Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой да има Minolta Hi-Matic???
Автор: nrk   
Дата:   29-12-05 15:43

Че дядо ти Мраз намина преди малко... моделът е F и за мое учудване приситгна с батерии.
Затворът работи, обаче индикаторът за батерията не свети. Въпросът е - коректно ли работи затворът или не...
Батериите не са оригиналните RМ640, а EXP640.

Та въпросът е вие какви батерии ползвате и мери ли електрониката правилно или се налагат корекции.

Мерси предварително...

Публикацията е редактирана (29-12-05 16:14)

Отговори на това съобщение
 Re: Някой да има Minolta Hi-Matic???
Автор: юнга   
Дата:   29-12-05 18:11

Честито! Блазе ти. Ако беше и Е, каквато искам аз с оня Рокор 1.7, щеше да бъде супер.
А иначе за батериите пише:

2 x 1.35V PX640 mercury cells (compatible with PX640A alkaline)
и трябва да четем тук:

http://www.smallbattery.company.org.uk/

Дата:   29-12-05 19:34

Merci :)

Na linka namerih kakvoto turesh, tuka takava bateria ne vidyah, no utre 6te se razhodya do grada golyama da si namerya. Ina4e bateriite s koito si be6e gi postoplih i lampi4kata vze de sveti, yavno prosto sa slabi.

E, zasega ne e s Rokkor 1,4 no tova e samo za proba - da vidim dali 6te mi haresa snimaneto s rangefinder :) I maj kato gledam bateriite 6te mi izlyazat po-skupi ot aparat4eto, hahaha.

Ina4e e ubiec - adski dreben, adski metalen i adski 4eren. Pobira se pefektno v djoba na yaketo. Vzeh mu edna superia 200, 4e da imam kompensaciya +1,3 -4 i da moga spokojno da mu probvam svetlomera utre :)

Дата:   29-12-05 19:44

Ще те хареса. Наскоро се наложи да снимам със старата си Yashica MG1, защото свърши лентата на Канона.Винаги държа по 1-2 апарата в колата.
Яшиката се справи много добре.Много съм доволен и от меренето и от апарата като цяло. Сега ще и сложа един Illford и ще с кефя.

Дата:   29-12-05 20:06

Haha, i az purvo si misleh za Yashica - gledah edna v edno vehto magazin4e, no ne mi haresa edna gadna draskotina na obektiva. Posle re6ih da e ne6to po-drebno i leko, i nakraya - kato opryah to e-bay si slojih limit ot 20 evro, 4e da ne se yadosvam ako e kofti brojka...
obektiv s 1,4 tryabva da go vidi purvo 4ovek...

Дата:   29-12-05 20:59

Само някои модели на Яшика позволяват ръчни настройки, иначе е с приоритет на бленда.
Това е единственото което ми липсва. Слагаш на Ф11-16 един 400аса и само щракаш.
Иска ми се и Минолта такава да имам,и Канон и Олимпус, но всяко нещо с времето си.
завиждам ти малко, че си на такова място,където лесно се намират такива и на добра цена както се разбира.

Автор: stenly   
Дата:   30-12-05 17:36

аз ползвам AG13-LR44 ама има малко играчка докато ги `нагласиш`-изобщо за всички стари телеметрови дето ги имам съм ги приспособил за тези батерии.
Ако лампата ти не свети може и да не работи автоматиката-пробвай до закриеш прозорчето на меренето трябва да чуеш затвора на далга скорост ако не работи се чува само бърза експонация
Апарата е добър ще те изненада качеството на картинката

първа  назад  1     всички  напред  последна