорежим:-)... Е сега ако могат да направят такъв обектив и сгъваем като антена...трепач! Еееех мечтиии! Кой знае един ден:-)

Автор: bobihot   
Дата:   14-01-06 23:26

Извинявайте ако разводнявам темата, а КМ-А200 как и дали се включва между двата варианта?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна