Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 LEICA
Автор: tapcho   
Дата:   13-01-06 11:53

Uvajaemi maistori na fotografiata, novobranec sam. Svetnete me zashto sa tolkoz skapi tezi LEICA. Za optikata im znam, che e nenadminata, no nishto poveche ot tova. Za spravka edna 5 Mpix LEICA struva 2000 EUR.

Отговори на това съобщение
 Re: LEICA
Автор: C41   
Дата:   13-01-06 11:58

Мерцедес, защо са скъпи?
Аз съм българче а ти ?
[thankyou]

Автор: volokin   
Дата:   13-01-06 12:00

Тая 5 Mpix Лайка всъщност е Панасоник със друг софтуер. Купи си аналога на Панасоник и ще си доволен.
Не знам за коя Лайка говориш, но по принцип, за която и да е от дигиталните камери, е Панасоник съ софтуер на Лайка и дизайн на Лайка, който може и да ти хареса повече, а може и не. Лайка е типичният немски дизайн, изчистен и опростен, с прави и ясни линии. Камерите иначе са анлогични.

Дата:   13-01-06 12:02

ei za tova govoria http://viptrading.911.bg/a2/offers.asp?p=843876&parent=5601&id=277

Автор: simbon4o   
Дата:   13-01-06 12:02

? малко си объркан ми се струва, оптиката няма общо с апарата който си визирал предполагам D-Lux2 :). Той обаче е скъп заради оптиката си :). И не си прав че като е ненадмината не е толкова важно ;). Пък и не е ненадмината - верно е много добра ама все ще се намери по-добро нещо в класа на конкретнивя обектив за който ще говорим. А и в последно време(доста време вече) фирмата поради опастност от фалит(до колкото знам) има обща фирма Lumix със панасоник и правят апаратчета и да знаеш Leica си е Leica ;). Няма друга оптика толкова рязка в класа на тия пари! Прост пример е оптиката на FZ30 - 1/1,8" няма оптика която да пълни 8 мегапиксела на този размер матрица така както тази на FZ30-ката ;). Добри са онези знаят си работата ;) и има защо да е скъпо. Баси как се увлякох пак :). Абе оная скъпа камера леика има аналог на панасоник със същия обектив и минимални разлики в менюто за 3 пъти по-малко пари май беше. Това е каквото знам.[shtrak]

Дата:   13-01-06 12:05

Blagodaria za izcherpatelnia otgovor.

Дата:   13-01-06 12:07

http://www.panasonic.at/product/product.asp?mn=n_prod&sStr=3@-@10@22@@@@@@@DMC-LC1EG-K@Lumix-Digitalkameras@&altMod=N&upper= Ей ти аналога

Дата:   13-01-06 12:09

е чак три пъти по-малко пари, е малко пресилено. [smilie3]

Автор: hose   
Дата:   13-01-06 12:38

volokin - абе точно тоя немски дизайн е..................... ама въпрос на вкус[smile]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   13-01-06 14:01

Вече 4 години снимам с Leica Digilux 1, освен това доста съм се интересувал от съвместимостта с аналога му Panasonic DMC-LC5 - по обясними причини - батерий, софт, адаптери...всичко е на различни цени и го има или няма на пазара ни[smilie3] , сравнявал съм ги двата - и като функционалност и като изображение, ползвам съм консултантски сервизни услуги.
Leica Digilux 1 е немски апарат, пройзведен и доставен от Leitz по поръчка, на който си пише made in Germany. Дизайна, корпуса, тегло/размер, матрицата, софтуера производството, анонса - това са сигурните разлики от японския Panasonic DMC-LC5 който се продаваше в търговската ни верига техномаркет и технополис.
Panasonic (на японски Matsushita) е електронният гигант, който произвежда матрицата и електрониката на двата апарата.
Leica е оптическият гигант, който произвежда обективите и телата за Digilux и обективите за Panasonic[smile]
Lumix е тяхното кооперирано дружество, за производство на компоненти за многообразните модели фотоапарати Panasonic, повечето от които са с обективи на който пише Lumix.

На обективите и телата, на който пише Leica - те са Leica . Просто и ясно!

Точно толкова, колкото е просто и ясно на обективите на който пише Canon , Nikon , Carl Zeiss[smilie7]

Двете фирми имат различно производство, пазарна стратегия ,търговска ориентация, серий,пазар, гаранционни ангажименти. Това обуславя разлика в цените на аналогични или сходни модели апарати.
Например, апаратите Leica Digilux (и аналозите им) не са с повече от (от 3.0 x до 4.0 Х zoom в модела Leica D-LUX 2
/да не се бърка пък сега с Leica Digilux 2/[smilie3] ), докато апаратите Panasonic имат известни модели с много голям зоом -12Х, обектива е Leica, но тя няма аналогичен модел апарат![smilie3]
Мога да кажа със сигурност, че матрицата Matsushita за Leica Digilux 1 е различна от матрицата Matsushita за Panasonic DMC-LC5, както и софтуера е различен.
Понеже тук ПОНЯКОГА някои хора желаят само останалите да говорят от личен опит ще кажа моя:
Когато проверих да заменя софтуера на апарата с по-новия излязъл за DMC-LC5 поради възможността за разширяване на чуствителността в посока надолу (при Digilux 1 реално първото стъпало на което пише 100 ISO отговаря на 300 ISO) обърнах се към сервиза на Panasonic за целта. Там провериха и ме информираха, че всичко е различно и няма да може да стане. Leica си имаха собствен нов фърмоер, и го продаваха само те.
Иначе батерийте за DMC-LC5 стават и за Digilux 1, както и оптическите приставки.
Знам със сигурност, че Leica Digilux 1 след повече от 4 години все още се продава на нова цена около 900-1000$ (наполовината на тази преди). За Panasonic DMC-LC5 не знам.
И двата апарати са хубави, а дали голямата разлика в цената е оправдана - зависи от избора и преценката на всеки. Аз като потребител на Leica Digilux 1 направих известни паралели.
Против съм да се слагат нещата под общ знаменател, когато има очевидни разлики - от външен до вътрешен вид, и в изображенията.
И двете фирми са мастодонта в браншовете си, и не биха си играли да си разменят етикетчетата върху "еднаква" стока - не биха се подигравали с клиентите си или техния портфейл.
Надявам се бях изчерпателен.

Относно разликите между Leica Digilux 2 и Panasonic DMC-LC1
https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/kwmw5498.JPG
http://www.dpreview.com/reviews/LeicaDigilux2/Images/leicavspanasonic.jpg

The Leica Digilux 2 was developed in conjunction with Panasonic who have their own version of the camera which has a black body with a molded hand grip, some plastic controls, carries the Panasonic name but is otherwise identical. The most amazing difference is the price, the Panasonic being some $300 cheaper.
Повече информация, както и кадри в пълен размер могат да се видят освен на този сайт - правени от собствениците му, на сайта на Leica - фирмени, направени от фирмата. Не съм виждал друга фирма да прави подобни неща, нито да дава подробни оптически характеристики в графики на обективите си.

Дата:   13-01-06 14:15

Моби, малко се оказа по-голям Лайкист от самите Лайка.
Лайка имата такава практика от доста отдавна, с Минолта например имат идентични апарати, като дори моделът на Минолта КЛЕ е по-добрият от този на Лайка (справка, цените на И-бей говорят сами по себе си)
Не само това, АМи Лайка дори имат обективи, които са разработка на Минолта.
Относно двата апарата показани на картинката, единствените разлики са в дизайна и софтуера. Матрици, оптики и възможности са абсолютно идентични. Не виждам причина Панасоник да си сложат по скапана матрица от тази на Лайка, след като те са прозиводителите на цялата електроника, естествено с намесата на Лайка пийпъл, като изисквания, съвети и т.н. Освен това смяната само на една матрица води до смяна на цялото производство, разбирай друг конвейр, което още повече оскъпява двата апарата поотделно.
Електрониката на някой огледалнорефлексни апарати на Лайка от по-старо време е изцяло на Минолта. Факти не ми се търсят сега, ама ако държиш мога да ти извадя, лично от списанието издавано от Лайка: "Лайка-фотографий-интернешънъл" -ЛФИ
Освен това по тестовете на немските списания, двата апарата се различават толкова малко, че може по-скоро да се твърди че това са производствени толеранси

Автор: boni   
Дата:   13-01-06 14:32

Не знам кое как, но съм държал в ръцете си служебни документи, според които двете фирми започват съвместна работа и се споразумяват част от моделите да се продават под двете марки.
LC5 имаше същият проблем, много завишена чувствителност и после го оправиха с някакъв фърмуер. Аз лично съм снимал с такъв апарат с намалена чувствителност(този същият екземпляр, още си стои в един от техномаркетите и събира прах на цена около 700лв)
Снимал съм с LC1 и мога да кажа, че менюто и управлението му са 1:1 с това което виждам и чета за Digilux 2 tuk:
http://www.dpreview.com/reviews/leicadigilux2/page8.asp
Дори графично менюто е същото.Всички собственици на Панасоник ще го познаят.
Матрицата си е една - 1/1.8" 4mp за LC5/Digilux 1 и 2/3" 5мп за LC1/Digilux2, това ми го каза лично mr. Kobayashi бившия шеф на Panasonic Източна Европа.
Телата имат разлики, то се вижда.

Дата:   13-01-06 14:37

Гарантирано обективите са Лайка и се правят от Лайка, а не от Панасоник, за това знам със сигурност, както знам, че Шнайдера на Самсунг и Кодак се прави от Самсунг под контрола на Шнайдер.
Обективите Lumix на някои модели Панасоник се правят от Панасоник под контрол на Лайка, защото Лайка категорично са отказали да си сложат името на оптика, която не е произведена от техен завод.

Дата:   13-01-06 14:39

Ето с този същия (и единствен вече) екземпляр в БГ съм снимал, той е с новия фърмуер и с понижена чувствителност.100ИСО си отговаря на 100ИСО, а не на 300 както беше преди.:
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09004026

Дата:   13-01-06 14:45

а оптиката е на Лайка, това никой не го оспорва [smilie24]

Дата:   13-01-06 14:51

Най-силната страна на тези апарати е оптиката.За мен тя струва повече от целия апарат:)Направо е невероятна, спомняте си последното сравнение с филм, което правих и как изглеждаше като рязкост изображението вдигнато от 8 на 12мп.(за шума не говоря)
Оптиката на FZ30 например според руското фото-видео успява да докара от матрицата 0.94 линии на пиксел и покрива много равномерно от край до край!Най- ме кефи детайлността в дребните елементи листа,трева - без замазване и без моаре... Апаратите си имат разни недостатъци - и софтуерни, и други, но оптиката е истинска лайка и това тука се дължи изцяло на нея:
The FZ30 sets new standards for resolution in this class of camera, with clean, moiré-free results that pretty much go off the end of the chart. And the best news is you can eek even more resolution out of the lens/sensor combination by shooting RAW (as long as you've got a copy of Photoshop or Elements and the latest ACR plug-in)
http://dpreview.com/reviews/panasonicfz30/page15.asp

Дата:   13-01-06 14:52

а и между другото това не е само при фотоапаратите така: Волфганг Юп, небезизвестния моделиер шие дънките си при Мустнаг. Шкода, ПАсат, Ауди са отвътре абсолютно идентични, дори официално взаемозаменяеми!
Пфанер, соковете са в повечето сокове с други имена.
P&G, Philip Morris, GM, Ford.........
с две думи тотална глобализация, докато започнем да мислим еднакво [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   13-01-06 14:57

да, добре, ама я виж сега на размера на матрицата какъв размер на обектива съответства и го сравни с другите събратя. Интерполирай сега какъв би трябвало да е размерът на обектива към малкия формат?
Е? [smilie11]

Дата:   13-01-06 15:00

Размерът на обектива си е съгласуван с размера на матрицата. Просто и ясно е. Така е и при FZ10/20 - можеш да ги сравняваш като резолюция с подобни модели със СЪЩИЯТ размер на матриците, но ДРУГА оптика:)
Сега изчезвам, спорете културно :)

Публикацията е редактирана (13-01-06 15:01)

Дата:   13-01-06 15:10

е да де, ясно е че е съгласуван. Ама не ти ли се струва че е най-големият обектив изобщо в диаметър? Това качество не е случайно. То не идва от името Лайка само. А Лайка добре знаят как да го постигнат. С прости думи: за да получат такава резолюция при толкова малка матрица, да избегнат мазането по ъглите, винетирането и т.н. и т.н Лайка слагат такъв гигант. [smilie3]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   13-01-06 15:14

volokin
Споразумението Leica-Minolta вече е отдавна минало. Не мога да коментирам оптиката на Минолта за Лайка, защото не съм ползвал.
Това, което знам от личен опит със сигурност е, че зоом обективите дето ползвам за Leica R са японско пройзводство, и на тях си го пише.
Твърдите обективи дето ползвам за Leica R са немско пройзводство, и на тях си го пише.Ако не съм очарован от първите (сравнени с твърдите им съименници)...то съм очарован от качествата на твърдите и не им намирам аналог между SLR 35 мм.
Механиката на всички е изключителна, а обективите на доста години.

Относно Digilux 1,
"volokin - Не виждам причина Панасоник да си сложат по скапана матрица от тази на Лайка" - това е логично. Но да не забравяме разликата в цената! (защо употребяваш "по-скапана") Който поръчва, може да си е поръчал и по-хубавата, или спец.разработка...нищо че е много по-скъпа. Не забравяй, че Digilux 1е анонсиран половин година след Panasonic DMC-LC5 Това е въпрос на търговия, както казах. В ИТ вероятно има писано по този въпрос.
За софта сме на едно мнение - различен е.
Пройзведените апарати Digilux 1 идват от Германия, а Panasonic от Япония - и това е сигурно. Как пътуват матриците и обективите насам-натам знаят само фирмите.

boni -
Относно разликите между Leica Digilux 2 и Panasonic DMC-LC1
Може да е само в пластмасата и корпуса. Разликите в цените им не са огромни - и двата са доста скъпи.
Може разлика да идва и от ИМЕТО или гаранцията, която дават.
Това не е от огромно значение.
Важно е, че този апарат е невероятен като дизайн, функционалност и качества! Не съм видял друг дигитален компактен с несменяем обектив и такава матрица, дето може да му съперничи! Този апарат прави изображение, дето доста по-големи матрици не могат - дори да го интерполираш.
Цената тогава си е напълно оправдана!
Жалко, че нямаше такъв с APS размер матрица. Вероятно напролет - всичко се подчинява на търговските закони, на час по лъжичка...за да се изцедят всички възможни клиенти - масова практика.[smilie3]

Дата:   13-01-06 15:37

Моби, аз това ти го дадох като логичен довод. Истината е, че двата апарата са напълно идентични от вътре. Доколкото си спомням от тестовете които четох, Лайка са с един косъм напред относно предаване на цветове, но матриците са еднакви. Наистина не ме карай да се ровя сега, щото няма да ми е лесно из купищата хартия.
Сега, относно оптиката на Лайка, няма спор. Ти каво имаш от Япония не знам, то зумовете винаги са били по-компромисен вариант от твърдите, така че дали от Минолта или от Лайка, зума си е зум. Минолта са помагали някога технологично на Лайка, причините са ясни, Япония винаги е била по-напред от Европа по отношение на електроника. Пак в тези времена, Японците са изпреварили дори оптично Лайка с някои свои творения, причините са прости, вкарването на компютърната техника по-рано от немците за пресмятане на стъкларията. Никон например държи славата си именно на тези времена.
Това важи и за останалите японски фирми.
Защо Лайка избират Минолта е също обяснимо. Минолта в своето раждане е била фирма която официално е заявила, че копира немските Лайка. Относно оптиката на самите Лайка, много от обективите им са сметки на Цайс, някой на Минолта, други на Кройцнах. Естествено, по-късно претърпяват промени и сега повечето конструкции са толкова изменени, че със сигурност може да се твърди, че нямат нищо общо с прародителите си.
В интерес на истината Лайка Р-системата не се слави с особена издръжливост или нещо повече от останалите като Никон и Канон. Едва с Р8-9 Лайка им се отдаде възможност да направят нещо ако не повече, то поне равно на другите. Оптично виж стоят на първо място

Автор: Brummaker   
Дата:   13-01-06 16:10

Моби,

понеже " Не съм видял друг дигитален компактен с несменяем обектив и такава матрица, дето може да му съперничи! "

аз ще ти покажа един 717 на 100 години и когато и където и срещу колкото кажеш [smilie5] може ъ му пернем едно jpeg тестче [smilie3]

Дата:   13-01-06 17:08

Новото, което ще бъде при Панасоник е матрици по нова технология с много ниско ниво на шум - ДСЛР 12мп 4/3 матрици + сменяема оптика на Лайка със стабилизатори.
10мп малка матрица за FZ серията 12х лайка,1600ISO, стабилизатор.

Автор: pmartinov   
Дата:   13-01-06 17:48

Бони а пиленцето кога казва че тези ДСЛР ще бъдат на пазара ?

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна