Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 пазаруване в e-bay?
Автор: flipbeat   
Дата:   20-12-05 16:35

имам един въпрос...има ли начин да поръчам стока от e-bay от България???имам кредитна карта "VISA" ,но повечето (и маи всички) продавачи работят с "PAYPAL"-парични преводи,които,разбира се не работят с България.има ли представителство или българска страница на e-bay?всяка помощ ще ми е полезна:)мерси!!!

Отговори на това съобщение
 Re: пазаруване в e-bay?
Автор: CYPER   
Дата:   20-12-05 16:44

PayPal не работи с България.

И много ме съмнява да успееш да се регистрираш с твоята кредитна карта - то просто няма от къде да избереш България, камо ли БГ адрес.

Автор: digital_perception   
Дата:   20-12-05 16:47

Мисля че можеш да плашташ чрез банков трансфер, аз лично не съм бробвал но би трябвало да стане.

Автор: machine_head   
Дата:   20-12-05 16:55

за такива като теб е създаден: "Bulgarian Payment Gateway"

за подробности пиши на: bgauction@merx.bg

Автор: hackum   
Дата:   20-12-05 16:59

Много от продавачите приемат банков трансфер и Western Union, така че питай ги. Аз съм купувал така без проблеми.

Автор: CYPER   
Дата:   20-12-05 17:05

Western Union за Ebay е като нож с 2 остриета [smilie23]

Автор: hackum   
Дата:   20-12-05 17:09

Зависи от кого купуваш. Аз съм купувал така поне 2 пъти без никакви проблеми.

Ако продавача е с добър рейтинг и feedback няма опасност. Ако не е, няма гаранция с каквото и да плащаш, където и да се намираш.

Автор: stenly   
Дата:   20-12-05 22:37

добре де защо не може да се направи трансфер в чужда банка с карта издадена от наша банка? Имам master card gold, viza, transcard gold и maestro дебитна.Има ли тука някои дето е наясно с банково дело да ме осведоми. Какъв е проблема?Защо от фирмената ми сметка може а от личната НЕ?

Автор: dido2   
Дата:   20-12-05 23:56

Paypal не приема карти от български банки засега. Плащал съм с превод през наша банка до сметка, дадена ми от продавача.

Тая работа става след като питаш продавача на стоката в eBay през съобщение приема ли плащане с банков трансфер или не. Ако се навие и спечелиш търга, питаш го за конкретната сметка и правиш превода до нея от наша банка. Таксата е 10-на евро, трябва да включиш и парите да shipping-a.

Автор: Junior   
Дата:   21-12-05 01:00

karti izdadeni v BG ne se schitat za takiva na koito moje da se viarva - tova si e otkoleshna istina.... az kolko iadove sam bral ako znaesh.... prosto ako imash bg creditna karta schitai che v NET-a e neizpolzvaema...

Автор: holden   
Дата:   21-12-05 01:21

BG Credit Cards are teh cO01!

Автор: karavelov   
Дата:   21-12-05 01:56

Българските кредитни карти си работят без грижи. Освен с Visa-та има още много опции за плащане - money order (Western Union/Moneygram), банков превод, чек, препоръчано писмо с парите и т.н. PayPal не работят с български карти, не защото не работят издаваните в бг карти, а защото те се задължават ако нещо стане да възстановият щетите до определен размер и те да се занимават с гоненето на неизправната страна, а за това в няшата мила родина няма установена законова уредба.

Аз съм пазарувал доста. Досега няма случай да не съм останал доволен.

Автор: fifilota   
Дата:   21-12-05 02:02

пазарувала съм също доста, макар и не от БГ...при превод не виждам какъв е проблемът, освен че се забавя и оскъпява малко цялото начинание...ако не попаднеш на някой чешит,би трябвало да се разберете...лека ви нощ:)

Автор: cade   
Дата:   21-12-05 04:10

няколко бележки за картите (може би off-topic, sorry)

картите са си карти и ако са международни (понеже има и местни), те важат в целия свят. всички кредитни Visa (Visa Electron не е кредитна), MasterCard издавани от български банки са международни и важат навсякъде. търговец, който приема даден вид карта (грубо казано има лепенка на входа) е _задължен_ да приема такива карти независимо от това кой е издателя. ако откаже, картодържателя може да се оплаче на банката-издател и тя може да съди търговеца (това се е случвало с български банки и чуждестранни търговци).

PayPal приема и няма право да отказва български карти! лошото е обаче че PayPal не работи с българи (живеещи в България) :) малко или много причините са ясни :(

не е вярно че наши карти не важат в Интернет. прост пример е Amazon.com. до сега не съм чул на някои да са му отказали :)

при банковите преводи банката не може да решава спорове. ако номерата на банката и сметката са верни, никой не може да върне парите обратно и/или да изисква от получателя да направи каквото и да е. при пазаруването с карти съвсем не е така. т.е. ако имате възможност да платите с карта, това е за предпочитане.

btw: смях се на глас като прочетох по-горе за "transcard gold" :)

Автор: proudmerry   
Дата:   21-12-05 06:54

http://www.moneybookers.com/app/

http://bidpay.com/

Работят. С Виза Интернационал карта. В $.
Личен опит.

първа  назад  1     всички  напред  последна