Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за индекс принт и снимки
Автор: rovas   
Дата:   02-07-04 15:58

Имам един въпрос към вас, клубари. До сега се обяснявах с едни девойки в едно фотоателие и не знам дали съм бил прав. Давам 3 негативни филма с индекс принтове и после вадя снимки от тях. Това, което забелязах, е че на идекса доста от кадрите си имат разработка в светлите и тъмните места, на снимките обаче или едното е изгоряло или другото е чернилка... Посиках да ми обяснят защо е така и ми казаха, че не може да се получи по добре, дори ми демонстрираха как или имам облаци или имам разработени сенки [smilie11] Аз твърдях, че след като ги има на индекс принта, ги има и на филма и трябва да може да се извадят... Възможно ли е това, след като на индекса тези работи се виждат с просто око?
Благодаря ви предварително [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за индекс принт и снимки
Автор: misho   
Дата:   02-07-04 22:56

Аз имах същия проблем преди няколко месеца, с едно прехвалено студио във Варна! Смених фотоателието и нещата си дойдоха на мястото.

Автор: arien   
Дата:   02-07-04 23:32

Най- се кефя на такива "фотослужители", които са със съзнанието на най- можещи и знаещи, наистина най- лесно ще получиш отговор на въпроса си ако занесеш лентата в друго фото.

Автор: nick   
Дата:   03-07-04 04:37

Vsi4ko zavisi ot nastroykata na minilaba, i " zadminilabnoto " ustroystvo / nay-ve4e/.Edna snimka izkopirana v 5 studia, 6te ti izglegda razli5no.Prosto pomoli devoykite vav vaprosnoto foto da ti 4uknat /izgorelite/ snimki s 1-2 platnosti nadolu , a nedoexponiranite s 1-2 nagore.

Автор: chovecheto   
Дата:   03-07-04 12:23

Koe e fototo? Zashtoto az imah analogichen sluchai)

Дата:   03-07-04 15:11

Фотото е в София, Младост 1, до пазара пише Konica. На индексите пише адреса на дигиталното студио на Konica на "Красно село" очевидно там носят индексите и цифровите поръчки и са от една верига?!

Публикацията е редактирана (03-07-04 15:28)

Автор: sav4ev   
Дата:   03-07-04 15:37

Имал съм подобен проблем. Често си настройват машината само по първи кадър (при копиране на цял филм) и после я пускат да действа. Веднъж пък ми изкараха боровете сини и много спореха, че са си такива - бил дефектен филма. За тахно съжаление по случайност носех няколко снимки от същия филм извадени по-рано...
Студиото е на ул. "Искър" до Раковска[smilie23]

Автор: junior   
Дата:   03-07-04 15:55

ми то в това студио се ходи само за туристически снимки бре....

Автор: sav4ev   
Дата:   03-07-04 15:58

Абе спешно ми трябваха няколко снимки 10х15 за туристи от групата и не съм очаквал нещо супер, ама все пак ...

Автор: chovecheto   
Дата:   03-07-04 16:03

моят случай беше в една Коника до театър София/мисля че, се пада на "Асен Златаров"/.
А за фотото на Искър....нямам думи.

Дата:   03-07-04 19:11

Foto vencho ?

Дата:   03-07-04 19:15

Фото Венчо - sux, честно казано

Автор: jimmy   
Дата:   03-07-04 19:19

В Коника - "Красно село" не се вадят само туристически снимки - стига да имаш подход [smile] .

Иначе по начина по който е стигнала до там поръчката - резултата не е изненадващ.

Фото Венчо - съкс - ВЕЧЕ!

Автор: MechoPuh   
Дата:   03-07-04 19:21

Какво за фото Венчо???

Дата:   04-07-04 03:55

Za foto Vencho / ne,4e mi e priyatel/, moga da kaja,4e e 4ovek koyto darji na ka4estvoto.Siguren sam, 4e ako e bil tam i ste go pomolili da preizkopirat snimkite,nyama6e da ima problem.Ako nyakoy ot vas ima pat natam-pozdravete go nego i devoykite ot Niki.

Дата:   04-07-04 07:15

Аз известно време копирах само във Фото "Венчо" (то май тогава още не се казваше така).... Харесваше ми, защото качеството беше приемливо на ниски цени. Обслужването беше МНОГО добро и насочено в услуга на клиента....

В един момент, обаче, започнаха да са все по-небрежни - правеха точно този номер с некорктните цветове при сканиране; режеха снимките накриво и НАВЪТРЕ; имал съм и проблем с цветни копия от дигиталка (в сравнение с други две фотостудиа).
Също така се оказа, че цените отдавна не са най-добрите.
Но всичко дотук може да се изтърпи. Най-лошото е, че операторите станаха нелюбезни и обслужването започна да прилича на соц. бакалия (много е вероятно точно смяната на собственика да е спомогнала тук).

Ето защо от около 7-8 месеца там не съм стъпил.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   05-07-04 02:43

Едно малко пояснение- Индекса се прави чрез сканиране на негатива , а после копирането е по стандартния начин с халогенна лампа 300 вата и фитри с дихроични стъкла. Това важи само за минилабите без цифрова машина. За тези с цифрова ( не хибрид както е на Венчо) снимките от лента се сканират на около 3МП и после се копират. Така се обезсмисля копирането от филм на цифрова машина.Ако искате добро качество на снимките е редно да си платите някоя и друга проба и тогава може и да има по- добро качество, но не забравяйте, че почти всички Минилаби(без специално насочените Мастерлаби) са за непретенциозно копиране тип "ширпотреба" от сапунерки. За фото Искър- какво качество искате от снимки за 0.13ст.????

Автор: borovinka   
Дата:   05-07-04 08:03

Фото "Венчо" си продава дигиталната машина, вроятно ще вкарат R-2.

Дата:   05-07-04 08:14

А, ти най-на края успя да обясниш за какво точно иде реч. Ами да, индексът се прави на друго място и по друга технология, нормално е да има разлика. Ако искаш и снимките ти да се със същото качество тичай на "Красно Село" при Митко Филипов.

Много често и с лека ръка плюете по копистите без да притежавате и 2% процента от опита им. Не разбрахте ли, че при всеки оптичен минилаб (колкото и добре да е настроен) не може абсолютно точно да се предвиди крайният резултат и до голяма степен се работи на сляпо. Това е бизнес, никой няма да изхвърли в кошчето за боклук 30 дефектни копия за да ви даде 10 добри !

Дата:   05-07-04 08:23

Аз не ги плюя, а искам да рабера къде аз греша. [beer]

Дата:   05-07-04 21:07

Извинявай, нямах в предвид точно теб![smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна