Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 It is a Sony .
Автор: pmartinov   
Дата:   16-12-05 12:27

http://cameralabs.com/reviews/SonyR1/page4.shtml

Отговори на това съобщение
 Re: It is a Sony .
Автор: PeterPAN   
Дата:   16-12-05 14:11

Ми да бяха снимали при едни исъщи настройки на бленда исо и скорост, кво ми го фалят туй сони.... Едно време кви сонита имаше ....

Автор: Ted_74   
Дата:   16-12-05 14:17

Аз тука чакам все още задочно - портретна снимка от въпросното Сони - при флаш в заведение /понеже с китовия имам подобна/.Твърдеше се от Boni и Ivan_A, че китовия на 300Д не може да се мери с този C.Zeiss :)) на това Sony.
Не знам, все още чакам някой да докаже твърдението си.

Да допълня, GEN има такова апаратче и го помолих да направи фотка.Неговото мнение е,че Sony то има мек обектив и страшно макро от 35 см.

Публикацията е редактирана (16-12-05 14:23)

Автор: chukov   
Дата:   16-12-05 14:46

Как да снимат при едни и същи настройки като на сонито исото му почва от 160.

Автор: Ivan_A   
Дата:   16-12-05 14:54

Ted_74, в примерите в горния линк, китовия е далеч зад обектива на Sony - виж замазването в края на кадъра от китовия на Канон - долу, дясно на първия пример.

Виж и числата/линиите - обективът на Sony просто отнася китовия на Канон.

Не мога да си купя Sony R1, само за да ти докажа нещо, което не искаш да видиш - прекалено скъпо ще ми излезе [smile] ...

В портретната ти снимка изображението на фокус заема централната част - т.е. за ъглите не можеш да съдиш.

А ъглите при китовия са меки, замазани - дори на f/8.0.
Ако не обръщаш внимание на качеството в ъглите - бъди щастлив с китовия - идеален е! [smile]

Дата:   16-12-05 15:04

Ivan_A , първо не обичам такъв тон.
Второ не си клатя чадъра с китовия.
Трето, ясно съм казвал в предишна и тази тема за портретна снимка.
Четвърто - като гледам центъра на Sony-to - майка жална.
Пето - ако следвам твоята логика - не съм повдигал върпсо за Макро - но ей на, китака е по-добър от 35 см Макро на марката на любимите ми едно време лентови касети.
Шесто: помолил съм GEN да покаже нещо.
Седмо: твърдение и само твърдение без доказателства не е твърдение.Аз имам снимка , ти още нямаш със Sony-to, съгласен ли си?[ezik]
Малко като в заседание, ама няма как....

Автор: Ivan_A   
Дата:   16-12-05 15:16

Ted_74, извинявам се за тона си, макар че не виждам с какво съм те обидил ...[beer]

Спорът е излишен - говорим на различни езици - няма как да се разберем[smilie2] ...

И все пак, от теста в DPreview: "Superb 24 - 120 mm F2.8 - F4.8 lens is worth the $999 alone ..."
"... Изключителен /превъзходен/ 24-120мм,f/2,8-4,8 обектив, който сам по себеси заслужава
цената от 999$..."

И още нещо: "... when we look at the R1's optical test results, we see graphs so good that they're almost boring. Sharpness across the frame and across the aperture and focal length range is almost perfect ..."

"... когато разгледаме резултатите от оптичния тест на R1, графиките са толкова добри, че е
направо скучно.
Остротата по целия кадър и при всички диафрагми и фокусни разстояния е почти перфектна..."

http://www.imaging-resource.com/PRODS/R1/R1A6.HTM

Публикацията е редактирана (16-12-05 15:56)

Дата:   16-12-05 15:43

Еми дано да е така [beer] [shtrak]
Колкото по-добри апарати - толкова по-добре.

Автор: boni   
Дата:   16-12-05 17:48

Фактът, че с Фуджи 9500 и FZ30 е сниман чарта на бленда 8 е достатъчен, да спра да гледам ревюто от там нататък.
И децата трябва да знаят, че при тези камери и при други с подобен размер на сензора, най-високата резолюция е при бленда 4-5.6 и при 8 има дифракция.Въобще не е допустимо да се снима чарт на бленда 8 с камера със сензор 1/1.8", това е глупаво и несериозно.

Автор: simbon4o   
Дата:   16-12-05 19:09

бони при панасоника съм забелязал, че най-добре е на 6.3 ;) само да отбележа :D

Автор: pmartinov   
Дата:   16-12-05 19:16

2,8-4 [smilie5]

Автор: Nooky   
Дата:   16-12-05 19:37

В Хон Конг татко каза че това Сони е било по скъпо от Канон 350Д, друго няма да ви казвам.Аз имам сони ама няма да повторя :D

Автор: Vivos   
Дата:   16-12-05 21:09

Преди седмица си купих R1.
ще ви кажа че НАДМИНАВА всичките ми очаквания, въпреки че бях навит да го взема още преди месец.
но- бъдещето ще покаже !

Автор: flashman   
Дата:   16-12-05 21:40

Засега го държа в ръце и му се радвам, толкова позитивно излъчване има. За подобна цел други си купуват нож, кон, броеница, ауди, китайски куртаци... Действа релаксиращо!
Всъщност, отидох в магазина да си купя 350Д, но... Какво да ви кажа - за средния ми пръст нямаше място, а пластмасата - като от рециклирани бирени каси... После видях Него! Перфектен във всеки детайл! Направен с уважение към мен! Въобще не ме интересува как снима - щастлив съм...

Дата:   16-12-05 22:57

абе и аз 350д щях да купувам :)

Дата:   16-12-05 23:00

сефтето:
https://photo-forum.net/i/237760&USER_ID=22812