Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Защо в БГ Canon е само с 1г. гаранция?
Автор: skandalen   
Дата:   07-12-05 16:00

Този въпрос ме вълнува.Не стига че българския вносител поддържа космически цени,ами ни спестява и 1г.от гаранцията .Нормално тя е 2 години.

Отговори на това съобщение
 Re: Защо в БГ Canon е само с 1г. гаранция?
Автор: zoomaniak   
Дата:   07-12-05 16:03

[smilie5] [smilie5] вечният проблем с вносителят [smilie2]

Автор: jamess   
Дата:   07-12-05 16:25

2 години дават вносителите(официалните) на техника, която за да оправят в случай, че се развали трябва да изпратят примерно в Чехия и за времето за което се случва тази процедура техниката вече е поостаряла, цената й е паднала, а ти следващият път се замисляш когато си купуваш нещо с две и повече години гаранция.Точка.
А за Цанон - не ми пречи, че си го купих без гаранция(от УСА де), за мен самата марка е гаранция за качество( не само при фототехниката).То почне ли да се троши веднъж смятай, че гаранцията не те спасява много, виж ако беше телевизор....[smilie7]

Автор: stoyan_5   
Дата:   07-12-05 16:26

Отговора е в това, че хората ни имат за бушмени!
Пък и така се държим - вдигат ни цените на тока и пърното - мълчим, вдигат ни гражданската отговорнист - пак мълчим и т.н.т.

Автор: yan   
Дата:   07-12-05 19:07

ами бензина[smilie11]
хубаво, че каноните са дизел[smilie5]

Автор: 6traka4a   
Дата:   07-12-05 19:49

stoyan_5:
За цените на тока и парното -- прав си. Монополите "НЕК", "Топлофикация", "Софийска вода" действат в ущърб на потребителите като калкулират в цената си неимоверно голяма свръхпечалба, а държавата ги защитава, защото т.нар. управляващ "елит" е финансиран именно от тези монополи и заедно ядат от баницата[smilie9]
Но за гражданската отговорност не си прав, Стояне. Не може в ЕС гражданската отговорност да е 200 евро (всъщност е по-висока, защото се включва и зелената карта), а в България да се плащат 90 лва. Това като се има впредвид, че в
България колите са по-стари, културата на водачите е по-ниска (сещате се какво имам предвид), пътищата са по-лоши. А и що се отнася до злополуките, то се знае, че животът на един българин не струва по-малко от животът на един
германец да речем. За пример ще кажа само, че сумите, които се изплащат в България при злополука с човек, в Европа се изплащат за злополука с котка, куче или друг застрахован домашен любимец.
Та така -- застрахователните компании трябва да изплащат обезщетения поне близки до европейските, а това не може да стане при премии десет пъти по-ниски от европейските, защото капиталът на дружествата не идва ей така от нищото... А когато една компания няма достатъчно капитал може само от няколко по-големи обезщетения да бъде разорена и затворена -- "Юпитер".
Вече съвсем друг е въпросът, че някои бедни застрахователни компаниики, държащи нищожен относителен пазарен дял, подвеждат хората като им обещават ниски премии като по този начин си правят реклама, надявайки се и при тях да дойде някой да се застрахова.
Или иначе казано -- няма какво да се сърдите на застрахователните компании че ви увеличават гражданската отговорност за това, че карате десетгодишна кола по български пътища и с български манталитет. А и в България няма застрахователно дружество, което да е монополист на пазара и да определя цените (като НЕК, БТК, т.н.), защото пазарният дял на най-голямото застрахователно дружество е едва 21%, което е много по-ниско от онези 34%, при които вече говорим за монопол[smilie5]

ЧЕСТИТО В АВАНС НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ (ОТ РОДИНАТА И ИЗВЪН НЕЯ), КОИТО ИМАТ ПРАЗНИК УТРЕ (8ДЕКЕМВРИ - б.а.) И ВНИМАВАЙТЕ С ЕВТИНИЯ АЛКОХОЛ[smilie21]

[beer] [beer] [beer]

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   07-12-05 20:00

Щракача, извинявай, ама не може заплатите да са 20 пъти по-ниски от европейските, а застраховките да са като европейските.
------------------------------------------------------------------------------------------
Малко заприлича на пенсионерска раздумка тази тема, да не би да сме се пенсионирали без да разберем [smilie11]

Дата:   07-12-05 20:12

Ами май може.
Може заплатите да са 10 пъти по-ниски, горивото
и токът, и водата -- два пъти по-скъпи и именно
по тази причина застраховките са доста по-никси
от европейските. Към този момент.
Но си има елементарни правила за съществуването
на една фирма и в случая със застрахователните дружества ниската премия и високото обезщетение взаимно се изключват.
Както и да е... Това е фотографски сайт и не смятам да спамя повече.
И не смятам да се пенсионирам още[ezik]
[beer] [shtrak] [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   07-12-05 20:12

vasil.varbanov,
абе как са 20 пъти по-ниски, пък толкова големи мерцедеси и баварки се търкалят по пътищата, че като дойдат европейци и викат тц-тц-тц [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ойде тема у Зоната, ей - давайте само за фотощраците да се говори [ezik]

[beer] [beer] [beer]

Автор: Borisoff   
Дата:   07-12-05 20:14

Кажете тогава може ли или не може да се застрахова фото техника

Автор: dragoste   
Дата:   07-12-05 20:15

еми защото фирми те са си фирррми[shtrak] [shtrak] [shtrak] [cool] [smilie21] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: asahi   
Дата:   07-12-05 20:18

Вносителят сам определя с каква гаранция ще продава. Към него гаранцията едва ли е повече от 3 месеца. Получава сервизен рабат (отстъпка) с който покрива претенциите, възникнали в гаранционния период.

Големите гаранции - над 2 години - обикновено са свързани с по-висока цена, горницата от която отива във застраховател.

Автор: dragoste   
Дата:   07-12-05 20:20

еми мо же акоса доста добри тогава можеж дара с4иташ ???[smilie11] [smilie11] [smilie11] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Дата:   07-12-05 20:21

Аз... таковата... първа година[smilie8]
Виж следните линкове, ако нещо ти свърши работа:
http://www.dzi.bg/get_content.php?lang=bg_&id=64
http://www.dzi.bg/get_content.php?lang=bg_&id=58

Автор: Vinsent   
Дата:   07-12-05 21:12

Абе, 6traka4a, ти да не си застрахователен агент или още по-лошо застрахователен бос?[smilie11] [smilie18] [smilie9]

Дата:   07-12-05 21:15

Агент съм само, ако искаш гражданска отговорност. Иначе съм студент[smilie21] [smilie21] [smilie21]
А девиза на нас застрахователите е:
ЕЛАТЕ ВИЕ ПРИ НАС, ДА НЕ ДОЙДЕМ НИЕ ПРИ ВАС[smilie9]

Публикацията е редактирана (07-12-05 21:16)

Автор: skandalen   
Дата:   07-12-05 21:28

Леле ,то какво питах какво ми отговарят.Хаиде и аз да се запиша-миналата година максималната премия при гражданска отговорност беше 400 000 лева.Някои да е чувал за изплатено макар и едно такова обезщетение при средно 1500 убити при катастрофи???Със парите за 2006 премията скача на 700 000 лева.Когато български застраховател изплати такава сума сигурно ще си пишем във форум -наука и Фантастика!!!Истината е че БГ е тъмна Индия и дори сериозни западни компании тук си позволяват неща за които не биха и помислили в собствените си страни...

Дата:   07-12-05 21:28

6traka4a,
темата за кражбите и застраховките на фотогравска техника е била обсъждана доста.

Може ли да се коментрира това:

Застраховане на електронна техника=> други електронни устройства =>срещу всички имуществени щети, възникнали внезапно, непредвидимо и въпреки волята на Застрахования, причинени от:=> кражба чрез взлом и въоръжен грабеж, злоумишлени действия на трети лица

При условието "По условията на тази застраховка не могат да се застраховат:

* всякакви електронни устройства и техника, използвани в бита. " ????[smilie8]

Това последното "в бита" как може да се изтълкува и има ли "вратичка"?[smilie8]

Дата:   07-12-05 21:31

Застрахователното дело, сложно, а? Трябва винаги да се печели!!![smilie25] [smilie18] [smilie5] [smilie9]
Е, тогава някой трябва да губи, естествено![smilie10]

Дата:   07-12-05 21:38

Ми май не може да си застраховаш епилатора[smilie11] Примерно!
Не може да се застрахова отделно, но може да го застраховаш заедно с всичкото имущество.
[beer]

Автор: george_V   
Дата:   07-12-05 21:40

Ами така е. Дават гаранция само 1 година, но цените на апаратите са сравними с европейските.
Канон А610 в българия 700 лева, във Финландия е 350 евро. Чувал съм, че е по-евтино да се купува от Германия заради по-ниското ДДС.

По-лошото е, че на старите модели не им смъкват цените. Точно затова не си купих Канон. [smilie23]

Дата:   07-12-05 21:47

Още малко за застраховките. Миналата година след едно "застрахователно събитие", стойността на ремонта, по цени на Балканстар трябваше да ми излезе около 4000 лв. Хайде заради овехтяването да е 2000. Аз я поправях при приятели, по най-тънката лайсна и ми излезе около 850 лв. Застрахователя ми изплати 450 [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   07-12-05 22:25

И коя е тази фирма, ако смея да попитам[smilie11]

Дата:   07-12-05 22:35

6traka4a,
аз сравнително ясно попитах за "в бита" и има ли вратичка да си застраховам примерно скъп професионален обектив, а не лек автомобил, дето не може да се сравнява по цена с обектива, защото струва колкото една добра вечеря за десетина души в Макдоналдс, примерно.

И как се разбира това: "можеш да го застраховаш заедно с цялото имущество"?
Едно мнение на застраховател винаги ще е интересно...

Може или не може?

Ако може - как?
[beer]

Автор: Rebellious   
Дата:   07-12-05 22:58

Стадооооо,защо блееш ? Застраховки,цени,заплати,дървено философстване... Там сме най-силни,в последното де ,а? Всеки приказва нещо да се вритъмява в речитатива... Докога бре,робски юроде? Самата марка значи... И какво от това ? Ами като е толкова читава марката ,тогава що не се промоциират в цената,а точно в гаранциятата ? Щото в българско,нали и всеки върти номера каквито си иска,а стадото-дай му да блее,докато го доят... Що това не става в друга страна? Щото там има реална конкуренция и въпреки белите стадионни обективи, ще го духат ако си го позволят това, дето си го позволяват иначе някъде си ... Конкуренция или с други думи казано -никой не е хванал Всевишния за брадата по подразбиране, а да си мисли,че едва ли не клиентите са му длъжни,че да ги прави на по-маймуни от ония ,оядените и свикналите да връщат на третия ден след покупката,независимо на що...
Май така й викаха,а тук е просто всичко под припека на щуробаджанащината и нашенската си пазарщина .Дето все се напъваме да и турнеме медала-"пазарна икономика" .

първа  назад  1  2     всички  напред  последна