Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимащите сватби
Автор: Grandpa   
Дата:   09-12-05 23:02

Джъмбо, за теб се сещам, но питам и всички останали "сватбари" - какво осветление си носите при снимане на сватби ?

Отговори на това съобщение
 Re: Снимащите сватби
Автор: pinko   
Дата:   09-12-05 23:09

Една-две светкавици, надуваем софтбокс(Хама), отражателна бленда.

Но винаги е добре да имаш резервно тяло и резервна светкавица, даже е задължително според мен.

Дата:   09-12-05 23:18

А Пинко, таман си ми паднал...
Я кажи, че и ти си Канонец (за Никон знам, че се оправя с няколко светкавици в иТТЛ режим безпогрешно) - като ползваш няколко светкавици в ЕТТЛ режим ли се опитваш да ги действаш или всичко ръчно?

Автор: Brummaker   
Дата:   09-12-05 23:20

Пинко, верно ли носиш и бленда ?

[beer] [beer]

сега, то в тоя ред на мисли, направо в ресторанта, ако е голям, може и с осветление и ъгъл да си направи човек, ама....

Дата:   09-12-05 23:26

Дедо, 550 и 580, едната мастер, другата слейв, ако ме разбираш.

Бруме, само лятото, когато е силно обедното слънце, да гася сенките...

То и със светкавицата става не по-лошо[smilie5]

Носил съм и куфара с Мултиблица(два софтбокса и малка пчелна пита за сенките изодзадзе), и съм импровизирал студио в един ъгъл на ресторанта, ама не си е работа.

Пък и народа напоследък се цигани да плаща за таквиз екстри, иска тънкана да мине....[smilie11]

Дата:   09-12-05 23:51

Разбирам те, Пинко и затова ше те мора с още въпроси [smilie5]
Т.е. едната винаги я държиш на фотоапарата (никонците могат да си оправляват външните светкавици с вградената, ако има такава, ама канонджийте ако искат такъв келепшир требва да се бръкнат > $200 за СТ-Е2)?

И като са мастер-слейв, бъзикаш ли се с пропорции (рейтиос) или оставяш ЕТТЛ2-то каквото ти даде ?

Дата:   09-12-05 23:58

Дедо, с удоволствие ще ти отговоря на въпросите, ама утре...

Сега ще лягам, че утре рано заран съм на неделно училище, точки ще въстановявам, баси, само 8 са ми останали, едно минаване на червено без колан и с телефон в ръка и оставам съвсем без книжка[smilie11] [smilie11]

Аре, лека...

Автор: dch37   
Дата:   10-12-05 00:05

abe a niakoi mo#e li da me swetne za cenata na takowa snimane na swatba?????

Автор: джъмбо   
Дата:   10-12-05 10:15

чак пък толкова не се изхвърлям
не си плаща труда носенето на допълнително осветление

просто снимам на 400 исо + светкавицата в ресторанта и никой не се е оплакал

Дата:   10-12-05 10:41

Онзи ден гледах разни стари снимки, включително абитурентски балове, сватби, кръщанета, детска градина и т.н. Сега като гледам как са лъснати от директната светкавица та ми се реве.
От друга страна миналата седмица снимаха децата в градината на сина ми (като за покрай Коледа и т.н.) - фотографката ме изкефи - стандартни неща разбира се (и може и по-добре), но подредено и пипнато както трябва. Е бръкнахме се "както трябва" също, но с кеф (почти).

Та се зачудих - подобни мероприятия си имат стандартни неша, които винаги се снимат, т.е. до някаква степен може да се подготви човек, та да стане по-добре. Разбира се сватба е много по-раздвижена работа от серийни снимки на деца едно след друго. Просто това беше поводът да се замисля...

Автор: SLR   
Дата:   10-12-05 10:58

Според мене повечето хора не са много претенциозни а който иска и разбира ще трябва и да си плати.
[beer]

Дата:   10-12-05 11:10

ами то трябва и да знаеш как се снима със светкавица [cool]

Автор: royal   
Дата:   10-12-05 11:49

Според мене повечето хора не са много претенциозни i nablqgat na video zapisa dokato fototo e mejdudrugoto ,koeto e goolema gre6ka koqto osyznavat vposledstie ..kogato nema vreme za popravka ;o)

Дата:   10-12-05 11:55

Да бе, така е - не ме разбирайте погрешно - не казвам, че като снимате само със светкавицата на апарата, та снимките са боклук.
Всъщност снимките, дето ме подсетиха бяха от 20+ години когато в провинциалния град имаше 1 държавно фотоателие с 2-3 фотографа и 1-2 "полулегални" на "получастна" практика...
И като бай Пешо знае, че правиш какво правиш - пак при него ще опреш за снимки - няма мотивация да се опитва да ги прави по-добре - праска каквото му е най-лесно и това е...

Дата:   10-12-05 12:34

тъпите наблягат на видео
умните на фото
това е доказан факт
албум със снимки се отваря по лесно от видео (касета или диск)

а освен това на снимки винаги са се радвали повече защото там има запечатан миг с много настроение

Автор: GM   
Дата:   10-12-05 13:23

джъмбо [smilie24]

Автор: anti_photoshop   
Дата:   10-12-05 14:14

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
егати коментара!!!
Това го пише човек, който е снимал със HDCAM...
Да направиш хубава снимка е много ама много по- лесно от колкото един филм.

Автор: navy   
Дата:   10-12-05 14:27

Що ли напоследък не съм виждал софтбоксове по сватбите. Един цъка с някакъв цифрак и от време на време с вградената...
Или Вие говорите за 'големи' сваТби, от онея, дето на фотографа се плаща 500-600 лева само за ангажимента [smilie18]

Публикацията е редактирана (10-12-05 14:33)

Автор: Ted_74   
Дата:   10-12-05 14:28

navy

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/nllx2083.JPG
http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_15_13.gif

Дата:   10-12-05 14:35

Краси, варненските сватбари са помияри, вервай ми...

Това да ходиш, да снимаш, без никой да те е канил и после да причакваш сватбарите в ресторанта с отпечатаните снимки е...тъпичко някак.

Аз се уговарям с хората поне две седмици предварително, правим една среща(техническа конференция), разбираме се какво точно искат, как го искат, говорим и за пари.

Не е скъпо, ама под 300 лева снимам само на много, ама много близки приятели.(или форумци, Джестера напр.)

Тарифата ми е 75 лева на час само за снимането.

Ако искат студийно снимане на място, влача Мултиблица и асистент което=+още 200 лева.

Публикацията е редактирана (10-12-05 14:38)

Автор: Стоев   
Дата:   10-12-05 17:06

Пинко, като се заженя или няма да те търся за фотограф или ще се пазарим на сватбата да се отснимам на асистентката ти в "преносимото студийно място" да е включено в цената[smilie3] [ezik] [ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   11-12-05 01:53

Пинко,
та я кажи за двете светкавици - wireless ttl ли ги праскаш (ше ми се да работи тая магия) или всичко ръчно (това го знам)?

И ако си мастър-слейв - едната постоянно на апарата ли я държиш или ги палиш със СТ-Е2 (или по друг начин) ?

Имам една Сигма 500 Супер и като за сама светкавица съм много доволен (като за почти двойно по-малко пари от 550ЕХ), но чета, че никой не може да ги подкара "master-slave with ratios"...

Автор: GM   
Дата:   11-12-05 10:36

pinko написа:

> Краси, варненските сватбари са помияри, вервай ми...
>
pinko, и не само варненските....[smilie24]

Публикацията е редактирана (11-12-05 10:36)

Дата:   11-12-05 12:57

anti_photoshop - не съм видял някой на сватба да снима с про камера
снима се на мини дв даже често и без лампа като се бичат децибелите.....

иначе ми е ясно за какво става въпрос
когато се плати може да се направи добър филм с 2 ма оператори и монтажист (а и съм виждал и звукар с бамбук) и с 2 ма фотографи и разхвърляно светкавично осветление за да се освети художествено църквата (това съм го виждал в Лондон) единя фотограф снимаше с пентакс 67 а другия с канон 1Дс....

говоря за нашта действителност където всичко е на бегом припряно и....

с една дума...

на една сватба младоженците бяха раздали апарати за еднократна употреба на повечето гости и после си бяха направили албума със снимките от тях.... е качеството е било..

пак казвам фотографа ако е печен може да хване яки моменти защото е по-свободен докато оператора по-често се върти около булката и балъка

Автор: haleeva   
Дата:   11-12-05 14:04

Джъмбо, а пита ли този в Лондон каква му е тарифата? Там ,сватбените фотографи взимат за едно мероприятие от 2500 до 5000 доларес. Това го четох из разните техни оферти в Интернет. За тези пари ще си водиш и асистенти с теб да ти подпират светкавиците. А тук е - майко мила...Като се почне едно пазарене и мислене[smilie11] [smilie11] [smilie11] ...мислене, та чак да ти призлее.

първа  назад  1     всички  напред  последна