Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложение за системата за рейтинг...
Автор: belial   
Дата:   04-01-06 14:46

...дали няма да е по-добре ако е малко по-разширена. Тази тема може и да е обсъждана вече, но аз поне не успях да открия такъв постинг.
Имам предвид следното. Ако оценката се разшири до повече възможни точки, напр. от 3 до 7, сумарната оценка се дели на брой гласове, и се включат две категории рейтинг - за оригиналност и за естетика (както е системата във photo.net - не твърдя, че тази система съм я измислил аз)- няма ли рейтингът да е по-обективен и по-детайлен.
Иначе се получава, че броят гласували няма значение, а и слабите снимки никой не ги оценява, защото няма подходящи слаби оценки. Така човек не може да разбере дали оценяващите не му харесват снимката или просто никой не я е гледал.

Всичко написано е просто моето мнение по въпроса, а не твърдение, че настоящата система не е добра. Още повече, че не знам с какви презумпции е създадена точно по този начин.

Ще се радвам, ако изразите мнения по въпроса (или ако някой ми обясни защо настоящата система е направена така)

Публикацията е редактирана (04-01-06 14:53)

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение за системата за рейтинг...
Автор: overflow   
Дата:   04-01-06 15:02

"Така човек не може да разбере дали оценяващите не му харесват снимката или просто никой не я е гледал." [smilie24]

Подкрепям това с 2 ръце :)
На мен повечето снимки са ми по 20-30 точки и се чудя дали съм ги събрал докато са се виждали в избрано и след това са отишли някъде назад, където не се виждат. Може би трябва да има нещо като колко автора са отворили и видяли снимката, така примерно може да видиш, че от 25 видели я, 7 са дали гласа си?

Автор: Стоев   
Дата:   04-01-06 15:04

overflow написа:

...може да видиш, че от 25 видели я, 7 са дали гласа си?
правено е....[smilie3] [beer]

Автор: Marillion   
Дата:   04-01-06 15:14

като почнат да осребряват точките - се обадете....

В сайта посетителите са предимно от любителската класа, а точно този вид потребители нямат кой-знае какви познания, за да могат да оценяват толкова финно. Пък и си има 2 категории - рейтинг А и рейтинг Б...

Всъщност - не знам. За мен сегашната система си е ок. Истината е, че тези, който могат да снимат си снимат и всички дзяпаме из профилите им абонаментно. Който е кадърен - както и да го оценяват ще го оценят. Не съм видял недооценени автори тук.

Автор: belial   
Дата:   04-01-06 15:22

Моята идея е по-скоро насочена за улеснение на прохождащите и не толкова добре снимащите. За да могат да се ориентират къде се намират в момента по оценките, които получават. Няма как да станеш по-добър, ако никой не ти дава обратна информация (а ти примерно си мислиш, че правиш много добри снимки). Иначе за добрите то е ясно. При тях дори няма нужда толкова от рейтинги.

Автор: tinman   
Дата:   04-01-06 15:30

Aз мисля че трябва да се гласува с:

2 точки - много добра
1 точка - добра
-1 точка - лоша

Автор: Георги   
Дата:   04-01-06 15:31

да и рейтинг по автори

по коментари

по апарати

обективи

изобщо дали ще може някога да се излъчи кой е по-по-най и хората да спят спокойно, сигурни в своята неповторимост? :)

Автор: overflow   
Дата:   04-01-06 19:10

какво като е правено, в смисъл не се е харесвало и сега го няма или ....

първа  назад  1     всички  напред  последна