Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лаишки въпрос, но не ми се смейте, моля...
Автор: anonymous   
Дата:   11-01-06 14:35

Може би ще се намери някой добър човек, който да ми отговори. Всички знаят какво е Adobe Photoshop. Значи, въпросът ми е следния: снимка, която е вече обработена с въпросната програма, би ли могла да се приведе в първоначалното си състояние чрез някакъв пиниз? Не питам КАК, а питам МОЖЕ ЛИ, има ли начин, само това ме интересува, забележете))Предварително съм ви благодарен!

Отговори на това съобщение
 Re: Лаишки въпрос, но не ми се смейте, моля...
Автор: Mori13   
Дата:   11-01-06 14:38

да..преди да е излязла от photo-shop с бутона Undo:)))))

Дата:   11-01-06 14:48

Е-е-е....ти се шегуваш, но аз питах сериозно:) След като ВЕЧЕ снимаката е обработена и запазена като такава, питам, има ли начин да се премахне някак обработеното и да "изплува" в първоначалният си, чист вид? Просто питам МОЖЕ ЛИ! Не КАК![smilie11]

Автор: pinko   
Дата:   11-01-06 14:51

Не може.

Винаги си пази оригиналните файлове и НЕ ЗАПИСВАЙ ВЪРХУ ТЯХ.

Затвориш ли файла в Шопа, цялото хистори се изтрива, пък и то не винаги помни всички стъпки, по дефолт май е 20 стъпки назад.

Автор: Avi   
Дата:   11-01-06 14:51

не

Автор: Boby_   
Дата:   11-01-06 14:52

Ако някой ти каже, че може, би трябвало да знае и как, така че двата въпроса не са различни.
Аз лично не се сещам как би могло да се направи, така че ще ти отговоря с "Не".

Автор: kaff   
Дата:   11-01-06 14:54

то все едно пате да испечеш и да го върнеш пак непечено[beer]

Автор: pinko   
Дата:   11-01-06 14:56

имаше един виц, как Иванчо след посещение в месокомбината, питал баща си:

Тате, там ни показаха една машина - пъхаш говедо, излиза салам, дали е възможно и обратното?

Бащата: Да пъхнеш салам и да излезе говедо ли? Аз съм женен за такава машина[smilie5]

Автор: jiff   
Дата:   11-01-06 14:59

[smilie10] [smilie5]

Автор: slivenski   
Дата:   11-01-06 15:00

Питай Тимур и неговата команда. Те всичко могат. Даже и Червената шапчица оправиха... пак да е девствена... [smilie18]

Автор: Тани   
Дата:   11-01-06 15:01

За да не ти се случват такива работи оче като свалиш снимките- хоп на едно CD , да ти е мирна главата!Аз на редактираните им слагам по -1 ,-2 отзад , но ти моче да си измислиш друга система!

Автор: Mori13   
Дата:   11-01-06 15:08

Ами не се шегувам..това е начина, ма след като вече си запазил изображението край...остава си така. Както казаха хората прави си копия и работи върху тях. Между другото някои програми разполагат и с опция за undo след запис, ама все пак пред на затвориш документа. Интересно би било обаче да се помисли за такава опция - да се записват всички направени промени във самия файл с изображението (Tiff формата има например допълнителни канали които могат да се ползват за разни работи), така че ако човек реши да може избирателно да отстрани определена обработка. Това предполага обаче записването на изображението в специализиран формат, а не в jpeg все пак. Но какво пък - нещата се развиват.

Автор: beliot   
Дата:   11-01-06 15:22

Преди около година от Adobe излезе информация, че подготвят в някоя от следващите версии на Photoshop възможност да се запазва history-то и след записване на файла на диска. Става въпрос само за файлове от ориг. photoshop формат *.psd
Това разбира се би довело до увеличаване размера на файла, но в определени случаи може да бъде много полезно. Засега, обаче, такова нещо няма. Така че, както казаха и колегите пази си ориг. файлове и записвай обработените като копия.[beer]

БЛАГОДАРЯ!
Дата:   11-01-06 15:51

Просто да ви кажа на всички, че много ви благодаря, помогнахте ми невероятно, нуждаех се от истинско потвърждение, че това НЕ може да става, тъй като все пак не бях сигурен...затова мерси и за това, че ме зарадвахте:)Късмет на всички[beer] [smilie5] [thankyou]

Автор: Стоев   
Дата:   11-01-06 17:50

kaff,
патка да те клюца [ezik] [ezik] [ezik]

[smilie5]

[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна