Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 aide i na men podarak CANON-350D
Автор: chicagoboy   
Дата:   08-01-06 15:45

aide i na men podarak CANON-350D mi donese diado koleda s malko zakasnenie,ama po-dobre kasno otkolkoto nikoga.bihte li mi kazali koia karta na SanDisc dasi vzema Ultra-2 ili Extreme.Vtorata e sigurno po-dobra ili i parvata 6te e podhodia6ta za tozi fotoaparat[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Публикацията е редактирана (08-01-06 16:41)

Отговори на това съобщение
 Re: aide i namen podarak CANON-350D
Автор: stakar   
Дата:   08-01-06 15:50

имам 3 SanDisc 512 Mb Ultra 2 и сьм страшно доволен ! естествено и Extreme е супер.

Дата:   08-01-06 15:53

to4no i az takava imah predvid 512mb,A bi li mi kazal kolko snimki sabira6 v ednata v raw fail [shtrak]

Публикацията е редактирана (08-01-06 18:10)

Автор: kihi   
Дата:   08-01-06 18:54

Ultra II е по-добре! Поради една проста причина - цената. Скоростта на трансфер не е толкова забележимо по-добра при екстрема,(9-10 MB при Ultra срещу 16 MB при Extreme - но не забравяй възможността за скорост на трансфер на буфера на апарата...[smilie18] ) а цената на Ultra II е забележимо по-добра... [smile]
И по-добре - 1GB, защото забравяш за обемите, които можеш да натовариш....
При 1 GB Ultra II можеш да щракаш около 140 RAW , около 230 JPEG Fine (на 20D), а за другите не говоря... ... [smilie3]
Extreme има и едно преимущество - води се по-здрава физически, ама това не си заслужава парите, които са в повече (поне на настоящия етап)....
Така че - Ultra II...
Аз имам такава (1 GB0 и съм много доволен....

Re: aide i na men podarak CANON-350D
Автор: buranaga   
Дата:   08-01-06 21:06

Като скорошен собственик на 350Д /Баси!!! Много станахме[smile]/ да ти дам някой съвет от моите първи впечатления...
1. Снимай в режим L, но без заглаждане на детайлите, тъи като снимката става два пъти по-голяма /това е нещо като интерполация на пикселите/, а на всичкото отгоре се губи и детайла. Направи си малко опити и ще се увериш в това което ти казвам.

2.Аз съм с Ултра2 512 и съм много доволен...Апарата фърчи дет се вика. Само дето по-бавно ми ги зарежда /не сваля/ в компютъра..Незнам що е така, но не е от компа...
з. Ами май това е ...Останалото са само хубави работи...поне за сега[shtrak] [shtrak] [shtrak]

П.П. С какъв обектив си?????

Публикацията е редактирана (08-01-06 21:09)

Автор: pinko   
Дата:   08-01-06 21:11

1. Снимай в режим L, но без заглаждане на детайлите, тъи като снимката става два пъти по-голяма /това е нещо като интерполация на пикселите/, а на всичкото отгоре се губи и детайла. Направи си малко опити и ще се увериш в това което ти казвам.

В любимииииииииииииии[ezik]

Я обясни за заглаждането на детайлите, интерполацията на пикселите и как при по-ниска степен на компресия се губи детайла[ezik] [ezik]

Оня ден един беше намерил хармонични аберации

Обичам го тоя форум[ezik]

Обичам го тоя форум[ezik]

Автор: Стоев   
Дата:   08-01-06 21:17

пинко ме изпревари, престъпника [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   08-01-06 21:50

Вие се хилите, ама аз пак ще ви кажа....

L- LARGЕ Има два режима . В първия /със заглаждането/ прави ми детайлите по-меки /леко дифузни, нещо като BLUR/.На всичкото отгоре иснимката е два пъти повече МВ от втория режим/отново в L/. Еми незнам какво е вашето мнение, но не ме кефи така, няма рязкост. Карате ме да правя кропове за да ви покажа какво имам в предвид... Ако и вие имате 350Д ще ме разберете, без да ви се обяснявам ..
Може и в началото да не съм се изразил правилно.....[smile]

Публикацията е редактирана (08-01-06 21:58)

Автор: rossko   
Дата:   08-01-06 22:06

buranaga
не е ли по-добре на S- без заглаждане [smilie19]

Автор: Стоев   
Дата:   08-01-06 22:14

.

.

Дата:   08-01-06 22:24

ами взел сам си като на4ало китовиа обектив,50ф/1,8 и 28-105 мм ф/3.5-4.5 II USM за сега толкова.

Дата:   08-01-06 22:25

rossko написа:

> buranaga
> не е ли по-добре на S- без заглаждане [smilie19]

ООО Така стават още по-добри а и картата няма пълнене....[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Що ли се хабя заради Вас.... Я по-добре си кажете че сте фенове на никон и двамата /стоев и роско/ и да не пълним трафика с глупости.....

Публикацията е редактирана (08-01-06 23:26)

Автор: gorbi   
Дата:   08-01-06 22:34

няма смисъл от ниската компресия, най много да се ...ъъъъъ... заглади детайла........ кх... кх.... значи ... такова...... 350 Д е с подпроцесор на дигик-а който прави детайла обратнопропорционален на компресията.... кво вие не знаете ли....... кво се правиш бе Стоев......... [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна