Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към притежателите на G6
Автор: танита   
Дата:   14-12-05 17:22

Здравейте,
Искам да питам на мен ли така ми се струва или и други притежатели на G6 изпитват леко недоволство от остротата на снимките и блудкавите цветове на Canon G6? Все още се надявам разочарованието ми да се дължи на задапаратното устройство (т.е. мен), но колкото и да се старая и да си играя с настройките и колкото и хубава светлина да има (например хубав залез след ясен ден) на дисплея всичко изглежда супер, но като погледна на компютъра или на изкопираната снимка оставам разочарована.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към притежателите на G6
Автор: asahi   
Дата:   14-12-05 19:16

Танче, фани научи фотошопа. Не може апарата да заснеме снимка, дето да е хубава на всеки монитор и всеки принтер.

Автор: Sidewinder   
Дата:   14-12-05 19:52

Аз имам G6. Разглеждал съм снимките ( оригиналите) на различни монитори - различни типове, различни производители, различни размери.Не съм разочарован, нито пък някой от околните (колеги, приятели и др.) е изказал някакво разочарование.Затова си мисля, че може би проблема не е във фотоапарата, нито в тебе, а по-скоро проблем с монитора, софтуера или ....( не го вярвам де) мазен отпечатък от нечий пръст в/у челната леща [smile].Е, ако пък повече те кефят крещящи цветове и тоналности, ползвай ФШ смело.

Дата:   15-12-05 15:14

Не,не ме кефят крещящите цветове, но ги очаквам поне толкова ярки колкото са реалните, а не по-бозави. И всъщност това което повече ме притеснява е остротата на снимките. По въпроса за монитора, естествено преди да попитам съм ги гледала на различни монитори и вкъщи и в офиса - все същото. А тук гледах едни снимки от Canon Ixus i5 (от онези малките шареничките) и ми се видяха много по-контрастни някак си, което не мога да постигна с моите дори и в последствие да увеличавам контрастта. То просто си е било бозавко или замазано, не знам как точно да го опиша още като е снимано.
По въпроса за челната леща и това пробвах като си закупих специални кърпички с разтвор от халите, но пак не съм доволна.
Та затова исках и друго мнение да чуя.

Автор: Otvorenia   
Дата:   15-12-05 15:23

Недей да ползваш някакъв си органичен разтвор. В Щатите дават една тубичка с някакъв разтвор и финни хартиики с които да почистваш обективите.
Аз лично притежавам една кърпичка от microfibre - според тях изтъкана от най финни нишки за момента в света. И просто ако обектива е студен леко му дъхвам и почиствам внимателно с лек натиск. Ако търкаш силно ще повредиш multicoating покритието.

Дата:   15-12-05 16:17

Мойте изглеждат точно така, сухи листчета и една тубичка с течност, но аз рядко ги ползвам.
Мерси за съвета, но проблемът ми едва ли е само почистването. Снимките са на фокус но някак си не са отчетливи или не знам точно как да го опиша. Например ако снимам вода някаква не ми се получава кристална и бляскава. Съжалявам за профанското обяснение.

първа  назад  1     всички  напред  последна