Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бони, Жоро, вижте тези правила за конкурс
Автор: Boreto   
Дата:   26-11-03 09:36

http://www.fujimugs.com/challenge/rules.php

Това четиво мисля е много полезно и поучително.
Най-малко любопитно.
Добре де, погледнете го все пак.

Отговори на това съобщение
 Re: Бони, Жоро, вижте тези правила за конкурс
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   26-11-03 10:28

Толкова добре и оптимално обмислени правила не съм срещал. Всичко е представено логично и ясно, максимално е защитен интереса на снимащите и фирмата. Разбира се, не само правилата са важни за един конкурс,а и как се прилагат. Те са скелета все пак. Помислено е максимално и за облекчаването на участниците, които ще са от най-различен тип. Разбира се, конкурса е комерсиален, и замисъла е най-големият победител да е Fuji digital camera. Ако са го комбинирали и с разпращане по нета на покани за участие на всички купили си апарати с тази марка..хода ще е брилянтен, поне аз така го виждам, а съм лаик в маркетинга, разбира се.
----------
това го обсъждам от чисто любопитство, както казва Борето, не афиширам за някакво даване на акъл, или недоволство и прочие. Доста изтъркахме темата през миналите месеци, но имаше за какво, нали?. Знам мненията на Жоро и Сас, и ги уважавам. Разбира се, те имат своя визия, и възможности.

Автор: J0R0   
Дата:   26-11-03 10:41

Я някой да вземе да ги преразкаже на български...

Дата:   26-11-03 11:16

1. Фотографиите не се виждат докато трае качването. Качва се само една прясно направена снимка само от регистриран участник.
2. Информацията за автора, фотоапаратурата ит.н. се показва след края на гласуването. Също коментарите се показват след края на гласуването.
3. Всеки регистриран дава вота си на снимките които харесва според собствената му класация. Даването на вот дава 10 точки за първия, 9т. за втория и т.н.... 1 точка за десетия вот. Не се гласува за собствената снимка. Вота можеш да ко комплектоваш по време на няколко включвания, но в края некомплектованите с 10 вота класации не се вземат предвид.
4.Победителят определя следващата тема.

Ами това е в общи линии. Доста добре обмислено, според мен.

пълното описание в лошичък превод де
Дата:   26-11-03 13:01

Използвана техника: Фуджи дигитални камери

Регистрация 2 седмици преди началото .

Размер в пиксели: не повече от 800 пиксели по дългата страна на снимката: Не повече от 150 Кбайта снимка.(файлоия размер и размера на образа са избор за оптимално решение: Исползваите малък размер на снимката , ако в нея има много детайли и Вие не можете да получите файлов размер до 150Kb)

Фотографиите да бъдат пращани в указания период.

Ако нямате средства да регулирате размера на снимката до указания размер, можете да представите оригиналната фотография, и размерите ще бъдат променени по вашето указание, или до 150 Кбайта.

Всякаква послеснимачна обработка е допустима, но трябва да кажете каква е (в това не съм много сигурен дали така е превода)

данните EXIF трябва да бъдат на фотографията, която предсавяте ! Ако данните EXIF - не са на фотографията (заради последвалата обработка, например), праща се и оригиналната фотография за проверка EXIF.

Без Подписи! Моля въздържаите се от допълнения с вашего име, лого, и т.н. на вашата снимка и данни които слагате . Имената на Ползвателя са скрити по време на гласуването – моля не добавяите друг текст, които може да Ви идентифицира.

Фреймове & граници: фона на който вашия вход(снимка) ще е изобразена, не може винаги да е бял, сив, или независимо друг цвят - в това време. Помислете за това, и създаите допълнителен (твърд) фон около снимката си (тоест, не добавляйте цветна граница, която мислите, че ще се смесва със страничния фон).
Номера на данните:

Само една регистрация на човек ще бъде приета (ако пускате многочислени регистрации и данни, ще бъдете изтрити от списъка). Можете да си променяте и коригирате данните от регистрацията през цялото време (показват как).

Предоставените фотографии няма да се виждат, до началото на конкурса. После ще се представят на мажоритарно гласуване. Информацията за камери, модели и др. Ще се показва, след края на гласуването.
Комментари:

Можете да пишете коментари през цялото време. В периода на гласуванията ще виждате само собствените си коментари. Когато гласуването приключи, ще можете да виждате всички коментари, както и да си коригирате коментарите си.

Гласуване:

Накрая всички ще бъдат подложени на обществено гласуване за 3-4 дена. Не сте длъжни да сте качили снимка, за да гласувате – всеки регистриран потребител ще може да гласува. Вие не можете да гласувате за себе си, но можете да коригирате Вашия глас нееднократно през този период.. Гласуването ще е на принципа “Любимите Ви 10 снимки”. Гласът Ви за първо място –10 точки, второто 9 точки, и т.н., до 1 точки за вашия избор за 10-то място. В края на мажоритарния период гласуването ще бъде показано.

Непълното гласуване (от 1-до 10 място) няма да се зачита! Можете да гласувате (не на един път, едновременно за всички)

Тема:

Темата на следващия конкурс ще се определя от победителя от предходния

Победителя има 48 часа да напише до admin@fujimugs.com следващата тема. Темата не е задължително да е избрана до това време, но отговор трябва да има (е-маил). Ако Вие сте победителя, не сте длъжен да изберете новата тема. Можете да се обърнете към следващия в класацията(от 1-во до 10-то място). Ако победителя не отговори до 48-часа, следващия има думата (до) 24 часа, да обяви темата, и таа нататък.
Моля коментираите и пращаите всякакви предложения на е-маила.

Автор: nikonf100   
Дата:   26-11-03 13:21

е я си представете 3 месеца на сайта да няма нито една качена снимка (тоест да не се виждат) щото няма да се виждат до гласуването?????
че кой ще идва на сайта тогава?[smilie11]

Дата:   26-11-03 14:32

Ти само за конкурси ли качваш снимки?

Дата:   26-11-03 14:44

На мен лично не ми допада идеята фотографиите да не се виждат през целия период, а накрая да ги покажем за няколко дни.
Не вярвам, че и на Ретро Радио да речем би им допаднала подобна идея. Или на Одисей.
Както и на повечето от хората тук, които са се събрали за да си коментират нещата всеки ден или винаги, когато им е кеф да влизат.
С такъв конкурс като цитирания - ще се коментират само стари снимки или за новите това ще става в определен период, което си е някакво ограничение.
А както пише отпред на сайта - това е сайт за свободна изява и свободно общуване и ограниченията в него са сведени до минимум.

Автор: boni   
Дата:   26-11-03 15:01

Mxm.I az taka mislia.

Дата:   26-11-03 15:15

Жоро, Никон, струва ми се, че много буквално приемате нещата.Онова си е специализиран конкурс, не всичко трябва да е като него 1:1 в един общ конкурс, да речем. Просто си личи, че са го направили хора с опит в тази сфера, измислили са го творчески.Сложили са решетки на всички възможни спекулации, защото те могат да отровят всяка добра идея. Хората са всякакви, и еднакви и тук, и там. Помислили са и за неквалифицирания любител, и за суетния напреднал фотограф.(в частта как и какви снимки да се качват). Не е зле този безплатно предоставен опит (които не могат да скрият) да се използва в подобни конкурси и тук,в бъдеще, още повече, ако е довел до конструктивен резултат (това да сподели някои, които наблюдава или участва в този конкурс, ако има такива).

Дата:   26-11-03 15:27

Точно това и аз имах предвид. Интересното в случая ми се стори начинът на оценяване, който намалява силно възможността за писане единици или шестици наред.

Дата:   26-11-03 15:46

Начинът на оценяване - демек да имаш павото да гласуваш в един отрязък от 4-5 дни и то само за 10 снимки, като ги подредиш от 1 до 10 място.
Това ли ти харесва?
И какво - това ще е филтър срещу простотията ли?
Ми няма да е.
Там просто културата е друга в тия общества, традициите са други...

Една позната ми разправяше, че като била в Швеция или Холандия забравих къде вече, и била при някаква приятелка. Приятелката и си инсталирала някаква програмка на компютъра и нашата и рекла - абе, я дай и аз да се я драсна.
И шведката казала, ама как така ще си я запишеш на твоя компютър??? Ами не може. Не знаеш ли, че това е забранено от закона и не е редно?

Такива подобни примери мога да ти разправям до утре!
Абе, Боре, ами що не направите вие телефоните като в USA? - Ето нещо по твоята специалност:
Отива кума ми в някакъв хотел в Ню Йорк и иска да се обади по телефона.
И му казват - ей там е телефона, обаждате се и после, каквото показва брояча - пускате толко пари в касичката.
Е, как - ПОСЛЕ?? - учудил се кума ми. Значи първо приказвам и после пускам?
Ами да, казали му, това е естествено, иначе откъде ще днаете колко да пуснете преди да сти приказвали?
Логично е, обаче кума ми пак не разбира и казва - добре де, ами, ако приказвам и не пусна пари, как ще ми ги вземете?
И те вече там го изледали като някакво изкопаемо и му рекли - абе вие да не сте от Европа???

Та, с тая история искам да кажа, че не всичко което е добро на едно място, може де си приложи и да е добро навсякъде.

Дата:   26-11-03 15:57

Ми ние правим централите само до там, да показват колко. А после да му мислят американците.
Само споделям бе, интересувам се от мнението ти, нямам амбицията да определям начина на гласуване.

Дата:   26-11-03 16:36

ами ако всичко е добро там, нямаше да вземат тия мерки срещу злонамерено оценяване, всевъзможни регистрации и клонинги, пристрастно коментиране...тия мерки премахват точно това.,ПРОСТОТИЯТА И ОГРАНИЧЕНОСТТА СИ Е ЕДНАКВА ПО ЦЯЛ СВЯТ [smile] а ние сме по-демократи от тях, че не ги вземаме?[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна