Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon A520 vs. Sony DSC-S90
Автор: nikkolay   
Дата:   06-12-05 20:39

Избирам си фотоапарат и се двоумя между тези двата, имат добри рецензии в нета. Ако някой има преки впечатления, моля да ме посъветва.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon A520 vs. Sony DSC-S90
Автор: skandalen   
Дата:   06-12-05 21:24

И аз ги проучвах и след като прегледах хиляди снимки се убедих че Сонито S90 не може да стъпи и на малкия пръст на Канон А 520.Прегледах и Сони W5 спрямо Канон A610 .Канон бие по всички показатели...

Автор: Avon   
Дата:   07-12-05 07:16

Ne sam saglasen; imam A510 i ne me vpechatliava. Sonitata po princip sa mnogo dobri, no pak Kanona ti dava da go razpipvash.

Ako izbirah sega, bih vzel Sonito...za sapunerka. A seria Kanon ne bih si vzel nikoga veche - ot godina na godina sa vse po-zle

Автор: siberian   
Дата:   07-12-05 09:51

Аз имам Sony S60 - същото е като S90 с единствената разлика в големината на дисплея (даже като ходих на сервиз и му смениха софтуера и сега в екзифа пише S90). За сапунерка е добър, но както казва skandalen не може да стъпи на малкия пръст на Канона. Снимките със светкавица не са с естествени цветове (нещо му куца баланса на бялото при светкавицата). Ако си на светло са хубави снимките иначе - може да се каже че съм горе долу доволен. Малко са по неестествено-наситенои цветовете, но не е нещо фатално. Взех го ужким заради клипчето което впоследствие се оказа мнооого зле - фокусира изключително бавно и постоянно се размазва като се въртиш насам натам. И още нещо - понеже им е по-скъп мемори стик-а на Сони, решили да правят снимките големи - излизат по 1.2-1.4 МБ за 3 Мегапиксела (поне по мои наблюдения от други аналогични фотоапарати JPEG снимките са около 700-800 К при същото качество) :)
Може да им са добри на Сони фотоапаратите, но не и евтините модели. И не могат да се сравняват с Канон.

Автор: giiv   
Дата:   07-12-05 11:45

има и друг момент:
Sony-Made in Japan
Canon-Made in China

Автор: skandalen   
Дата:   07-12-05 14:25

Това за изработката в Китаи е вярно за съжаление,но въпреки всичко Канона предава много по-хубави цветове...Ако не те мързи поразгледаи снимки правени с двата фотоапарата.Давам ти два линка и очаквам да чуя какво ти е мнението... http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_a520[smilie24] http://www.pbase.com/cameras/sony/dsc_s90[smilie23]

Дата:   08-12-05 01:25

Благодаря ви за мненията, гледам че натежава препоръката да си взема Канон и вероятно така и ще направя, още повече че съм го намерил по-тънко от Сонито.

Прегледах и линковете със снимки от 2-та апарата и мисля, че няма нужда от коментар [shtrak]

Все пак виждал съм и по-добри снимки, направени с това Сони де... не е без значение и кой снима [smilie3]

Автор: Avon   
Дата:   08-12-05 05:11

Kanona e kepaze - pratiha mi go ot Kanon USA za 99$ sled kato mi umria A60 i reshih da go pratia dotam (ottam e kupen). Aberaciite sa sashtite kato na A60, no dinamikata e oshte po-slaba, zapisva po-bavno (edva li e ot kartata), svetkavicata zarejda 100 chasa ...i pie bateriite po-burzo.

Viarvam che mojesh za tia pari da namerish po-dobra sapunerka. Taka plashtash za markata.

Автор: ecobo   
Дата:   08-12-05 10:40

Имам S90, взех го за $280 от Щатите. Има чудесен голям дисплей и много добър обектив - все пак е Zeiss. Като за сапунерка е добре. Прави доста хубави снимки, особено на дневна светлина, ама и на светкавица не е хептен зле. И аз го взех заради клипа (снима почти като жидео-камера), но наистина понякога търси фокус ли, що ли, и размазва картината. Тъпа работа[smilie23]
Сега може би бих взел Канона, макар че жена ми много си го харесва това Сони [shtrak]

Автор: siberian   
Дата:   08-12-05 11:35

ecobo написа:
> Сега може би бих взел Канона, макар че жена ми много си го харесва това Сони [shtrak]

Хехе, същото е и при мен - и аз сега бих взел канона, а жена ми много си харесва Сонито.

А за nikkolay - не знам какви пари си отделил, но виж ако ти се дават малко повече за Канон А610, по-нов модел си е хапаратчето и доста по-добро от 510 - голяма матрица, макро 1см, въртящ дисплей ....

Дата:   09-12-05 03:59

siberian, въпросът ти е съвсем резонен, признавам, че и аз доста се чудих дали да не се напъна и да взема А610 вместо А520, но 3 неща ме спират:
- 4 батерии - не е много практично, трябва да имам минимум 2 комплекта батерии и зарядно за 4, а не 2;
- по-голям (съответно по-неудобен) е заради батериите и въртящия се дисплей, а все пак вероятно ще искам да си го нося с мен в различни ситуации и не е лошо да се събира в джоб...
- разликата в цената от около 80-85 евро ми се струва малко неоправдана за пишман фотограф като мен

В крайна сметка какво искам:
цифров апарат, с който да се понауча да снимам, т.е. малко повече от "point and shoot camera", на сносна цена.

Намерил съм А520 за около 170 евро и ми се струва добър баланс цена/качество.
Сони S90 е 15-20 евра отгоре, но май няма смисъл да се откажа от Канон, който е и по-евтин на вс. отгоре [shtrak]

В този смисъл: Avon, ти какво ще препоръчаш като алтернатива на тези двата? Имаш ли нещо конкретно предвид?

Публикацията е редактирана (09-12-05 04:02)

Автор: george_V   
Дата:   09-12-05 08:56

Всъщност не си съвсем прав за четирите батерии. С апарат с 4 батерии можеш да направиш много повече снимки с едно зареждане отколкото от друг с 2, освен това светкавицата се презарежда по-бързо и т. н.

А батериите се зареждат за 9 часа, т. е. за една нощ, тъй че на практика купуването на втори комплект не е оправдано. Да не говорим, че когато капацитетър на батериите започне да се изчерпва, можеш да снимаш с визьора и да направиш още доста снимки.

Струва ми се че за теб в случая е по-определяща цената

Автор: arise   
Дата:   09-12-05 23:26

4 батерии са си голямо прдимство пред 2, независимо че апарата понатежава (това също си е предимство :)

първа  назад  1     всички  напред  последна