Автор: IDA
Дата: 15-12-05 18:33
Zedrules, поздравления за удачно избраната тема и полезната информация!
Тази тема е най-красноречивото доказателство, че с едни макро пръстени и един евтин обектив като EF 50/1,8 могат да се правят страхотни макро снимки и то с много високо качество, стига човек да има хъс да снима макро. Хилядите долари за скъпи макро обективи, за мен, са пари хвърлени на вятъра. Пеха, поздравявам те за твоята находчивост и изобретателност!!!
Лично аз ползвам пръстените на Кенко за EF-обективите на Канон, които предават цялата инфромация от апарата към обектива и обратно и съм много доволен. Управлението на блендата, експонацията и светкавицата работят фантастично. Сигурен съм, че с един преходник (канонски байонет към резба М42 за 25 лв.), каквито и да е стари макро пръстени за М42 + някакъв стар твърд руски или ГДР-ейски обектив за тази резба, но не широкоъгълен!!! (например 135/2,8 на Пентакон, мисля, че този обектив беше използван много успешно от Airborne в една подобна тема), ще могат да се правят също много качествени макро снимки и то на съвсем прилична цена (може би около 100-150 лв.). Разбира се, пак го подчертавам, ключът към успеха не е в това, колко пари един любител фотограф може да хвърли за скъпи обективи, а доколко той има желанието, ентусиазма и търпението да се занимава с един от най-интересните жанрове на фотографията - макрото. Желая успех на всички!
|
|