Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 konika minolta a200
Автор: ivannn   
Дата:   26-12-05 13:30

Здравейте и Честита Коледа!

Нов съм тук и това ми е първия пост. Я да питам, ако някой е по-добре запознат от мен (което е неизбежно :-) ). Харесах си коника-минолта а200. Ама преди една година. Тогава беше нов-новеничък модел. Сега е стар. По ревютата чета някои критики, които ми изглеждат съществени.
И все пак ето какво ми харесва:

-стабилизация
-относително универсален обектив с приемливо качество
-предостатъчно за нуждите ми мегапиксели
-относително неголям (сравнено с огледално-рефлексните)
-относително лек
-ръчен зуум
-дисплеят е на панта

Има ли на пазара нещо друго, което притежава горните и може да бъде препоръчан пред а200?

Публикацията е редактирана (26-12-05 13:31)

Отговори на това съобщение
 Re: konika minolta a200
Автор: SLR   
Дата:   26-12-05 13:58

Аз съм със А1 и нямам забележки освен че не е ДСЛР и че не може да му хакна един 300мм обектив и х1,6 кроп фактор за да снимам птици/"Патки",би казал Стоев/,и животни.
Нямам впечатления от Панасониците но както казах,от А серията и на тази цена,мисля че няма какво повече да се желае[smilie24]
Единствения недостатък на А200 пред А1 и А2 е че не е с метално боди,ако мислиш много да го трескаш по камъните[smilie5]
Има още хора с А200 във форума/Miton,например/,така че ако не са запразнували яко може да споделът.
[beer] [beer] [beer]

Автор: nikolayradev   
Дата:   26-12-05 14:11

не пали бързо, и автофокуса не е толкова бърз колкото ми се иска.....нооооо
за турбосапунера си е супер[smilie5]

Автор: simbon4o   
Дата:   26-12-05 14:13

ами ходих в ТМ преди коледа :) пробвах този, пробвах панасоника FZ30 и си взех панасоника - съветвам те и ти така да направиш ;). Вземи си и една CF и една SD карта за проби или помоли да снимаш и да ти го дадат да видиш на компютър как са нещата.

Автор: SLR   
Дата:   26-12-05 15:14

nikolayradev,колко бързо трябва да пали.Аз мисля че стартира/А1 конкретно/,по бързо от голяма част от цифровите апарати от това време.Новите апарати сигурно са по бързи въпреки че няколко милисекунди едва ли са от значение.
Иначе недостатъците му са точно това което го отдалечава от ДСЛР-липсата на сменяема оптика,оптичния визьор и пълноценния ръчен фокус[smilie2]
Ако човек не му правят впечатление тези неща,значи няма и нужда от ДСЛР[smilie3]
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (26-12-05 15:25)

Автор: Стоев   
Дата:   27-12-05 02:58

Оптичният визьор е хубаво нещо, а ръчният фокус - незаменим на моменти.
Размерът и въртящият се дисплей - също.

Няма идеален апарат.

Поне няколко трябват.

Дата:   27-12-05 05:12

оптичният визьор го има само на дслр. те са по-големи, по-тежки и трябва да се сменят обективи. спомням си веднъж снимах рамо до рамо с един от най-известните български фотографи и докато се чуди кой обектив да избере аз бях направил дузина картички ...

затова търся 1 по-лека и относително компактна камера (в сравнение с дслр), който има прилични възможности (надминаващи тези на сапунерките).

благодаря за съветите. загледах се и в панасоника, но той е малко по-голям, с 50% по-тежък и много го критикуват заради шума. а и на мен лично снимките на а200 повече ми харесват. обаче ми се вижда леко застаряващ и овърпрайсд на българския пазар ...

Автор: PeterPAN   
Дата:   27-12-05 08:27

Хубав Апарат е аз съм с такъв от 1г. и съм много доволен, като му свикнеш ще ти служи много добре!

За мен +++ много единствения недостатък е бавният автофокус на тъмно, но и там си има начин как да го използваш без проблем, иначе при добро осветление е върха, много е бърз и бзрзо стартира под 2с.

Друго нещо е че трябва да внимаваш с баланса на бялото когато снимаш в стая с вградена светкавица, но това се оправя с 2 кликвания ...

https://photo-forum.net/i/148682&USER_ID=7309

Това е снимано почти по здрач, айде другите сапунерки и ДСЛР да го повторят от ръка и при същите настройки на ИСО, скорост и бленда кат са толкова отворени ...

Това е перфектен апарат ако искаш да правиш добри снимки с него единственото условие е да го разучиш добре и да не разчиташ само на ауто режима.

Дата:   27-12-05 08:33

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=32857&t=32857&phorum_uriauth=

Дата:   27-12-05 08:36

PeterPAN написа:

> https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=32857&t=32857&phorum_uriauth=

обаче е продаден

Дата:   27-12-05 09:05

Ако си от София може да се видим и да го пробваш, Много ме блазни мисълта да си зема Daynax 5D та ако се реша може да го спазарим моя(+ доста екстри), ем че не ми се продава а и за семйни снимки няма особенно голям смисъл да го сменям, ма крастата си е краста!
[smile]

Дата:   27-12-05 09:23

от Сф съм
може да се уговорим нещо

първа  назад  1     всички  напред  последна