Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за модел принтер????
Автор: dtl   
Дата:   02-01-06 17:18

Здравейте!!! ЧНГ на всички и много успеши през 2006г. :)
реших да си направя подарък за НГ-принтер. Харесал съм си HP PHOTOSMART 8050 - някой има ли впечатления от него? или ми препорачайте принтер до 300лв(+ДДС) който да вади много добре снимки и с евтини консумативи(подобно на НР ако може да се пълнят главите).
Благодаря Ви [smile] [smilie24] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за модел принтер????
Автор: asahi   
Дата:   02-01-06 17:55

Колко снимки мислиш да печаташ? Ако са 30бр. 20/30см или 100-150 10/15 на месец хич не ти трябва мастиленоструен. Само ще харчиш пари и ще ти се запушва. С наливни мастила не постигаш същото качество кой каквото да ти разправя.
Тичай в кварталното фото - по-изгодно е.

Автор: yan   
Дата:   02-01-06 18:22

канон IP3000, не се запушва, печата отлично, но го спряха от производство. Беше паднал под 200лв.

Дата:   02-01-06 18:42

asahi, и аз така мислех...кварталното фото, обаче ми трябва и за други неща(проба цвят качество на брошури и т.н.) и е много неудоно да ходя насам натам по 2-3 пъти седмично. иначе снимки ще вадя повече във фотото:)
Canon-ините ми харесват но проблема е в цената на разпечатка...незнам колко сраници(пълни) печата един пълнител/цвят/ но знам че е доста по-скъпо...
какво ще кажете относно canon i цена/страница?

Публикацията е редактирана (02-01-06 18:46)

Автор: asahi   
Дата:   02-01-06 18:46

С тези проби съвсем ще сбъркаш, особено ако после мислиш да ги печаташ на офсет.

Автор: plamennk   
Дата:   02-01-06 18:53

dtl
точно тука си в грешка
Каноните от ПИКСМА серията 4000 и нагоре са най евтини от към разход на мастило в смисил най евтина разпечатка, и обратно ЕЧПИ-тата излизат много по скъпи

Дата:   02-01-06 19:43

asahi , аз печатам малки количества - най-много 50-60lista A4(на лазерен), главно за малки фирми - покани,визитки,календари,менюта и цветат почти не се разлечава(с малко настроики) но просто ми и по лесно понеже добивам представа как изглежда...поканата пр. :)
plamennk имаш ли представа колко излиза разпечатката на 10x15? ако може да ме ориентираш колко бр. 10x15 преблизително може да разпечаташ докато свърши мастилото(за canon ip 5000 ili drug)
един приятел ми каза че след зареждането на HP 10х15 му излиза към 7-8 или 17-18 ст.(немога да си спомня)

Дата:   02-01-06 19:49

Някой беше писал че с едно зареждане на пиксма 4000 изкарва 40-А4, един патрон ти е 5-6лв. при пълнене е още по евтино - но това с мастила заместители
По мое мнение обаче за 10х15 няма смисъл да печаташ на струен.

Дата:   02-01-06 19:59

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=269605&t=269605&phorum_uriauth=

Автор: Boromir   
Дата:   04-01-06 09:04

Ползвам Canon IP 4000 и за една година зверско използване ми се запуши главата веднъж след като експериментирах с нови мастила, които излезнаха боклуци. Обаче сам успях да го почистя и работи безпроблемно. По мои лични изчисления ми печата много изгодно ако се ползват заместители по осем лева. Жълтия винаги свършва по-бързо и за това не можеш да засечеш колко мастило точно харчи, а и зависи от плътността на печата и хартията, която използваш. Относно фотото наистина излиза по изгодно да ги правиш там.

първа  назад  1     всички  напред  последна