Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За природата.
Автор: beboko-roko   
Дата:   06-01-06 12:01

Някой смята ли, че фотографията помага за опазване на природата у нас.Щото за Natiolnal Geographic опазването на природата е МОТО.Например!
Питам щот като чета споровете във форума, който са предимно; цифрово или филмово фото, си мисля дали не избягаха фотографите от основната им (според мен) мисия: да впечатляват със снимките си и да предизвикват обществени реакции,а не да впечатляват с техниката си и да предизвикват реакции сред колегите си тип: "да ама той снима с еди-к'во си!"
НЕЗНАМ!
РАЗОЧАРОВАН СЪМ!
ДНЕШНИТЕ ФОТОГРАФИ МИ ПРИЛИЧАТ НА РАЗГЛЕЗЕНИ ЖЕНИ,КОЙТО СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА СИ "СЛОЖАТ"
Като в оная безумна реклама на парфюм!

Публикацията е редактирана (06-01-06 12:03)

Отговори на това съобщение
 Re: За природата.
Автор: Mimic   
Дата:   06-01-06 12:03

Ми кокони има навсякъде ... измежду фотографите също ... сега дали белият обектив ша ми ходи на черното тяло ... https://photo-forum.net/joro/emoticons/gorgeous.gif

Автор: Avi   
Дата:   06-01-06 12:04

глупости...

Автор: zoomaniak   
Дата:   06-01-06 12:17

Бебо [smilie24] [smilie24] невъзможно е да ни сравняваш с Нешънъл фотаджиите защото ние от тях сме на 100 нива под тяхното. Те отдавна са превърнали фотографията в начин да въздействат на хората - много си прав. Абсолютно си прав - но няма да се промени това скоро. Няма машина която да завърти нещата - докато Нешънъл машината ги върти от много години - деситилетия вече.....имаха даже и проект по който 2-3 топ техни фотографи направиха невероятни снимки на природата и все още правят неща по този проект....

А тука четеш само:

"Автор: Avi
Дата: 06-01-06 12:04

глупости..."

Истината е че според мен само Тодор Янков се доближава до това което говориш. Но той го прави несъзнателно но е факт поне за мен. Неговите красиви снимки показват такива природни красоти, че ти се иска да ги запазиш завинаги в природата.......абе мечти [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: access   
Дата:   06-01-06 12:23

ibeboko-roko написа:

> Някой смята ли, че фотографията помага за опазване на природата
> у нас.Щото за Natiolnal Geographic опазването на природата е
> МОТО.Например!
> Питам щот като чета споровете във форума, който са предимно;
> цифрово или филмово фото, си мисля дали не избягаха
> фотографите от основната им (според мен) мисия: да впечатляват
> със снимките си и да предизвикват обществени реакции,а не да
> впечатляват с техниката си и да предизвикват реакции сред
> колегите си тип: "да ама той снима с еди-к'во си!"
> НЕЗНАМ!
> РАЗОЧАРОВАН СЪМ!
> ДНЕШНИТЕ ФОТОГРАФИ МИ ПРИЛИЧАТ НА РАЗГЛЕЗЕНИ ЖЕНИ,КОЙТО СЕ
> ЧУДЯТ КАКВО ДА СИ "СЛОЖАТ"
> Като в оная безумна реклама на парфюм!
>

>
> Публикацията е редактирана (06-01-06 12:03)

...и един мармот завиваше шоколадите в станиол...

Автор: Todd   
Дата:   06-01-06 12:23

Зооо , що бе брате мислиш че ти си 100 нива под ония нешънъл не знъм ко си ??????????
Те да не са хванали господ за шлифера .........
Нема да им са даваш ей .......!!!!!
Аз не давам ни един от нас тук за някакъв си нешънал не знъм ко си ....
[smilie19] [smilie19] [smilie19]
[beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (06-01-06 12:29)

Дата:   06-01-06 12:26

Брат има кво да научим от тях [smilie24] просто има какво! [ezik]

Автор: Todd   
Дата:   06-01-06 12:30

Има , дръжки .Нека нешъналите ни платят пътните и ще видиш че и те ще има кво да научат от нас .
[smilie24]

Дата:   06-01-06 12:35

zoomaniak написа:

> Бебо [smilie24] [smilie24] невъзможно е да ни сравняваш с
> Нешънъл фотаджиите защото ние от тях сме на 100 нива под
> тяхното. Те отдавна са превърнали фотографията в начин да
> въздействат на хората - много си прав. Абсолютно си прав - но
> няма да се промени това скоро. Няма машина която да завърти
> нещата - докато Нешънъл машината ги върти от много години -
> деситилетия вече.....имаха даже и проект по който 2-3 топ техни
> фотографи направиха невероятни снимки на природата и все още
> правят неща по този проект....
>
> А тука четеш само:
>
> "Автор: Avi
> Дата: 06-01-06 12:04
>
> глупости..."
>
> Истината е че според мен само Тодор Янков се доближава до това
> което говориш. Но той го прави несъзнателно но е факт поне за
> мен. Неговите красиви снимки показват такива природни красоти,
> че ти се иска да ги запазиш завинаги в природата.......абе
> мечти [smilie24] [smilie24] [smilie24]

ти па като къф се изживяваш бре, пагане? я тоя дето е пуснал темата да разгледа категориите пейзаж и природа в тоя сайт и да види какво прави сайта за природата и опазването и. да вии конкурсите дето са правени, инициативите на ОДИСЕЙ и фото-форум.

да си напраи елемтарната сметка, че тва е любителски сайт за любителска фотография, а НГ са фирма с милиарди долари оборот годишно и моат да си позволят да имат подобно мото.

да си напраи елементарната сметка, че ние тука сме ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ, а не за нещо друго - и да ми говори за "жена дет незнае кво да си сложи" е най-меко казано глупаво..

а... питах ли те зооманияк - ти за къф се зе, че се намеси в тая тема? фотографин?

Автор: gembisser   
Дата:   06-01-06 12:51

"Ребята давайте жить дружно!" [smile]
Темата не е лоша. Kолеги моля не изпадайте в крайности! [beer]
И "beboko-roko" донякаде е прав(а) и "Avi" и "zoomaniak" също!
[smilie24] "Todd" [smilie24]

Публикацията е редактирана (06-01-06 12:54)

Дата:   06-01-06 12:52

Авито, бой на 2 фронта ... [smilie5]

Дата:   06-01-06 13:04

Афи нека отстъпи по - умният - това правя аз. Ще навлезем в прекалено дълбоки води - а имам лоши спомени от такива води. Засягаш много интереси а може би и аз чрез моите думи - карма. Но много пъти чувам дума "фотообщество" която се смесва с "любителски сайт" която се слива с "дошли сме да се забавляваме" - и всичко това с "нама пари" може и така да е - аз съм никой - просто сянка в интернет...

Карай да върви нищо не се е променило Ави и няма да се промени помни ми думата - за жалост Нешънъл фотощракачите променят нещата. Било подкрепени от "милиони долари" било от любов към природата не знам пък и не ме интересува - знам че променят нещата.

А за мен това си е една от основните цели на фотографията - ДА ВЪЗДЕЙСТВА и ДА ПРОМЕНЯ.

Автора на тази тема и да обикаля и да не обикаля категориите се тая...промяна няма - въздействие има...

Аз не претендирам за нищо - но благодарение на нета се допирам до все повече и повече знания и гледни точки и виждам че и тука може да се променят нещата ама трябва да спрем да мислим така:

"ние сме тука да се забавляваме" - обединението прави силата - силата дава криле - абе пак се размечтах

Шибан свят........[smilie24]

Дата:   06-01-06 13:11

КЪМ AVI....резултата от инициативите е слаб според мен, това е! А ти си се гневи колкото искаш и много често за коментар се среща въпроса:"А това с какво е снимано?"Вместо да го изпратиш на приятел - ето една инициатива за забавление, която би помогнала.
Разбира се, че има много добри БЪЛГАРИ-фотографи но те се броят на пръсти и в никакъв случай не прекарват времето си във "забавления" тип кое е по качествено матрицата или лентата.
Мисълта ми е, че това е излишно.

....аз не съм фотограф и точно заради това форума ме впечатли с безумните спорове.
От скоро съм тук - Фотокпист съм.

Публикацията е редактирана (06-01-06 13:16)

Дата:   06-01-06 13:17

"...много често за коментар се среща въпроса:"А това с какво е снимано?"Вместо да го изпратиш на приятел ... "

Пич, това е фото форум и е съвсем нормално да те интересува един добре изпипан кадър с каква техника е направен ... ако теб не те интересува, ами ... не мисля даже, че е нужно да коментирам ... [smilie8]

Дата:   06-01-06 13:22

Mimic написа:

> "...много често за коментар се среща въпроса:"А това с какво е
> снимано?"Вместо да го изпратиш на приятел ... "
>
> Пич, това е фото форум и е съвсем нормално да те интересува
> един добре изпипан кадър с каква техника е направен ... ако теб
> не те интересува, ами ... не мисля даже, че е нужно да
> коментирам ... [smilie8]

и ся кво - на тая тема сме в един отбор ли? :)

Дата:   06-01-06 13:22

....спорете тогаз, пък фотографите снимат и внушават.
Но аз спирам до тук, защото по-малко навлизам точно в такъв спор, към какъвто отправих лека критика.
Май се усетих навреме!
Кучето си лае керванът си върви ИЛИ вие се забавлявате, а американците от любители стават професионалисто щот снимат!

Въпроса не е в парите а да бъдеш или не!
и стига с тия хленчения, че няма пари.И я да ми платят пътя и ще видиш ко стаа.На тебе ако ти е за пътя...???
ЧАО! УСПЕХ ВИ!

Публикацията е редактирана (06-01-06 13:33)

Дата:   06-01-06 13:23

zoomaniak написа:

> Афи нека отстъпи по - умният - това правя аз.

...............

а така - отстъпи, о ти умний зооманияко :)

за останалите глупости дет си писал отдолу - неможах да ги разбера и след 3тото прочитане, ама то сигур щот съм тъп :)

Дата:   06-01-06 13:25

Тука Ави напрао ги сгазихме ... кат арогантен шофьор беззъба пенсионерка ... [smilie5]

Дата:   06-01-06 13:27

Може ве Роко ... фотографите може и да внушават ама ние 90% сме тука, за да овладеем изкувството на фотографията (или поне колкото можем) ... прохождаме един вид ... та нека първо да се пообразоваме малко, па после и ще повнушаваме ... ко ша кажеш скъпи ... [smilie8]

Дата:   06-01-06 13:30

Мимик тук ли ще овладеем изкуството [smilie24] [smilie18] [smilie18]

Автор: Ted_74   
Дата:   06-01-06 13:30

Обичайте ПРИРОДАТА от сърце и душа, че Софето се засипа с боклуци и смет за нейна сметка.

Дата:   06-01-06 13:31

beboko-roko написа:

> ....спорете тогаз, пък фотографите снимат и внушават.
> Но аз спирам до тук, защото по-малко навлизам точно в такъв
> спор, към какъвто отправих лека критика.
> Май се усетих навреме!
> ЧАО!

ми ский ся
ти идваш тука, седиш 2 месеца (съдейки по регистрацията ти) и почваш да се чудиш що разбийш ли не се праило нещо за природата.

и тва в частен сайт, който е ориентиран към любители фотографи, дет си щракат за кефче. сравняваш го тва общество с НГ, дето е ... аде нема да каам кво, щот ще почнат спорове и за тва..

и не си даваш сметка, че се опитваш на тва общество да му припишеш функции, които са му неприсъщи и непривични.

имаше едно време теми - да ходят да снимат умиращата гора на витоша, имаше теми да се снима еди кво си... тука хората организираха и некви благотворителни дейности ако помня добре... в смисъл тва общество си действа некви си въпроси - ама да идваш и от високата позиция на двумесечното си наблюдение на форума на сайта да каеш "вие сте чудещи се кво да си облекат кучки" е уеко неуепо...

Дата:   06-01-06 13:32

Ами да ве Зоо, техническата част да ... теория и викат ... аз повечето от тия работи главно от форумите съм ги научил ... па може и да не съм много учен ама затуй и все още съм тука ... [smilie8]

Дата:   06-01-06 13:43

не ми трябва повече от тези месеци, за да стигна до тези изводи.
За такива инициативи трябва да се разчуе.Това е!А не да се разпространят във фотографското общесто(към, което не принадлежа) и там да си останат завинаги.

Дата:   06-01-06 13:49

beboko-roko написа:

> не ми трябва повече от тези месеци, за да стигна до тези
> изводи.
> За такива инициативи трябва да се разчуе.Това е!А не да се
> разпространят във фотографското общесто(към, което не
> принадлежа) и там да си останат завинаги.

може - съгласен съм :)

само че не разбирам защо приписваш "задължението" на това общество тука да го прави това нещо? :)

при положение, че за тва общество се разчува само когато някоя медиа крадне снимка :)

пък и ... знам ли - ела кажи: "абе пичове, така и така, аде да напраим една инициатива, имам познати в едикоя си медия, да спретнем една изложба едиква си, ще се осигури телевизия, радио, преса - да призовем към опазвнае на природата".... ама не - ти идваш и казваш "вие сте тъпанари, че не сте го напраили тва" :)

по-горе викаш, че си "копист" - ми аз да дода да кажа - "абе що не сте напраили така, че да се разчуе как е възможно снимка от негатив да струва 18 стинки, а снимка от файл 25 при положение, че се праат на една и съща машина, дееба и печалбарите кописти деба"??? тва дали ще е коректно?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна