Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Оригиналните фотокадри и намесата на Photoshop - дискусия
Автор: Andy   
Дата:   11-01-06 01:44

От доста време повече от половината снимки качвани тук нямат нищо общо с оригиналния кадър, който е бил получен по време на снимки. Photoshop определено е в полза на фотографите и помага за корекции, но не смятате ли, че всички прекалиха с употребата му. Вече не гледаме фотография, а анимация и специални ефекти.

Аз лично се нагледах на фотошоп и искам да гледам снимки в оригинал.

Отговори на това съобщение
 Re: Оригиналните фотокадри и намесата на Photoshop - дискусия
Автор: JarJar_   
Дата:   11-01-06 01:54

Според мен, това си е право на автора, а пък ние можем само да коментираме снимките и методите му. [beer]

Автор: equinox   
Дата:   11-01-06 01:58

Photoshop e като хубавия грим - не трябва да се прекалява, а има толкова хубави момичета, който не знаят как да се гримират [ezik]

Автор: dch37   
Дата:   11-01-06 04:10

amdy ami ako neti hareswa ne gledai be :) koi te kara :)

pyk i wseki spored swoeto...

na niakoi im hareswa na drugi ne..

ima narod koito chak se napikawa ot kef kato otide na koncert na azis, ima drugi koito pyk istawa losho samo kato chuiat imeto mu.. wapros na wkus...

pyk i tazi tema e da#kana weche mnoooooogo pyti

Автор: zoomaniak   
Дата:   11-01-06 06:23

в една тъпа книга за цифровата фотография казваха че фотошопа бил лабораторията на дигиталният фотограф НООООО на 1000 места в книгата обясняваха как може и как да се пазим от измамници фотографи които правят от 3 снимки 1 или други тъпни във фотошопа и т н - абе яка бозааааааа

как да влияеш на цветовете и на още десетина важни елементи от снимката - смях се от сърце

Автор: Георги   
Дата:   11-01-06 09:05

петъчният хумор е подранил :)))

Автор: special_k   
Дата:   11-01-06 09:19

Andy
11.01.2006 01:08
снимка: "Без име"
25. Ами с Photoshop вече може да работи почти всеки (както и аз) и то не само да направи монтаж на 2 снимки. Направил човека монтажче, рекадровка и - Ууу, Аааа - страхотните отзиви - велик фотограф. Е сори ама не съм съгласен и затова спрях да влизам тук, защото всичко е монтаж, а аз искам да гледам истински кадри!

special_k
11.01.2006 09:09
снимка: "Без име"
53-като искаш да гледаш истински кадри не влизай в категория "експеримент".
"затова спрях да влизам тук, защото всичко е монтаж" - пич, тук имам към 200 снимки а съм изтрил поне два пъти повече откакто имам профил... от тях поне 90% са чисти кадри, а останалото колажи. Няма да спра да пускам експерименти)))
Ако пък държиш да гледаш САМО чиста фотография - купувай си НГ и вестник "Пари" хахаха!

Автор: FF   
Дата:   11-01-06 09:27

кой каза GIMP? [smilie19]

[smilie3]

Автор: anastassiu   
Дата:   11-01-06 09:38

В началото на 18 век едни свещеници искали да изгонят червения абат (Антонио Вивалди) от лоното на Светата църква, защото имал червена коса, червена брада и свирел на музикални инструменти, а според тях музиката само се пеела

Ти може да се противиш колкото си искаш, но решението за това как ще си направи снимката е на автора и на никой друг.

Освен това, може и да те разочаровам, но ретуша и монтажа не започват с Фотошоп. Много хора, които никога преди цифровата фотография не са се занимавали с фото, живеят с грешната представа, че едно време каквото щракнеш и това излиза на снимка, няма корекции.

Автор: den_den   
Дата:   11-01-06 09:44

Зоо, за теб има ли нещо "умно" свързано с дигит[cool]

Автор: navy   
Дата:   11-01-06 09:44

Фотошопа е фотографски инструмент, който според мен ще се наложи като основен [smilie7]
Много НЕ искат да повярват в това но земята и без тях ще продължава да се върти [smilie18]

Автор: explorer   
Дата:   11-01-06 09:48

И все пак снимките без или с минимална намеса на фотошоп винаги са най-хубави, така че нека си мажат хората... то стойностните работи се забелязват. Разбира се, това че някой снима без да обработва не го прави голям фотограф, както и обратното.
[shtrak]

Автор: navy   
Дата:   11-01-06 09:52

Експлорер, а това, че например ти не можеш да забележищ ГОЛЯМА намеса на фотошоп, ако такава е направена професионално, не ги прави лоши, нали?

Дата:   11-01-06 09:53

explorer така е, по принцип (гледайки сайта на магнум), а иначе от тия ревящите против фотошопа нищо не грабва.... :)

да, за стойностна фотография не е задължително да си манипулирал кадъра... просто трябва "да говори". ама що ли не говори...

това за фотошопа и дигит са пълни глупости..... красивото и изразителното - или го има. или го няма. като го няма ако ще и със задник да снимаш през кутия за сирене. освен алтернативен, нищо повече няма да постигнеш.... :)

Автор: rimohit   
Дата:   11-01-06 09:54

от утре почвам само истински кадри [smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer]

Дата:   11-01-06 09:55

... да не говорим че всеки дигит апарат манипулира поне с 5-6 действия всеки божи кадър.

нито че повечето машини за копиране на снимки, където копира не малка част от филмово-снимащите въобще пък не манипулира :))

пълни дивотии [smilie23]

Автор: christal   
Дата:   11-01-06 09:59

За мен Фотошоп е само средство, вместо да рисувам с маслени бои, паля компютър. И двете постигат целта, ако знам какво искам. Фотографията "Голата", без да изнасилиш действителността не е нищо... абсолютно нищо... Нека тея дето снимат гъзове на пчелички е каки с вълнички да се замислят...

Автор: explorer   
Дата:   11-01-06 09:59

Някаква обработка винаги е необходима - най-малко трябва да ресайзнеш, пък като ресайзнеш - трябва и да шарпнеш, ама ако искаш да стане хубаво - тук повече, там по-малко за да няма назъбени ръбове, или пък ще се случи цифрака или сканера нещо да е пообъркал белия баланс... няма как, като си показваме нещата на компютър, без ФШ не може да минем. Въпроса е, че хубавата снимка още като я щракнеш - и си е на 90% готова, няма и не ти се иска да пипаш нищо по нея.
[beer]

Автор: christal   
Дата:   11-01-06 10:01

Експлорър,
това се казва гонене на качество...

Автор: kalojank   
Дата:   11-01-06 10:02

Аз пък отначало смятах, че фотографията максимално точно и реалистично трябва да отрази заобикалящия ни свят.
От фотографи про научих, че е магия - не реализъм, а повярвай ми - не бяха и помирисвали ФШ [smilie18] ...

Тъй че - да снимаме на воля, а за всичко останало си има CS [shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   11-01-06 10:03

Младежки заблуди са, че Фотошопа ще направи снимката. Вярно е, че дава неограничени възможности. Но те са неограничени технически, а идейното и стилово ограничаване се прави от автора. Който не разбира прекалява.

С конвенционалните технологии също може да се правят големи бози.

Автор: niavaah   
Дата:   11-01-06 10:06

аре пак фотошоп - или лаб-а
дигитал или ЛИЕНТУФ ..;))

mi novite tehnologi4ni zanimaFki - boza
starite sushto shtoto retro,,

I ko praim .. [smilie5]

Автор: volokin   
Дата:   11-01-06 11:14

хахаха, Георги, верно имам едно книжле, купено от София, където само със задника си не са снимали.
Там има една снимка на един направил си камерка която стои в устата, та снимал как зъболекаря му човърка зъбите [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Сори за офтопика [beer]

Автор: volokin   
Дата:   11-01-06 11:15

"Фотографията "Голата", без да изнасилиш действителността не е нищо... абсолютно нищо... "
Кристал, ти сериозно ли мисли така???[smilie11]

Автор: Andy   
Дата:   11-01-06 11:56

Някои хора са ме разбрали погрешно. Нямам нищо против Фотошоп и аз го използвам частично, лека корекция на цвят или отстраняване на дефект. Но просто хората започнаха да прекаляват. Изображението е повече рисунка на шопа отколкото фотография. Харе са ми много сравнението с грима по-горе.

Проблема е, че такива творби се слагат навсякъде, затова се чудех дали не е зле да се направи една категория в сайта - само за Фотошоп или пък една "натурална".

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна